Mi baja a fiamnak? (tudásbázis)
Ne veszekedjetek. A Tietze-szindróma nem volt rossz ötlet, persze még számos kórkép állhat a háttérben. (Mondjuk, a hasi - epigastrialis? - fájdalom a Tietze-szindrómára szerintem nem jellemző.)
És valóban nem lehet innen megmondani, mi az ok.
Egyébként a topikindító hozzászólásából nem derül ki egyértelműen, pontosan mije (has? borda?) fáj az illetőnek:
"fáj/érzékeny a bordája. Elmondása szerint (nem csak egyik, vagy másik oldalon), hanem az egész hasfala felső részén érzi a fájdalmat."
Egyértelmű, hogy nem lehet.
Fórumok százai indulnak, és hiába mondják, hogy menjen orvoshoz. Aki régi tag itt, már letett a népnevelésről :)
Nem vitatkozunk. Még úgy sem, ahogyan beköszöntél a fórumba, hogy lovagolj egyetlen hsz-en. :) A többi hsz. jól ül, illeszkedik a profilba?
Reméltem, hátha építő hozzászólásként reagálsz az indító kérdésre. Valószínűleg ezt nem fogjuk megtudni. Jól érvelsz.
Hanem? Egyből AMI, embólia vagy rák?
Elfogadjuk az okosabb felvetést, nosza :)
A tietze-szindróma az egyetlen, ami spontán meggyógyul, és a bordaközti izom fájdalmával jár. Banális betegség fiatal felnőttek körében.
Érdeklődni lehet a fórum indítójánál - ha még emlékszik az ügyre, ugyanis több hónapos történés.
Válaszolj ezekre:
Van hányingere?
Mozgás befolyásolja-e a fájdalmat?
Ha hanyatt fekszik, nyomásra fokozódik-e a fájdalom?
Ha igen, az szúró, vagy nyomó jellegű fájdalom?
Ha hasra fekszik, vagy hanyatt, ugyan olyan-e, vagy változik?
Ha köhög, erősebb-e a fájdalom?
Van-e hőemelkedése?
A széklet normális-e, olyan, mint eddig volt?
Ezekre válaszolj, s megközelítőleg behatárolható a kórkép.
Nincs itt semmi félreértés, azért ilyen száraz stílusban írtam a választ, mert az internetes diagnózist nem egyszerű "tévedésnek" tartom, vagy egyéb finomkodó megfogalmazás, ami a te lelkednek jól esik, hanem egy veszélyes őrültségnek, és ha bármilyen orvost megkérdezel, ugyanezt fogja mondani.
Elnézést, hogy nem a megfelelő módon "csevegve" és a problémátokat körbejárva elemezgettem hosszasan, hogy most milyen betegségről van szó. Azért nem, mert az ilyesmit messzemenőkig veszélyesnek és butaságnak tartom. Az, hogy neked ez a vélemény nem tetszik, az nem jelenti azt, hogy utasítgathatnál bárkit, hogy ne írja ide. Nyissál zártkörű klubot, ezt itt fórumnak hívják.
További ajánlott fórumok:
- Nem találok nevet a fiamnak! Segítség!
- 21 éves, értelmes, helyes fiamnak eddig még nem volt kapcsolata...
- Nyugtasson meg valaki, hogy semmi baja sem lesz a kisfiamnak (7 hónapos), ha etetőszékben ülve etetem.
- Mi baja lehet a fiamnak?
- Kisfiamnak a labor eredménye nem lett valami jó, mi lehet a baja?
- Mi baja lehet a fiamnak?