Mi a menete a gyermektartási díj elintézésének? (tudásbázis)
Így van. A megelőlegeztetés lesz itt majd az első lépés, ha meglesz a bírósági határozat. De azt hiszem az a kérdés, hogy értesítési cím nélkül egyáltalán hogyan lesz bírósági tárgyalás.
Ezt én sem tudom.
Menjetek el az Igazságügyi Minisztérium Jogsegélyszolgálatához, köznapi nevén a nép ügyvédjéhez (minden kistérségi központban kell, hogy tartson fogadónapot). Ingyenesen és segítőkészen állnak a bajbajutottak rendelkezésére.
Elmegy a bíróságra és keresetet nyújt be. Ott kitűzik a tárgyalás napját, beidézik mindkettőjüket, a pasitól bekérnek egy évre visszamenőleg jövedelemigazolást, és a bíró megállapít egy összeget, amit az anyósod kérhet letiltás útján megfizetni.
De önszántából nem akar fizetni vagy mi???
Sziasztok!
Előre is köszönöm mindenkinek, aki segít nekem ebben a témában.
A problémám a következő. Anyósomnak volt 15 éven keresztül egy élettársa, akit kb 3 éve már kidobott. Közös vagyonuk nem volt, a ház tulajdonosa anyósom, van egy 17 éves fia. Szeretnénk elintézni, hogy a csávó fizessen gyerektartást. Sajnos anyósom minimálbérből él, illetve csak tengődik. Eddig mi segítettünk neki, de most nálunk is jön a pici lány, és nem tehetjük meg, hogy támogassuk. Ezért nagyon gyorsan szeretném, ha el lenne ez az ügy rendezve.
Remélem tudtok nekem segíteni! Még egyszer köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Az ex-em munkanélüli lett és közölte, hogy nem tud gyermektartást fizetni. Hová fordulhatok ilyen esetben?
- Mivel büntetnéd azt az "apát", aki évek óta nem fizet gyermektartást?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- Hogyan tud az ember utánajárni, hogy a gyermektartást a gyerek megkapja-e?
- Válás és gyermektartás
- Elváltam közel 1 éve, az ex nem küldi időben a gyermektartást, ti elengednétek a gyerekeket hétvégén?