A SOTE-n mi a menete a mandulaműtétnek? Kap a beteg kórházi "köntöst" a műtét idejére? Hogy vannak ott a kórtermek? Kísérő várhat kint? (tudásbázis)
Szuper:)
Én pont így viseltem az altatást.
6 órát voltam a műtőben, mert nem tudtak felébreszteni, a műtétem 2-3 óra volt, majd a vérnyomásom liftezett, a pulzusom az egekben volt. A hányingert és hányást kihagytam:)
Igen, lehet levették, de én már a bátorítótól is kidőltem.
Azt hallottam, hogy a nehéz ébresztés attól van, hogy van valami bennünk, ami miatt ilyen hatással van ránk az altató. Elvileg vérből tudják ellenőrizni.
Igen túl:)
Teljesen magamnál voltam amíg be nem kötötték az altatót.Vicces volt magamtól másztam fel a műtős asztalra, még ott poénkodtunk a nővérekkel, mert túl magas volt az asztal, kérdeztem hogy lejjebb lehet engedni, vagy bakot kell tartani:D
Az altatást viszont nagyon rosszul viseltem. Nem bírtak felébreszteni, remegtem, magas vérnyomás, szapora pulzus, hányinger, kaptam az infúziót, hányinger csillapítót, de hiába ment ez 4 órán keresztül csak nem maradt bennem semmi. De utána legalább megkönyebültem. És az új infúzió sokat segített.
Biztos levették, csak mire magadhoz tértél vissza is tették:)
Akkor túl vagy rajta?
:)
Lehet rólam is levették a felsőt, de én nem emlékszem semmire:)
De, zavart, bár jobban félek a fertőzésektől, így túlléptem rajta:)
A bátorítótól én elalszok:)
ÉS nem érezted magad kellemetlenül emiatt? Vagy úgy felbátorított a bogyó, hogy nem is "érdekelt"?
Nekem a bölcsességfog műtétemnél (1,5 óra volt), felnyitották az arcüregem végig, plusz a csontot is és ott is a saját ráadául kinti cuccom volt. Csupa seb volt a szám, a torkom, a manduláim meg csupa-csupa afta, nem tudom volt e ennek valami köze ehhez a végülis "koszos" ruhának.
Tegnap meg gyökérkezelni kellett a fogam... Kicsit bedagadt, meg fáj. Vajon jelent ez valamit a műtétre nézve? :/
Nekem volt műtétem, ami nem a saját ruhámban volt. A műtét reggelén megkaptam a bátorítómat, majd tök meztelenül kellett egy kórházi lepedő alá feküdnöm.
Amikor visszahoztak, akkor a műtősfiú visszarakott az ágyamba és a nővérke rám adott egy kórházi hálóinget. Tehát nem mindenki előtt kell levenni, ha le kell venni. Ne aggódj!
A SOTE gégészeten meg is lepett, hogy abba műtenek, amibe átöltöztem. Én azért ezt nem tartom túl sterilnek, de ez van....
Igen, remélem is hogy nem lesz hosszú, altatásos lesz, nem fogom legalább érezni:)
Hát, fogalmam sincs, de gyomoridegem lesz ha mások (számomra idegenek) előtt, még ha orvos is, le kell vetkőznöm. Nem félek se a műtéttől, se a fájdalomtól, csakis ettől a "csak nehogy le kelljen venni" dologtól.
Igen, más műtétem volt és az persze hosszabb is. A te műtéted kb. 10 perces lesz:)
Ne félj!
Miért zavar annyira a pizsi téma?
Igen, a Klinikáknál:)
ÓÓÓ most tényleg kezdek megnyugodni, maradhat ezek szerint a saját pizsi, a legnagyobb félelmem kezd most már eloszlani:)
Köszönöm szépen a válaszodat. Ezek szerint a rendelés nem befolyásolja a műtétet. Azon agyaltam hátha megvárják a műtéttel az ambuláns rendelés végét. Bár neked más műtéted volt, de remélem nálam is így lesz.
A Klinikáknál gondolod, ugye?
Nem adnak semmit, minden a sajátod. Nekem sem mandula műtétem volt ott, de 2 napot eltöltöttem a gégészeten.
Saját pizsiben műtöttek. Fura is volt. Eredetileg egy 4 ágyas szobába voltam, ahol ketten voltunk, de 1 éjszakára beraktak az intenzívre. Ott több ágy volt, de csak ketten voltunk akkor éjjel. Én és egy férfi.
Én is reggel 7-re mentem, és úgy 10-11 között volt a műtétem, és az én dokimnak is úgy van rendelése, ahogy tiednek. Simán van hol várakozni a hozzátartozóknak. Én áprilisban voltam és volt látogatóm is a műtét után, aki több órát bent volt velem, illetve kint voltunk az udvaron.
További ajánlott fórumok:
- Segítség! Mandulaműtét előtt és után!
- Volt-e már valakinek 30 év felett mandulaműtéte?
- Házimunka mandulaműtét után?
- Rádiófrekvenciás mandulaműtétről, mandulasorvasztásról vannak tapasztalatok?
- Segítsetek, mandulaműtét előtt állok!
- Két és féléves kislányomnak javasolják a mandulaműtétet. Nem tudom, mit tegyek?