Mi az optimális RAM használat? (tudásbázis)
Jó régi topik, de...
Nem csoda, ha szegény gép csak nyög.
"A lapozófájl-t is kiiktattam,és max 900MB-ban maximalizáltam a virtuális memóriát"
A lapozó és a v.memória ugyanaz
Jellemzően a fizikai RAM kétszeresét szokás beállitani és fixre, pl 1Gb-nál a min-max. méret 2000MB
Az hogy mi használja a processzort illetve a v.memóriát a "Folyamatok"-nál lehet megnézni
Ami programokat lefuttattál, közük nincs a vírusirtáshoz
A RAM mennyiseget a System hasznalatara a gyarto ceg mindig meghatarozza, a Te geped mekkora Max RAM-et tud hasznalni.
Utanna toleg es a penztarcadtol fugg, hogy legalabb felet, vagy teljes Max megengedett nagysagut fogsz hasznalni. A geped a leg gyorsabb akkor, ha az osszes RAM socket-edet tele toltod. Ez a leg elonyosebb a gepnek. De ha minden RAM socketed teletoltodd kissebb nagysagu memoria chippekkel es kesobb megis ugy hatarozol, hogy a Max mennyiseget akarod beletenni, a hatrany az lesz, hogy az eddigi mar megvett, de kissebb meretu Mamory chippet mind ki kell szedned, es nagyobbakat kell beletenned az osszes RAM foglalatokba.
A vírusírtó is tudja zabálni.a RAM-ot rendesen,de ha 1giga van benne akkor kb.40%max RAM használatnak kéne lenni Xp oprendszernél.Ha csak 512Mb RAM van akkor már más a helyzet.Szerintem valami vírus fogja a memóriát.Azt mondod nincs vírus....vannak olyan vírusok,hogy az életbe meg nem találod ,szóval ezt így nem lehet kijelenteni.
A vírusok ugyanis jóval előrébb járnak mint az írtó vagy védő programok.Én azt javasolnám,hogy újra kellene rakni az Xp rendszert.Sokkal hamarabb megvan,mint rájönni,hogy mi falja fel a memóriát.Vagy ctrl+alt+del után megnézed a futó alkalmazásoknál,hogy mi mennyi memóriát használ.
További ajánlott fórumok:
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Fogyás elliptikus tréner használatával is
- Helyesírás használata internetezés közben
- Egészségtelen a tampon használata?