Mi a menete annak, ha szeretnék könyvet írni? (beszélgetés)
A régebbi írók ezt úgy csinálták, hogy írtak.
Ha írni szeretnél, fogsz is.
Ha megjelentetni is akarod, az drága és nem biztos, hogy megtérül.
De ha jól írsz, akkor meg is térül és be is futhatsz.
Ha ott toporog már benned a könyv, írd meg! Aztán menj el néhány kiadóhoz, ha ráharap, tesz egy ajánlatot, amit ha elfogadsz, onnantól gyakorlat átveszi. Fizeti a szerkesztőt, a lektort, a nyomtatást, intézi a forgalmazást. Úgy írj, mintha magadnak írnád, és tök mindegy, hogy kiadják-e vagy sem. Az eladott könyvek kb. 20%-a a tied, a többit elviszik a költségek.
Az e-könyv szerintem is jó ötlet. A blog is, ha már van egy jó nagy követőtáborod, aki szereti a stílusodat, akkor érdemes könyvet kiadni.
Én nagy össegnek nevezem, mert a könyvesboltokban már nem tolonganak a vásárlók!
Valamikor a könyvsátrak is működtek, nem csak a könyvüzletek... mostanában ki vesz könyvet? Kevesen:(
De az sok mindent nem javít ki.:)
Központozásban pl kimondottan nem segít. Vagy ha egy szóban 1 betű el van gépelve és így is helyes akkor miért is javítaná ki.
Szerintem mindenképpen át szokták nézni. Mondjuk kérdés milyen minőségben mert rengeteg könyvben találtam már nem csak nyomdai hibát, de helyesírásit is.
Újságírásnál pl. szerintem már abszolút nem költenek ilyesmire.
Szia!
Ha könyvet írnál, kiadás előtt átnézetnéd valakivel? Mert (ne haragudj hogy ezt írom) 5 sorban alsóhangon 7 vesszőhibád van. Nem kötekedésnek szánom..
Arra készülj fel, hogy nagyon drága, rengeteg pénzbe kerül
a könyvkiadatása és egyáltalán nem biztos, hogy meg is veszik.
A mai világban nehéz az íróknak.
Jobban jársz, ha blogot írsz! ...és megváraod a reagálásokat.
Szerintem meg lehet tanulni, de ha nincs hozzá elhivatottság, ha nem érzi valaki, hogy a történeteit, véleményét, az addig szerzett tudását írásban mondja el, akkor felesleges a gondolattal foglalkozni.
Az sem mindegy, hogy milyen jellegű könyvet írnál. Útikönyv, romantikus regény, történelmi regény, szakkönyv, szakácskönyv, versek?
Ha csak úgy, "zsigerből" szeretnél írni, akkor blogolhatsz is.
Ha nem tudod, hogy egy könyv (bármilyen) megírására hogyan kell felkészülni, akkor érdemes lenne egy íróképző tanfolyamot elvégezni.
A tematikában képet kapsz arról, hogy mivel ismerkedhetsz meg a tanfolyam alatt.
További ajánlott fórumok:
- Mi a menete annak, hogy Önkormányzati lakáshoz jussak?
- Mit kell tennie annak, aki egy könyvet szeretne kiadni?
- Mi a menete annak, ha hamvakat szeretnénk Szerbiába szállítani?
- Mi a menete annak, hogy gyermekorvost váltsak?
- A SOTE-n mi a menete a mandulaműtétnek? Kap a beteg kórházi "köntöst" a műtét idejére? Hogy vannak ott a kórtermek? Kísérő várhat kint?
- Ismertek olyan oldalt vagy könyvet, ahol konkrét munkaköri leírások vannak részletesen leírva?