Mi a különbség a vírus és a baktérium okozta betegség között? (tudásbázis)
30 éves koromig azt se tudtam mi az az antibiotikum:) 2-szer ugyan kaptam, de annyit láttam, hogy nagy filmtabletta és be se szedtem. Ovis koromra nem emlékszem, akkor lehet kaptam:)
Azóta 2-szer kaptam úgy, hogy be is szedtem. Tabletta rémes volt, rosszul voltam tőle. Szirup jobb volt, de ha lehet nem szedem:)
Én is elég régen szedtem már:)
Pont azért, mert nem szeretném, hogy más gondom legyen.
Utoljára 2009-ben, előtte pedig 1995-ben szedtem:)
Én szinte sosem szedem be a kiírt ab-t...
Pláne, ezek a lórugások, ami 3 szem, 5 szem és gigadózis.
Olyankor inkább a népi gyógymódokhoz fordulok, bármilyen maradinak is tűnik.
Igen, és nem is szerencsés mindenre antibiotikumot adni, hiszen az kitakarítja a teljes szervezetet. Csak gondoljunk magunkra egy antibiotikum szedés után, pl. mehetünk nőgyógyászhoz, mert folyásunk lesz.
Vagy csak én vagyok így ezzel?
Én is ezzel a szemlélettel azonosulok.
Annyit tudsz tenni, h. erősíted az immunrendszerüket, mert hiába ad(na) antibiotikumot, az a vírusra nem hat.
Szerintem:
Vírus: átlátszó orrváladék, de ettől eltekintve olyan mint egy sima megfázás.
Baktérium: az orrváladék sűrű és színes (zöld, sárga). Ugyanezt köhögi fel a beteg általában.
A tünetek hasonlóak.
A mi háziorvosunk is visszarendel, ha nem tudja egyértelműen, hogy vírus vagy baktérium.
Az orrváladék színével viszont nem lehet meghatározni, hogy vírusos vagy baktériumos a fertőzés, mert a sima vírusosnál is három lépéses az orrváladék színe. Először színtelen, vizes, utána fehéres nyúlós és a végén sűrű sárga... szóval attól, hogy sárga az orrváladék, attól még nem biztos hogy bakteriális a fertőzés, lehet hogy egy vírusfertőzés végén jár a gyerkőc...
Nekünk egyébként antibiotikum ért antibiotikumot, aztán felírtak egy immunerősítőt, és most lekopogom, átfordult a tendencia (eddig 4 nap bölcsi, 2 hét itthon, most 2 hét bölcsi, 3-4 nap itthon). Az immunrendszernek ki kell alakulni, ehhez pedig az kell, hogy találkozzon vírusokkal és bacilusokkal. Az nem mindegy, hogy milyen intenzitású immunreakciót vált ki 1-1 kórokozó, ezért kell az immunerősítés. Van akinek elég a zöldség-gyümölcs, vagy vitaminkészítmények... nekünk immunerősítő por kellett... Az viszont nem véletlen, hogy egyik orvos sem ad szívesen antibiotikumot, csak nagyon indokolt esetben, mert egyrészt tönkrevágja a bélflórát, másrészt meg a túlzott antibiotikumozással társadalmi szinten olyan baktériumok alakulhatnak ki, amik minden ismert hatóanyagnak ellenállnak :(
A kislányom 3 napja délutánonként belázasodik, köhög és folyik az orra.Ha csak vírus felesleges kihívnom az ügyeletet, mert a lázát csillapítom, az orrát szívom,sok folyadékot kap, és sokat alszik. Akkor ráér ha hétfőn látja a doktornő.De ha baktérium, akkor szükséges az antibiotikum.
Olyan rossz ez a 4 napos ünnep.
Hűha, ez aztán a magyarázat...
:DD
Köszönöm a válaszokat, és a tönetek külömbségére lennék kíváncsi.
Úgy érzem, hogy a gyerekorvosunk, 1 perces vizsgálat után egyből mondja, hogy vírusfertőzés, és nem ad semmi gyógyszert, de a gyerekek nehezen gyógyúlnak és állandóan visszaesnek.A kislányom is addig köhögött, amíg tüdőgyúlladása lett és akkor kapott antibiotikumot, és egyből meggyógyúlt és tartósan.Ezért tettem fel a kérdést.
"A vírusok a legkisebb ismert mikroorganizmusok, amelyek élő sejteket kell megtámadjanak ahhoz, hogy növekedjenek. Az emberi szervezet saját immunrendszerrel rendelkezik, mely képes megküzdeni a vírusokkal."
"A baktériumok élőlények, melyek mindenhol megtalálhatóak és bizonyos esetekben a felnőttek és a gyerekek immunrendszere képtelen küzdeni ellenük. Az antibiotikumot a baktériumok megölésére és növekedésük megállítására alkalmazzák."
pl az is, hogy a vírus ellen (szinte) nincs gyógyszer, a szervezet védekező képességét kell erősíteni, hogy legyőzze a vírust. ( c vitamint, és tüneti kezelést kap a beteg)
baktérium ellen antibiotikumot adnak, ami elpusztítja. Vírusos megbetegedés gyakran felülfertőződik baktériummal. Ennek egyik tünete: orrváladék ami addig víztiszta volt (vírusos), zöldes színű és opálos lesz (baktériumos)...
További ajánlott fórumok:
- Állítólag a léböjt okozta Bujtor István betegségét! Épüljön fel mielőbb!
- Gyógyteával ki lehet gyógyulni a helikóbaktérium betegségből, vagy csak gyógyszeres kezeléssel?
- Cukorbetegség okozta vesekárosodás
- E-coli baktérium okozta, visszatérő felfázásos tüneteket mivel lehet megszüntetni?
- Tudtok infót a coli baktérium okozta hugyútifertőzésről, meddig kezelik, mik a tünetek?
- Mi a különbség a nátha és az allergia okozta orrfolyás, orrdugulás között?