Mérges lennél kollégádra? (beszélgetés)
Covidtól függetlenül sem szerettem soha, ha valaki betegen van a környezetemben.
De a kolléganőd helyében gyorsan elengedném ezt a dolgot. Rég túl vagytok rajta..mi a fa@ értelme van már ezen rugózni?
A tobbseg inkabb nem akarja megtenni.
De ertem azt az oldalt is, a munkaltatok sem tul toleransak, tok bizonytalan az egesz helyzet, a teszteles sem 2 ft...
Mindenkinek maganak kell merlegelnie.
De teszteltek, ha jól emlékszem, és addig nem mentél, amíg pozitív voltál.
Nekem is volt/van a kovid óta bajom, de negatív vagyok. Ha fáj a torkom, vagy náthás vagyok, akkor itthon maradok, mert ki tudja. Ha a főnököm azt mondja teszteltessek, akkor megteszem a cég költségére, de betegen nem megyek be és más sem jön be.
Sokakat ismerek, akik pozitív teszt ellenére dolgoztak, tünetesen.
Mert minálunk is ilyesmi volt, hogy aki beteg, majd magától elmegy tesztre tp-re. Így borítékolni lehetett, hogy a fél banda aki náthásan dolgozik hivatalosan, mind covidos. Úgyhogy mostanra, már kb megoldódott a nyájimmunitás.
Mérges vagyok mindenkire, aki betegen dolgozni jön.
De tudom sajnos; hogy rengeteg ember van, akit csak a penz erdekel, se a sajat; se masok egeszsege...
Tudod írtam a klubban is, ősszel 8 hétig voltam beteg, ebből 7 hetet folyamatosan köhögtem.
Voltam táppénzen is, teszteltem is, orvosnál is személyesen, de nem engedhettem meg magamnak 2 hónap táppénzt és a munkáltatóm se, hogy annyit hiányozzak.
Beteg volt már előtte is. Biztos az oltást is régen kapta már.
Akinek sok betegsége van, ami súlyos is, ott szerintem a friss oltás se biztos, hogy véd.
Nálunk az osztályvezető csinálta ezt tavasszal. Kitalálta, hogy allergia, de olyan köhögés jött rá, azt hittem megfullad. Három kolléga kapta el tőle.
Majd 1 hónapra rá jött vigyorogva, hogy van antitestje, így biztosan covid volt. Ja másokat meg elküldött tesztre ha egyet köhögtek.
Most sok helyen kötelező az oltás, nálunk is. Kolléga szerzett igazolást csütörtökön, hogy nem oltakozhat, hétfőn már nem jött dolgozni, mert covidos lett. Ennek 3 hete, azóta senki nem tud semmit.
Nem örültem volna ha elkapom tőle, mert többször járt nálam is maszk nélkül. Rajta igaz tünetet nem észleltem.
Ha én képes vagyok figyelni másra, akkor ők is tegyék már meg, hogy legalább az alap dolgokat betartják.
Más országokban nem titkolják, ha valaki oltottan hal meg. Itt meg megy a mutyi, az erőszakoskodás…
Lassan kiderül minden. Végre.
D. Roland 2 oltás után kapta el és meghalt. Ez meg hogy?
Ilyeneket nem szoktak bejelenteni, hogy 2 oltás után is lehet halál a vége.
Nem.
Ilyesmiért haragudni elég nagy butaságra vall.
Fogalmam sincs;)
Valószínűleg nem állnék szóba vele, biztos lenne néhány pikírt megjegyzésem, és biztos rendszeresen emlékeztetném arra, hogy miatta történt ez.
Ha a kollégám lenne, akkor nem segítenék neki soha többet és soha nem kapná meg többet azt a támogatást tőlem, amit szokott bármiben.