Mi a véleményetek az óvodás ballagásról? (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, egy óvis ballagás utáni zsúrra ki, mit ajánl?
Az a baj, hogy több gyerkőc is ballag és vannak akik bizony flancolni szertnének.
Havi 1-2 ezer forintot szedni a ballagásra :-(
A lányoméknál úgy volt, hogy csak az ő csoportjuk volt ott a ballagáson, és a szülők, meg esetleg rokonok. Szavaltak, énekeltek, aztán egyik szülő búcsúzott a gyerekek (és szülők nevében) az óvónőktől, aztán az óvónéni is elmondott egy búcsú szöveget.
Kis tarisznyát kaptak a gyerekek, benen pogácsa volt, meg egy pénzérme.
Amúgy semmi mű pátosz nem volt, Smetana: Moldva c. zenéjére körbesétálták az ovi épületét, szerintem szép volt.
A szülők persze, adtak ballagási csokrot a gyermekeknek, de olyan kisebb, kerek csokrot, nem volt vészes.
Náunk otthon nem volt "buli", de nem is összejárós a rokonság, főztem és sütöttem ünnepi kaját, és hármasban voltunk.
Szerintem egyáltalán nem flancolás, nem arról van szó, hogy el tudta végezni az ovit, hanem arról, hogy ez egy élet szakasz lezárása a gyermek életében.
Szerintem a gyerkőcök jobban örülnek neki, mint a szülők! "Ettől" már igazi nagylánynak/-fiúnak érzik magukat! Büszék rá, hogy Ők már iskolába mennek! :-)
A ballagás nem "érdem", hanem búcsú a "kicsi koruktól", az óvónéniktől, csoporttársaktól. Éppen ezért nagy felhajtás nem szükséges, egy csokor virág, és/vagy egy plüssállatka emlékbe bőven elég nekik. Szerintem...
(UI: Én is batyut fakanálon, pogit, meg 10 fillért kaptam anno, és jó kis emlék! Talán még a csoport névsora is benne volt.)
Szerintem nem felesleges,olyan édesek lehetnek ahogy ott lépegetnek,szavalnak,így búcsúznak!
Nagy élmény nekik és szülőnek is-de nagy rokonság nem kell oda az biztos!
A gyerekeknek biztos nagy élmény,ezért nem mondom azt,hogy felesleges.Azt viszont már annak tartom,hogy az egész rokonság odagyûljön!?Ezt megértem egy gimis ballagáson,na de az oviból!
Amúgy én nem emlékszem,hogy nálunk lett volna ballagás,amikor az oviból búcsuztunk .
Mikor én ballagtam az oviból kaptunk egy kis pöttyös kendőt. Amolyan batyut, egy pogival, meg 1 forinttal. Rá egy hétre anyám levágta baltával a hüvelykujját, és az én kis batyumba rakta amig beért a kórházba. Ugy visszavarrták neki, hogy tökéletesen mozog, és még a heg sem látszik meg.
Persze a kis pöttyös batyumnak annyi lett, de megérte.:)
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagásra, írni/olvasni tudó, okos kisfiúnak mit vennél?
- Mekkora értékben illik ajándékot adni a 8.osztályos ballagásra? Elég közeli rokon.
- Mit vegyek ballagásra?
- Ajándék gimis ballagásra
- Aranylánc ballagásra?
- 14 éves 170cm-es nagyfiamra öltönyt szeretnék ballagásra. Hogyan kell a méretet megállapítani?