Meséltek, hány évesnek és mit? Tapasztalatok róla? (beszélgetés)
sosincs roszkor mi most a naplóm elejébe levő mesét rágjuk és persze meg meg beszéljük ki és miért olyan tündéri jó
az én ötéves unokám egy hétig tud egy egy mesét hanem tovább is hallgatni általában verseseke olvasunk mostanában...
söt azok a legjobbak miket le is tudunk rajzolni ketten mi
:-)))
Remélem én is megérem....de még odébb van:-)
Biztos olvasunk többen is amúgy, csak rosszkor lett indítva a topic. Hétköznap délelőtt többen olvasák, a dél körüli órákban pangás van. Meg hétvégén.
Hát igen, rá kell hangolódni az ünnepekre. Ti hogy ünnepeltek? Mármint úgy értem, hogy Jézuska hozza az ajándékot, fát...vagy?
Én nem szeretném sokáig szédíteni ezzel a gyerekeket. Bár a nagy már tudja a valót, de a kicsik...
:-DDD
Nálunk a "Kertem alatt..." a fő kedvenc, ők is harsogják, hogy "a malomba, a malomba, 3 tarka macska, 3 tarka macska" és közben mutatják a hármat a kis kezükkel. :-)))
Olyan jó, bensőséges hangulat lesz a gyerekszobában ilyenkor, ráadásul rá tudnak hangolódni az alvásra, szerintem kell ez. :-)
Sziasztok!
(Szia horadi itt is :)))))
Az én lánykám két éves, inkább a verses mesék jöttek be eddig.
Nagy kedvenc az "Arany Lucának" Arany Lacinak :), most hogy bölcsibe megy, előkerült a Vackor óvodába megy, azt is élvezi.
Szutyejev Vidám mesék közül is többet szeret, főleg a Kiskakas és a színek-et.
Most a napokban kapott rá Bartos Erika: Bogyó és Babócára.
Van még egy Weöres Sándor kötet: Évszakok a címe, nemrég jelent meg. Zenés dvd tartozik hozzá, gyönyörű animációkkal, azt is nagyon szereti. Kb 2 hónapja vettem, azóta megtanulta a Bóbita 4 versszakát és a Tavaszköszöntőt is végig (Sándor napján...)
Nálunk is kell énekelni és mondókázni is mese után, népdalokat (ezeket iskolai énekkönyvekből elevenítettem fel), Gryllus, Kaláka dalokat éneklünk legtöbbször... Bár ma Apa az "Eger városa, papok városa..." kezdetű nótát harsogta a szomszédok és Luca nagy örömére, aki rögtön meg is tanulta: "kipikipikippkopp inominopatris reverenda alatt pálinkát visz..." Gurultam a nevetéstől... Bocs az offért... :)
Az én lányaim nemsokára 4 évesek lesznek és az Icinke-picinke népmesék óvodásoknak c. könyvet nyúzzuk már egy jó fél éve.
Szerintem nagyon jó, a könyvön belül korosztályonként szét van bontva az összes mese, külön rész van a kiscsoportosoknak szóló meséknek, külön a középsős és a nagycsoportos óvodásoknak való meséknek.
Ezen kívül szoktuk még használni a 365 kedves mese c. könyvet.
Most gondolkodom még Szutyejev: Vidám mesék c. könyvén, illetve valami mondókáskönyvet is szeretnék, mert nálunk a mese csak egyik része az esti programnak. Először mesét olvasok a lányoknak, aztán mondókázunk és énekelünk. Jó 20 perces műsor. :-)
az enyém 8 éves és még igényli a mesét....
a minden napra egy mese c.könyvet olvasom neki,és a Mirrmurr a kandúrt...remélem jól írtam a nevét..:)))
Nézem...van több is.:-) Gratulálok!
Nálam a picit még nem érdekli a mese, csak a képek. Ő 1 éves. A középső 3, neki Bartos Erika a kedvenc, az Anna, Peti és Gergő könyvek mellett a mondókáskönyve(i) is. Meg Szutyejev Vidám mesék. :-)
Dominika 10 éves, még ő is igényli. Mindenevő, de azt kénytelen hallgatni, amit az öccsének mesélek...
További ajánlott fórumok:
- Hány évesnek érzed magad?
- Ki hány évesnek érzi magát?
- Szerinted hány évesnek jó lenni?
- Lélekben hány évesnek érzed magad? Ez mekkora különbség a testi életkorhoz viszonyítva?
- Hány évésnek nézek ki?
- Állcsont-arccsont műtét szabályozással kiegészítve egészség probléma miatt-orvosi meglátásból már meséltek róla-tud valaki infóval segíteni?