Mi az a TSMT felmérés? (tudásbázis)
Mi már 3 hónapja csináljuk a kisfiammal. Mi is havi egyszer megyünk kontrollra, akkor beszéljük át a feladatokat, vagy ha egy turnus (2 hónap) lejár, akkor új torna feladatokat kapunk. Időnként közben felméri, hogy mennyit fejlődött. Állítólag a beszédbeindításban is lehet szerepe.
Az én fiamnak generalizált izom hypotóniája volt/van, most már megy, de mivel mindent lényegesen később csinált ezért az értelmi fejlődése is kicsit le van maradva. Abban is segít. A feladatok nagy részét élvezi, de van egy-kettő, amit annyira nem.
Így több oldalról is láthatod a kérdést. Annak idején én is netet bújtam, hogy legyen valami rálátásom.
Elnézést, ha kicsit hosszúra sikerült.
szia! az én kisfiam jár ilyen tornára, illetve itthon kell vele csinálnunk, havonta 1x járunk kontrollra vele...olyan mozgásos feladatokra épülő terápia, ami előre tervezett ingerekkel indít el spontán fejlődést a gyereknél. Elsősorban egyensúlyérzéket és a mozgások összerendezését segíti, de változásokat eredményez a viselkedésben, a magatartásban és a figyelemben is. Pl hiperakatív gyerekeknél is használják...
az enyém egy sajtkukac(szerintem súrolja a hiperaktív szintet, a pszichológus szerint egyáltalán nem az, csak egy "ingerkereső", aki állandóan mozog...nekünk bevált, és jó együttlét a gyerekkel, ő is élvezi a feladatokat..