Mi baja lehet? (beszélgetés)
Drága Tennis Boy!
Igenis nagyra értékelem a tanácsokat,amiket adtok,már tettem is alá könyvet :) De nem vagyok pesti,és moziban,akár hiszed akár nem,még soha nem voltam...Sajna,nincs fölös 4 ezrem se,csóró vagyok,ez van...A gépet is diákhitelből vettem,h befejezhessem a sulit...Megér nekem annyit,hogy vegyek,és majd amikor találok nyárra melót,meg is veszem... :/ Bocs,ha csalódást okozok,de télleg nem mindenki fürdik úgy a lében..Ha most odamennék apámhoz,hogy kunyeráljak egy négyezret a gépre,szívrohamot kapna...Kevesebből főzünk naponta...Szal a tanácsaidat köszi,meg is fogadom,de légyszi,ne írj már ilyen lekezelően,mert elég rosszul esik.. :/ Mindenkinek köszönöm,aki vette a fáradtságot és válaszolt. :)
butternut biztos annak képzeli magát :)
Figy nekem amit mondtam SZÁMÍTÓGÉPES SZAKEMBER MONDTA. gép legyen "levegőben" alja szabadon hogy átszellőzhessen, és lehetőség szerint a hűtést plussz ventillátorral meg kell oldani, ha a gép mondjuk egésznap használva van (a ventillátort elég csak néha bekapcsolni nem kell folyamatosan berregtetni )
Persze egy sima kifúvástól semmi baja, arra gondoltam, hogy szétkapni és úgy takarítani.
Most hallottam én is, hogy nem szabad az akkumlátornak a gépen lenni, ha árammal használják, mert akkor kb.1évig él az aksi. ...és igen jó hűteni a gépet, sőt kell is, erre lehet kapni ketyerét is. :) Amennyiben téves az infom nem az én hibám, szakember nyilatkozta valamelyik adón.
egy noti nem alul fújja a levegőt, szép is lenne! asztalra van tervezve mind. nem állványra meg rácsozatra meg levegőben kézben tartásra. :)
és ha igazad is lenne, és az aljára tervezték volna, akkor már az elejétől lenne a topiknyitónak ez a problémája, de mint olvashatod, újkeletű a zavar. szóval nincs "helytelen" tartásról szó, valami bibi lesz a felsorolt dolgokkal, úgyhogy a boltnak foglalkoznia kéne a dologgal.
ez hülyeség, nekem a több éves laptopjaim mindig az asztalról mennek, ettől még nem kéne forrósodni
a szellőzők nem az alján vannak, hanem oldalt
ha pedig szétszeded a notit, akkor elveszted a garanciát...
vagy el van koszolódva a hűtőventi (esetleg dohányzik valaki a lakásban, vagy por van?), vagy zárlat van, vagy aksihiba, kontakthiba, sok minden lehet, summa summárum garin belül felforrósodott cuccal nem a tulajnak kell bíbelődni, hanem a gyártónak, csókolom.
olvasd el ezt a topikot is:
szóval felhívhatod a kelet-európai ügyfélszolgálatot, de valószínű a boltba fognak visszazavarni :) de legalább a boltban mondhatod, hogy az ügyfélszolgálat küldött.
sok boltos és kereskedő ha látja, hogy elszánt vagy, és nem hagyod annyiban, beadja ám a derekát, csak az elején próbálkoznak ilyen fal szöveggel, hátha hazamész és békén hagyod őket. :)
A garanciális papiron vagy a boltban nem adtak szerviz cimet ott kellene nekik azt megcsinálni.
Sajnos a olt nem foglalkozik ilyennel csak ha 2-3 napon belül történt a baj akkor kicserélik .
Nekem is acerem van, az aksijuk gyenge, nem sokat bír, töltőről üzemeltetem folyton.
Biztos hogy koszos belül és a hűtést akadályozza, nekem pont ez volt nemrég el is vittem kitisztíttatni egy hatalmas pormaccs volt benne.Vigyázz mert ha nem hűt rendes még tönkremegy!
Szia!
Szerintem az a gép hibája, hogy az akksija zárlatos. Tipp: vegyél bele egy új akksit, amit 14 napon belül visszaküldhetsz, ha nem jó. Ha így sem oldódik meg a probléma, akkor visszaküldöd és nem vesztesz semmit.
" És a garancia nem azt jelenti, ha bármi baja van a gépnek, kötelesek ingyen megcsinálni?"
..de azt jelenti, kérd a vásárlók könyvét, közben fordulj a fogyasztóvédőkhöz.
próbáld meg valamivel megmérni a műanyagfelületek hőméréskletét, és hivatalosabb módon érvényesíteni a garanciát
(postai ajánlott levél és fogyasztóvédelemmel fenyegetőzés)
és ne hagyd magad, a kereskődnek kell lépnie, nem az Acer Magyarországnak.
Sziasztok!
Nincs még teljesen egy éve,hogy vettem egy acer laptopot és 1 év garanciát kaptam rá,ami szeptemberben jár le.Egyetemista vagyok,így szinte mindennap megállás nélkül használtam a gépet,és semmi baja sem volt,viszont 1 vagy 2 hónapja ha bekapcsolom,kb fél óra múlva olyan forró a gép processzora,hogy muszáj kikapcsolnom,ha pedig töltőn van,még ennyi idő sem kell.Ráadásul a töltő is tűzforróra melegszik.Elmentem a boltba a garanciás papírral,de ott azt mondták,hogy az acer hivatalos honlapjára írjak,mert az ő kötelességük a javítás,de az is lehet,hogy csak eltömődött a hűtés.Erre visszaírtak,hogy a takarítás nm tartozik a garanciába és 6250 Ftért csinálnák meg... Most akkor mi baja lehet a gépemnek?Ha csak eltömődött a hűtő,mért lesz tűzforró a töltő is meg a fél gép?..És a garancia nem azt jelenti,ha bármi baja van a gépnek,kötelesek ingyen megcsinálni?
További ajánlott fórumok:
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Mi baja lehet az orchideámnak?
- Mi lehetett a baja az LCD TV-nek?
- Lehet baja a nyuszinak, ha egész nap ég a villany, ahol van?
- Mennyire lehet tartós az a kapcsolat ahol azzal próbája magához láncolni egy nő a pasit hogy terhes lesz?
- Mi a legnagyobb gondod? Mindenkinek lehet búja, baja