E-coli baktérium okozta, visszatérő felfázásos tüneteket mivel lehet megszüntetni? (tudásbázis)
Én már le sem írom, mert mindent leírtál.
Higiénia!
Végig fertőzésről beszélsz, ebben igazad van!
A "felfázás", mint hideg okozta ártalom, valóban nem létezik. Bakteriális fertőzés a tünetek oka, nem a hideg kőre ülés.
Az azért nem árt tudnod, hogy nem az E-coli baktérium okozza a visszatérő felfázást, hanem a felfázás okozza az amúgyis gyenge immunrendszerű egyének különböző megbetegedéseit. Ilyen betegség lehet a nátha, különböző gyulladások.
Az Eserihia coli nevű baktérium a bélben él, mindannyiunk bélflórájának része. Ez a baktérium kerül a húgycsőbe és okoz fertőzést. A nőknél közel van a végbél nyílás a húgycsőhöz, ezért gyakoribb ez a fertőzés, mint a férfiaknál.
Oka lehet a fertőzésnek a nem megfelelő székletürítés utáni higiénia, de oka lehet a megváltozott anatómiai helyzet is.
Pl. szülés utáni állapotok, lesüllyedt méh, hólyag állapota, illetve amikor ezek miatt a húgycső hossza rövidebb lesz, a fertőzés könnyebben feljut.
A tanga nagyon könnyen szállítja a fertőzést, nem egészséges.
Amennyiben nőgyógyász igazolja az anatómiai eltérés miatti fertőzéseket, úgy intim tornával, esetleg műtéttel segíteni tud.
A higiéniára fertőzésre hajlamosaknak fokozottan ügyelni kell.
Sehogy. Mindig visszatér. Az orvosom mondta, hogy évente 1-2- szer megelőzésképpen szedjek egy kúra tőzegáfonyakapszulát, makacs fertőzéseknél is jó eredményeket ért el vele. Egyébként nem konkrétan az E.coli tér vissza, hanem az ilyen szerencsétleneknél, mint mi, valamiért nagyobb az ilyen betegségek kockázata, ezért gyakrabban felfázunk
, ez van.
További ajánlott fórumok:
- SZJA visszatérítés 2022.
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Van remény rá, hogy visszatér hozzám?
- Ha minden visszatér a régibe...
- Miért penészesednek sűrűn a falak? Van valami tipp a megszüntetésre?