Mi a legjobb szer törött hajvégek ellen? (tudásbázis)
Normális táplálkozás, vitaminok, ásványi anyagok!
A-E-C vitamin, kálcium-magnézium-cink stb.
A már kinőtt hajat csak látszatra lehet egészségesebbé tenni. Inkább arra figyelj, hogy egészséges hajad nőljön, az majd nem törik!
Nekem is elég csúnya volt a hajam vége, plusz a fejem viszketett a samponoktól. Akkor gondoltam, hogy oké, ez nem állapot. A hajvágás szóba se jött, mert növesztem a hajamat.
Keresgéltem a neten, és találtam egy kisbaba sampont. Nincs benne mesterséges anyag, kőolaj származék....... Babylove Mildes sampon, dmben lehet kapni, 400ft.
Az eredmény: nem viszket a fejem, gyönyörű fényes a hajam (ricinus után nem volt ennyire szép!), és mostanában vettem észre, mintha kevésbé törne....
Először furcsa volt, mert szárította a végét, de a balzsamtól gyorsan bezsírosodott a hajam, így elhagytam. Azóta a hajam megszokta, nem száraz.
Érdemes kipróbálni
olló...
utána pedig hajvégápoló minden hajmosás után
nekem a Kallos Mézbalzsama vált be, meg utána Balea szilikonos hajvégápoló.
Hetente 1x pedig éjszakára ricinusolajjal kenem be a hajtöveim és a hajvégeim. Éjszakára rajtahagyom és reggel 3 mosással lemosom.
Nekem a Serical placentás hajpakolása sokat javított a hajam állagán (mondjuk belülről is megtámogattam a szervezetemet szépségvitaminnal :)).
A melegollós hajvágást próbáltad már? Nincs tapasztalatom, csak hallottam róla.
Meleg ollóval vágassad csak,amikor vágatod és egyél sok B vitamint,esetleg ha nem undorodsz tőle akkor friss élesztőt.Az olajokhoz keverj E-vitamin kapszulából kinyert olajat,úgy tedd a hajadra.
Komlóval is öblítheted és igyál naponta lenmag teát!:)
Pedig most akartam írni, hogy ecetes olló :)))
Egyébként igazad van, tényleg nem biztos hogy jó megoldás a hajvágás. Én is kíváncsi vagyok az ötletekre, mert hasonló problémával küzdök.
Aha!
Nekem is a mézes balzsam a nyerő! :)
Én száz éve a mézbalzsamot használom. Szuper!
Amúgy pont most voltam fodrásznál..:)
További ajánlott fórumok:
- Legjobb barátnőből esküdt ellenség... Avagy mit lehetne tenni egy gonosz és áskálódó fiatal lánnyal?
- Pattanások, zsíros bőr ellen mi a legjobb módszer?
- Nagy fenék ellen milyen mozgás a legjobb?
- Mi a legjobb a stressz ellen?
- Mi a legjobb megelőzés az arc ráncai ellen?
- Hasmenés ellen mi a legjobb megoldás?