Mi a véleményed az ünnepek, a nemzeti ünnepek fontosságáról! (beszélgetés)
Az össznépi csörtékért soha nem voltam oda. A rám erőszakolt ünnepeket nem bírom. A munkaszüneti napot szeretem bennük legjobban. Ez az én érzésem, véleményem, lehet nyugodtan támadni, vastag bőr van a pofámon :-)).
Örülnék, ha az életemet megoldaná egy zászló kirakása, vagy egy ünnep megtartása.
A csordaszellem soha nem hatott rám.
Azt látom,hogy itt belül a lelkünkben nincs meg az a
valami ami az ünnepeket,legyen az a legkisebb is elemeli a mindennapoktól.És megadná nekünk azt az élményt amitől többek,jobbak lehetnénk!
Szép dolog a nemzeti öntudat,ha az egész emberiséget tatja valaki nemzetének .
Számomra az igazi nemzeti öntudat abban nyilvánulna meg,hogy tiszteletbe tartanánk más nemzetek hagyományait ,ünnepeit ,vallását...mindent,mint ahogy azt mi is elvárjuk más népektől.
Sajnos a nemzeti öntudat számomra egyenlőre ilyesmi fogalmakkal kapcsolódik össze mint a hatalomán,uralomra törő, rasszista....nem akarom sorolni .
Szóval én nem rendelkezem nemzeti öntudattal .
És zászlót sem lobogtatok ennek a nevében.
Viszont tisztelettel adózom a történelmünknek,és az új kenyér illatának!:))
nálunk faluban pl. sehol nincs kinn.
Amerikában voltunk körúton ott mindenhol Kanadában büszkén rakták ki házra auto ablakára a zászlojukat. sajnos nálunk nincs nemzeti öndtudat.
most én is veszek zászlot és kirakom de nem csak egy napra hanem egész évben.
NEM VÁSÁROLTAM, AZ ÁLLATKERTBEN VOLTUNK.:)
SZÉP NAPOT.:d
Nem a zászlón múlik.
Mindenhol voltak ünnepek, az én vidéki szülővárosomban is szép tömeg gyűlt össze az esti tüzijátékra, békésen ünnepeltek.
AZ HOGY SZÉGYEN HOGY AKÁRMERRE JÁROK NINCS KINN SEHOL EGY NEMZETI ZÁSZLÓ SEM.
ÜNEPLÉSRE SEHOL NINCS LEHETOSÉG. EZÉRT ÉN SOK MÁR HONFITÁRSAMMAL KINN TOLTOTTEM A NAPOT BÉCSBEN
igen Katinka ez sajnos így van, míg én gyerekként meghallottam a himnuszt és vigyázzba vágtam magam, ma a gyerekek nem értik...
Ma azt kérdezte a lányom a katonák miért állnak így... elmondtam, mert ők így adnak tiszteletet, mi meg úgy tudunk ha himnusz alatt vigyázzban állunk énekeljük, és a műsort csendesen hallgatjuk, ha mi is ott vagyunk.
A különböző rendezvényeken bekiabálások, beszélgetések zaja nyomja el a műsort, ahelyett hogy csendben meghallgatnák, azt aki beszél...
Itt most leginkább az iskolai megemlékezésekre gondolok, sok gyerek, akik szívvel lélekkel készülődtek...többet tanulnak... miért megy el ha beszélni akar menjen ki...
utcai programok is tudnak színvonalasak lenni...
Szeretem a jó élményeket, pl.: az idei Március 15.-e Budapesten
egyet értek, csak még annyit tennék hozzá, hogy az is fontos lenne ekkor, a gyerekeket a magyarságuk tiszteletére, szeretetére is tanítani kellene, legalább ezeken a napokon és ne szégyelljék azt, hogy nem más nemzethez tartoznak :(
hallottam már egyik-másik gyereket erről beszélni, hát majdnem elájultam a véleményüktől :(
Szerintem az ünnepnapok fontos események az egyén,a
család,egy közösség,és a nemzet életében.Mert kikapcsol,mert feltölt,mert összekovácsol,családot
közösséget,nemzetet.És folytonosságot biztosít a múlt,jelen,és jövő között.
Szerinted??
További ajánlott fórumok:
- Szerelem! Szeretet! Szex! 3 alap dolog egy párkapcsolatban. Érdekelne mi számotokra a fontossági sorrend?
- Az ivartalanítás fontosságáról
- A nagymama fontossága, de mennyire?
- A köldökzsinórvér-őssejtek megőrzésének fontossága
- D3 vitamin fontossága, nem csak influenza járvány esetén!
- A vízfogyasztás fontossága