Mennyit segítenek a férfiak otthon? (beszélgetés)
az én férjem pld.soha nem segitett be a házimunkában...
nagyivben leszarja...az egészet
Nálunk a nemek módján oszlanak meg a házimunkák:)
Én takarítok, párom segít közben bútort tologatni, ha éppen ráér.
Én mosogatok, de neki sem esik le az ujjáról a gyűrű, ha egy évben 2x rámarad.
Én főzök, közben nagyon sokat beszélgetünk.
Ő készíti a reggeli kávét, valamint előkészíti a reggelit, én pedig elkészítem neki, stb.
Együtt vásárolunk.
Ő eteti a kutyát és ő nyitja a kaput.
Ő vezet, de kapunyitáskor átülök sofőrnek és bevezetek a garázsba.
Én gyűjtok be, de ő hozza be a fát és ő figyel a tűzre.
Kb. mindent együtt csinálunk. Sose kértem, hogy segítsen, de ő így látja jónak.
Mit hagytam ki?:)
Az én férjem segít. Porszívózásban pl. verhetetlen:). A kádat mindig ő tisztítja meg Cillittel. De pl. tavasszal sok melóm volt, bevallási határidők, akkor a házban az ablakokat is ő pucolta meg. Igényesen, normálisan megcsinálja, amit csinál, nem amolyan összecsapott férfi módra.
Mondjuk ez abból is adódhat, hogy előttem évekig nem lakott asszony a házban, ő tartott rendet, és tisztaság volt akkor is.
Jószerével bármit megcsinálna, de van, amit nem is engedek: pl. konyha az én birodalmam. Vasalás, mosógépbe tevése a ruháknak, teregetés, felmosás, portörlés, ezekhez ragaszkodom, hogy én csináljam.
Kint: terasz takarítása és a muskátlik pátyolgatása az én feladatom, de füvet ő nyír, a kertet ő rendezi (még az én fűszernövényeimet is ő tartja rendben). Hát, mondják, hogy mákom van...viszonylag.
Szuper.
Nekem volt olyan időszak, mikor nem volt munkám. Apósom meg "Mit tudsz otthon csinálni egész nap?" Hú hát a fejem egyből lilában kékben játszott az idegtől. Úgy látszik már elfelejtette hogy amíg a kedves fia otthon élt velük napestig ordított vele hogy "Mi ez a disznóól?"
Egész nap ganézok utána, másból sem áll az életem mikor otthon vagyok. És még nincs gyerek. El sem tudom képzelni, akkor mi lesz.
keveset, néha zöldséget hámoz.., vásárol néha, de azt is felhányja...
a nagytakarítást ő csinálja, majd hallom legalább egy hétig, hogy ő takarított..
mikor kedve van , neki fog ennek -annak...
de általában nem csinál semmit, mert én nem dolgozom, akkor én mindent csinálhatok nem?
SOKAT! A férjem is és a fiam is. Főz, mos, mosogat, bevásárol, porszívóz, port töröl, kutyákat etet, udvart takarít, stb... A férjem nem tud vasalni, de a fiam azt is megcsinálja, igaz, csak magának :)
Egyszóval: világi jó dolgom van!
Az én férjem egy tündér! Mindennap segít valamit, míg főzök, elmosogatja amit én összekentem, hogy ne gyűljön össze, stb
Általában együtt csináljuk a házimunkát, egymás kezére dolgozunk. Így gyorsabb is és jobb kedvvel állunk neki bármilyen mocskos munkának.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Aki szeretne jo barátnöket akik segitenek egymásnak jöjjön ide
- Miért szégyelnivaló, ha segítenek a szüleim minket?
- Mindig a kisemberek segítenek? Hol vannak ilyenkor a gazdag milliárdosok?
- Az autóhiteleseken nem segítenek?
- Mi a véleményetek azokról a férfiakról aki csak a gyerek miatt marad otthon? Mert a nő zsarolja a gyerekkel?