Méz és fahéj jótékony hatása (beszélgetés)
Vérvétel.
Azt hiszem a magas húgysav utal erre a betegségre.
bejelöltelek, később elolvasom. belenéztem, de most mennem kell.
mindenkinek mindent köszönök.
az orvos csak annyit mondott, h ízületi gyulladás.
azt honnan lehet tudni, h nem-e köszvény?
mert a mi orvosunk nem magyar, és nem beszél túl sokat, és nem is mindig érteni mit mondd.
ezt is kipróbálom. köszönöm.
nekem könnyebb dolgom lesz, mert húzok kezemre lábamra zoknit.
És pontosan milyen betegséged van?
Nem köszvény? Mert erre van gyógyszer is és diétázni is kell, azaz odafigyelni, hogy mit nem lehet enni.
köszönöm szépen. mindjárt elolvasom.
ez a cikk is nagyon jó.
ez a csirkeprotein, ezt lehet kapni?
ennek is utána nézek. szinte bármit megtennék, csak javulna kicsit a kezem. nagyon dagadt is, de ami a legrosszabb, ha becsukom a kezemet, nem mindig nyílik ki az ujjam. a másik kezemmel szoktam kinyitni.
Javasolhatom, hogy olvasd el a "Gyógyítás...."c.
naplóm egyik bejegyzését a mézről?
És a másik:
Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel- díjra jelöltek.
Részlet az előadásából:
"Megyünk tovább.
Harmadik: ízületgyulladás.
1993 szeptemberétől a Harvard és Bostoni Egyetem egészségügyi kutatóintézeteinek kórházaiban csirkeproteinnel kezelték azokat a betegeket, akiknek ízületgyulladás következtében meg voltak dagadva az ízületeik. Olyan betegeket választottak ki, akiknek az állapotát gyógyszeres kezeléssel nem sikerült javítani. Ők aszpirin-, mezotrixid-, prednizolon-, kortizoninjekciókat, és különböző fizikoterápiás kezeléseket kaptak. Egyetlen lehetőségük maradt, a műtéti ízületcsere.
Ekkor azt mondtam: „Figyeljetek, ezek az emberek már annyit szenvedtek, hogy esetleg hajlandóak lennének még 90 napig szenvedni, én meg egy kísérletet elvégeznék.” A kísérletre 29 beteg volt hajlandó. Ezek az emberek, akiken az orvosok már semmilyen egyéb módon nem tudtak segíteni, a következő kezelést kapták: minden reggel egy púpos kanál aprított csirkeporc, narancslében elkeverve. 10 nap után minden fájdalom és gyulladás elmúlt, 30 nap múlva a betegek már megengedhették maguknak az ízületeik óvatos használatát, három hónap elteltével teljesen helyreálltak az ízületek funkciói.
Most pedig megnevettetem Önöket.
A nevetséges momentum az, hogy a Harvard kórházában kísérletet végző orvos kijelentette, hogy a csirkeporc gyógyszer. Ha képes meggyógyítani a betegségeket, akkor gyógyszernek minősül, amit receptre kell felírni. Rögtön láttuk, ahogy pörög és számol az agya: „…300 dollár egy kapszula, összesen 25 beteg…”.
De ha nem akarunk ezzel vesződni, elég bemenni a gyógyszertárba és megvenni egy noxigelon nevű szert. A nők nagyon jól ismerik ezt, a haj és a köröm erősítésére használják. A fő összetevője a marhaporc, amely jól fogja majd erősíteni az Önök porcait és csontjait. Ha naponta bevesznek fél teáskanállal, narancslében keverve, ráadásul kolloidásványokat is szednek, minden 100 fontra 1 unciát számolva, akkor, ha a következő alkalommal idejövök, majd felszaladnak a színpadra, és össze-vissza csókolgatnak és ölelgetnek, ha egyáltalán eszükbe jut még az ízületgyulladás."
Én nem próbáltam, csak kiollóztam, mint figyelemre méltó anyagot, amire érdemes odafigyelni.
köszönöm szépen.
megpróbálok utánanézni miből áll ez a torna.
ha ad is beutalót, hónapokat kell várni mire adnak időpontot.
Igen, ez lesz az. A nevét nem emlegetik. Nekem a háziorvosom emlitette meg, hogy nem kellene.
Torna és ha nagyon fáj algopyrin, vagy cataflam.
És egyszer a háziorvosom azt javasolta, hogy 1 hétig szedjek napi 3 cataflamot, ekkor már hetek óta fájt a vállam és semmi nem segitett. Azóta viszont sosem fájt annyira, mint ez a kúra előtt:)
Pilátesz torna. Mindenre jó. Csak azokat a gyakorlatokat csináld, amiktől nincs fájdalmad. Egy idő után már fogod tudni azokat is. Nem baj, ha elsőre nem csinálod végig, de törekedj arra, hogy napi rendszerességgel csináld. Nekem a vállamra és a karomra torna gumis gyakorlatokat kellett csinálni.
Esetleg kérhetnél beutalót gyógytornára, ha ilyen van nálatok, ahol megtanulod a gyakorlatokat és akkor tudod otthon is csinálni.
igen, ezt a cikket olvastam.
az injekciót februárban kaptam, azóta gyógyszert se szedek, (nem adott rá semmit)
a tornát kipróbálnám, de nem tudom milyen torna segítene.
az ujjaim ízületesek, kezemen is, meg a lábamon is.
"Az injekciót meg próbáld kihagyni. nem tudom milyen szurit kapsz, de ha szteroidos (ezt adják általában), akkor attól komoly bajaid lehetnek néhány év múlva. "
Csatlakozom, saját tapasztalat :(
Artritisz:
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár
meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A
krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen
fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200
beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a
fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül
közlekedtek.
Erre a gyógytornát javaslom.
Tudom most azt mondod, hogy mozdulni sem tudok annyira fáj akkor, hogy tornázzak.
Nekem 5 porckorongsérvem van, valamint az egerezéstől folyamatosan begyullad a vállam. Ha nem tornázok, akkor fáj mindenem. A tora miatt nem kellettek a műtétek.
Az injekciót meg próbáld kihagyni. nem tudom milyen szurit kapsz, de ha szteroidos (ezt adják általában), akkor attól komoly bajaid lehetnek néhány év múlva.
szerintem izületekre sem jó a fahéj. Ha nem tornázok hónapokig, akkor fáj mindenem hiába fogyasztok fahéjat.
ezt nem is tudtam. majd figyelem. köszönöm szépen.
azt nem tudom, mekkora kanállal kell bele keverni, mert azt nem írta a cikk.
Én teás kanállal kevertem.
Mondjuk keress rá egy orvos nevére pl. az ORFI-ban, hívd fel és konzultálj vele. egy injekciót a legkönnyebb beadni, ha nem jön be hát annyi.
Mielőbbi jobbulást!! ..vagy inkább teljes gyógyulást!!
Azért vigyázni kell a fahéj napi adagjával,mert pl.a ceyloni bár drágább,de jobb minőségű.A szupermarketekben kapható olcsóbb,viszont gagyibb,több benne a kurmarin,ami hosszú távon vagy nagyobb adagban mérgező.Ezek Vietnámból,Kínából,Indonéziából származnak,szennyezettebbek és nem is annyira finom,kesernyésebb,mint a másik.
Én meg szoktam nézni a csomagoláson,hogy honnan van.
szerintem a méz és fahéj nyerő párosítás
jó és finom is:)
kávét még nem ittam fahéjjal, de megkóstolom.
Én ma kezdtem ezt a fahéjas mézes italt, és legfőbb cél az ízületi gyull. mert semmi nem segít, nagyon fáj kezem, lábam.
felvettem pár hónapja 10 injekciót, de nem ért semmit.
doki elintézett azzal, h ez már nem gyógyul meg.
ezért próbálkozom.
Hát nem tudom...
A fahéj elvileg emésztést serkentő.
Én évek óta iszom a napi 3 kávémat fahéjjal, de nem fogyok tőle. Fogyni csak a mozgástól lehet!
a pakolást hogy csinálja Anyukád?
erről még nem hallottam.
Én meleg vízbe kevertem, és megittam.