Mi lehet a fogacskájával? (tudásbázis)
Már jó sok idő eltelt...lehet nem is olvassa senki ezt a fórumot már!
De azért leírom a történéseket röviden!
2 fogorvos is látta a gyerkőc fogát, mindkettő azt mondta valószinűleg megsérülhetett ez a fog még mielőtt kibújt volna! ez lehetett pl attól is hogy mondjuk a kiságyba belecsimpaszkodott a szájával, megüthette, megnyomhatta.......
Szóval nem történt semmi, nem húzták ki! Az egyik fogorvos azt mondta lehet, hogy túl korai fog, lehet jön még helyette másik tejfog....nem tudni, bármi lehet, de ő sem javasolta a fog kihúzását!
Az a fogacska mindíg is lazább volt, mozgatni lehetett, hol jobban, hol kevésbé!!
viszont a napokban észrevettem valami változást a fog mellett belül....az ínyénél!
Kijött a foga!
Voltunk fogorvosnál ma, aki elmondta semmi gond, jön a csontfoga, és majd kilöki végleg a bibis, amúgy már elhalt fogunkat!!! :)))
Úgyhogy büszkén elmondhatom, hogy 4 éves 7 hónapos gyermekemnek kibújt az első csontfoga!!!!
Na szerinted mi?? Leírtam, hogy mi is a "baj". Vagyis mire szól a kérdés! Csak még új vagyok, és nem tudom hogy kell pontosan csinálni :D
üdv.
Szerintetek mi lehet a baj a fogacskájával??
kislányom most 10 hónapos, és 7 hónaposan bújt ki az eslő fogacskája. Akkor még nem vettem rajta észre semmi különöset, azaz akkor is feltűnt, hogy rózsaszines, de gondoltam, majd befehéredik. Most, hogy már nagyobbak a gogai (az asló kettő), így nagyon szenbetünő a különbség. Olyan, mintha be lenne vérezve, vagy....mintha látnám a benne futó ereket. A belső oldalán sokkal erőteljesebben észervehető ez a rózsaszines "elváltozás". :(
Nem itattam vele cukros dolgokat, azaz valamennyit kapott, de abszolút nem azt az óriási mennyiséget. Szerintetek mi lehet a baj??? Vigyem el gyerek fogorvoshoz??
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet ismerkedni a Hoxán, keresgélni a tagságban?
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- 7 hónapos a kisfiam és bújik a fogacskája. Mikor kezdjem el a fogápolását, és mivel?
- Mi ilyenkor a teendő? 6 éves kisfiamnak ma reggelre előbújt a csontfoga, viszont egy fogacskája sem mozog.
- 8 hós kisfiamnak most tört át a 4. és 5. fogacskája, a napirendünk teljesen felborult és alig eszik, mit tehetek?
- Mikor bújnak ki az első maradandó metszőfogacskák? Sajnos 3 éves kisfiamnak nagyon fekete az első 4 fogacskája.