Mi a véleményetek arról a gyermektelen párokról, akik a kutyájukat macskájukat "gyerekként" tartják? (beszélgetés)
Ugye erre nem szeretnél konkrét választ?:)
Elég furcsa egy magánember véleményét és szeretetének tárgyát egy hivatásos, valamire felesküdött munkával párosítani..:)
Kulcsszó a "nem családomhoz tartozó".
Mert ha a tűzoltók is így gondolnák, amikor ég egy ház, bizonyára érdekes szituk adódnának. Csak ÉN, a családom, a kedvencem, a hobbim, utána minden más, ebben a sorrendben :)
Kimentik a cicát, bent ég a gazdája?
Ő dolguk.
Kizárólag ők tudják azt, hogy miért nem baba mellett döntöttek.
Nem bizony!
Az én állatom élete fontosabb, mint bármely, nem a családomhoz tartozó ember élete.
Tudod, ha ég a ház, a cicámért bemennék...a szomszéd Józsi bácsiért valószínűleg nem kockáztatnám az életem.
Én igazán szeretem az állatokat,főleg a kutyákat:).
De az állat az állat, a gyerek meg gyerek,ezt nem kéne összekeverni.Bármennyire is szeretjük a kedvencünket...
A lényeg szerintem ugyanaz, nem?
Egy magatehetetlen ÉLET a segítségedet kéri.
Az intenzitás persze más. Gyereknél egy darabig, a nap 24 órája is kevés, viszont egy idő után ez csökken. A kutyánál az elején elég sok idő, majd ez picit csökken, és az élete vége felé megint intenzívebb. Szóval szerintem ez tök komplikált kérdés anélkül, hogy eldöntenénk, (és döntenénk más helyett is), hogy kinek melyik a fontosabb. Alapvetően nyilván egy emberi élet. Viszont ha megnézzük, hogy mely ember, mely élete, és mely állat mely élete, -akkor csúnyán hangzik-, de már nem ennyire egyszerű.
Én meg így gondolom.
Ja, ti ketten .... !! :))
Úgyis változni fogtok, én tudom.
HUUUU ez kemeny volt, foleg csgybzs-nek :DDDDD
Mintha az anyamat hallgatnam :p belole is frocsog a joindulat gyerektemaban :D
Na megállj csak, LEGYENEK IKREID !!
Ha-ha-ha :)))
Nem írtam, hogy rosszabb.
De ha van kutyád, egy hétre cserélhetünk.
(CSAK VICC:))))))))))
Szerintem egy kutyát is kell nevelni. Egész életén keresztül. De ez persze csak az én elvetemült gondolatom.
A többi mondandóddal egyetértek.
Nem rosszabb teeeeee ! :)))))
Csak komplexebb.
Valószínűleg azért, mert egy állatot gondozol egy gyereket meg nevelsz. Gondozásra sokkal többen alkalmasak és sajnos, sokan csak gondozzák a gyerekeiket. A szeretés, közös szórakozás, etetés-mosdatás-ruházás és egy helyiségben való tartózkodás a gondozás.
A nevelés ennél sokkal több.
Ugye nem kérdezted komolyan?
További ajánlott fórumok:
- Több adót fizessenek a gyermektelenek?! Mit szóltok hozzá?
- A gyermektelenség lélektana...
- Harmincas nők.. Szinglik, gyermektelenek ide:-)
- Létezik olyan cég, ami nem annyira unfair, hogy a családosoktól nem várja el a túlórát, míg a gyermektelenektől igen?
- Tudsz 2 "szabályt", házi praktikát, vagy bármit, amit gyerekként tanultál meg, és a mai napig eszedbejut?
- Endometriosis, gyermektelenség