Mennyit alkudhatunk lakásnál? (beszélgetés)
Nem tudom mennyire aktuális még a téma. Mi most nézünk házakat a XVII. kerületben. Találtunk egy megfelelőt, 35-ért hirdették. Megnéztük, hogy mennyit kell még rákölteni (sokat), tudtuk, hogy mennyi a keretünk az egészre és így ajánlottunk érte 28-at. Az eladó először azt mondta, hogy 32 alatt nem adja, mi sok szerencsét kívántunk neki. Következő nap hívott, hogy 29. Erre már rábólintottunk, bár elég határeset.
Szigethalmon a házamat 11-ért hirdettem, most ha minden jól megy akkor 10.7-ért megveszik.
Sajnos nagyon sok helyen a kisebbség miatt eladhatatlan a ház... :(
És még az ombudsmannak van bőr a pofáján....
Nagyon függ az ár Budapesten is a kerülettől, illetve a kerületben élők etnikai összetevőjétől.
A VIII. ker-ben eladhatatlan egy 15 milliós lakás.
Legfeljebb a feléért, de az sem biztos.
Én most tartósabban vidéken élek, medencés, 20 milliós gyönyörű, hatalmas házat odaadnának 3 millióért, (üresen áll és hogy ne legyen már vele gond!) a kisebbségi szomszédság miatt.
Szia! Mi 14,9-ért árultuk a lakást, a vevő (kicsit durván szerintem) mondta, hogy megveszi 12-ért. Mondtuk, ööööö köszönjük nem!
1 héttel később telefonált, hogy akkor ad 13,5-öt. Annyiért odaadtuk.
Így is nagyon áron alul volt már a lakás, de alig vesznek lakást Pesten, és rengeteg az eladó a hitelek miatt.
na ezért írtam, hogy minden annyit ér, amennyiért el lehet adni :)
és hogy ha irreálisan magas, akkor jól alá kell ígérni
"minden annyit ér, amennyiért el lehet adni"
szépen fogalmazva annyit alkudtok, amennyi bőr van a képeteken :) szerintem nincs ennek szabálya, függ attól is, mennyire kínálják drágán, ha nagyon, akkor jóval kevesebbet kell mondani, ha közelít a ti elképzelésetekhez, akkor kevesebbet, de azt kalkuláljátok bele, hogy ami összeget mondtok, annál több lesz a vételár, hiszen az eladó egy köztes árért fog küzdeni (pl eladó: 10milla, ti: 9milla, akkor kb 9,5-ben fogtok megegyezni)
és ha elsőre túl keveset akartok érte adni, lehet azonnal elküld az eladó, hogy annyiért felejtsétek el, s akkor már nehéz alkudozni, szóval óvatosan azért :)
További ajánlott fórumok:
- Nagyon fontos a pihenés! Te mennyit aludtál az elmúlt 24 órában?
- Közösköltség 45 nm lakásnál, mi a véleményetek a 18 ezer Ft-ról?
- Mennyibe kerül egy panel lakásnál a rezsi?
- Tudja-e valaki, hogy egy fővárosi kis lakásnál mennyi a gáz m3 ára?
- Mit jelent egy lakásnál, hogy "kertkapcsolatos"?
- Önkormányzati lakásnál létezik még lelépési dij? Annó több 100ezret fizetett párom...