Mi jut eszetekbe ha meghalljátok az akaraterő szót? (beszélgetés)
Mi az,ami képessé tesz bennünket,hogy
elérjünk egy célt,egy álmot?Csak ez a kis szó:akarom.
Nincsenek leküzdhetetlen akadályok ,csak emberek ,
akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.
Én hiszek!.....vagy nem:)
Ez gyönyörű..
Nem lehet, hogy Neked szól? :)
Előtted a küzdés, előtted a pálya,
Az erőtlen csügged, az erős megállja.
És tudod: az erő micsoda? - Akarat,
Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.
De miért??
Jobb nélküle nem?? ;)
Jaa bocsi akkor jól félre néztem! :)
Azokat szét kell bombázni! :))
Nem, nem. Nem adottság. Fejleszthető.
Csak egy komoly, elérhető cél kell. Valami, amit az ember olyan nagyon akar, hogy végül el is fogja érni.
Az alapja tényleg az adottság, de egyébként szerintem az ember élete, és gondolkodásmódja határozza meg a 'mennyiséget'.
Pl.: Nővéremnek könnyű élete volt, mindent megkapott, soha sem kellett küzdenie, és amikor az egyetemen szembesült az első nagyobb akadályokkal, akkor elbukott. 26 éves múlt, van egy érettségije, meg egy nyelvvizsgája, életében 3 hetet dolgozott, még fogyni sem képes az egészsége érdekében, pedig csak kevesebbet kellene tespednie, de ő sajnálja, sajnáltatja magát, és csak az Édesanyámon élősködik már 6 éve :( Mondjuk néha főz, de utána teljes káoszban hagyja a konyhát.
Én súlyos betegen születtem, ami csak halmozódott, egész életemben küzdenem kellett magáért az életért, a suliban magántanulóként szintén nehezebb volt, majd megvakultam az érettségi évében, pedig grafikusnak készültem már 6 éves koromtól. Végül kutyakiképző lettem, kutya viselkedés-szakértő, újságíró-riporter, és marketinges. 4 éve dolgozok egy vakvezető kutyás alapítványnál, de előtte is mindig dolgoztam valahol, valamit.
A nővéremnek semmi akaratereje, míg én elérek bármit amit szeretnék. Neki nem kellett küzdenie, nekem másból sem állt, áll az életem...
Elszántság, pozitív gondolatok, türelem.
A fogyókúrához akaraterő kell és, hogy az akaraterő működjön kell még a fenti három dolog.
Ha le akarunk szokni a dohányzásról, akkor is akaraterő kell + ez a 3 dolog.
Én így gondolom
ÁÁÁÁÁÁ:)
nem csak rajtad,ha nem ilyen drága és bárhol lehet,akkor nehezebb lenne:)
negatív vágyra gondoltam,most kivételesen:)
azt sajnos nem lehet megélni,mert abból elég nagy baj lenne:)))
További ajánlott fórumok:
- Írjátok le azt, ami először eszetekbe jut!
- Azok a jó 90-es évek..., mi jut eszetekbe először?!
- Ha van akaraterőd és kitartó vagy nincs lehetetlen, le tudsz fogyni!Velem tartasz?
- Nem tudok nekiállni fogyózni, pedig kéne! Segítség! Nincs akaraterőm:(
- Kevés az akaraterőm, de nagyon szeretnék lefogyni! Ha Te is segítsük egymást!
- Mi jut eszetekbe a középkorról? (esetleg tárgyak, amiket el lehet készíteni)