Mi a vércsoportod, és hogyan viselted el a Covidot? (beszélgetés)
A+, teljesen tunetmentes voltam, munkahelyi PCR-rel igazolt fertozes, kulonben nem is tudtam volna rola.
40+ vagyok, a karantent viseltem rosszul.
Köszönöm szépen a jókívánságot.
Szoktam zöldségfélét enni, de a fiamra nehéz főzni, ez korlátozza a lehetőségeket.
Ettől függetlenül, Covid-mentes, jó egészséget kívánok!
AB+
Átment rajtam tünet nélkül
Van egy kis túlsúlyom (mindig volt), sportolok, sok étrendkiegészítőt szedek, 30 alatti vagyok
Utólag derült ki, mindkét unokahúgomról. Vettek antigén tesztet.
Ha lehet hinni ezeknek a teszteknek, akkor voltak kovidosok, de az egyiknek nem volt tünete, a másiknak enyhe.
A tesómról pedig úgy derült ki, hogy kórházba feküdt volna be egy műtétre, de haza küldték, mert pozitív volt a pcr tesztje.
Hűha! Ez aztán a széles skála nálatok!
Unokahúgodról hogy derült ki, hogy covidos? Csináltak tesztet?
0 Rh pozitív: szaglásvesztés
A Rh negatív: kétoldali tüdőgyulladás
Én nem gondolnám, hogy számít a vércsoport. Inkább a genetika, ami számít.
Én A+: enyhe tünetek. Fej és derékfájás, hányinger, ízlelés és szaglás vesztése, íny gyulladás, herpesz, füldugulás. A szagokat nem érzem november óta. (ingadozó vérnyomásom van, IR-es vagyok, Pajzsmirigy betegségem van és epehólyag eltávolításom is volt)
Fiam 0+: Enyhe tünetek. Ízlelés és szaglás elvesztése, íny gyulladás, herpeszek.
Férj 0-: Közepes tünetek: láz, köhécselés, izom és ízület fájdalom, ízlelés és szaglás vesztés. (magas vérnyomás)
Bátyám A+. Tünetmentes volt. Véletlenül derült ki, hogy pozitív. (magasvérnyomás, cukorbetegség, köszvény, MRSA, túlsúlyos)
Unokahúg AB+: enyhe tünetek. Füldugulás. Néhány napra ízlelés és szaglás vesztés. (magas vérnyomás, túlsúly)
Unokahúg A+: Tünetmentes.
Nagynéni AB+: enyhe/közepes tünetek. Hőemelkedés, köhécselés, fáradtság. (magas vérnyomás, cukorbetegség, epe és petefészek eltávolítás, túlsúly)
Én is AB+, nincs biokertem, nem ettem sok zöldséget, nem szeretem a paradicsomot.
Beoltottak, a második oltásra várok. Nehogy az oltás hiánya legyen esetleg akadály, ha mennék valahova.
Én itthonról dolgozom, a fiam eljár a munkahelyére.
AB RH+. 2,5 hét szaglásvesztés szeptember közepén, előtte pár napig homloküreg-fejfájás, orrfolyás, hidegrázás, rossz közérzet. Nem teszteltek, így nem tudom, hogy Covid volt-e biztosan, de a totális, hosszú szaglásvesztés, az utána jövő fantom szagok meg a mai napig gyenge, szelektív szaglásom után sanszos.
Egy éve rengeteg vitamint, ásványi anyagot szedek, napi szinten vagy 10 félét.
További ajánlott fórumok:
- Tudod, melyik vércsoportba tartozol? :)
- Az én vércsoportom B Rh pos. a kisfiamé is az, volt férjemé 0, és azt mondja, hogy nem lehet az övé a gyerek, mit tegyek?
- Kinek van rh negativ vércsoportja?
- Milyen vércsoporthoz tartozol?
- "A" vércsoportúak, jöttök beszélgetni?
- Az anyakönyvi kivonaton kívül hol szerepel még valakinek a vércsoportja? Esetleg honnan, kitől lehetne megtudni?