Közösköltség 45 nm lakásnál, mi a véleményetek a 18 ezer Ft-ról? (tudásbázis)
sziasztok!
kicsit behalt a topik...
a közösköltséggel kapcsolatban nézegettem a neten.. nálunk az önkormányzat 1 éve döntött hogy mégis megvásárolhatóak a lakások,ezt nem hirdették meg a műszaki állapota miatt,állitólag még süllyed is.eddig, kb 4-5 lakás van megvéve,igy már "társasház"lettünk,a közösköltség annyi /vizórák vannak/mint az eddigi lakbér, az én esetemben 18000 ezer lenne 69 nm-re, az épület 100 éves körüli ha nem több.. felujitás eddig viz, áram nem volt, gáz volt és részleges tető volt,a homlokzat háát mint amit lebombáztak,kapuzár nincs,halvány gőzöm sincs a közösköltségekről, mi a reális.nem tudom mit tegyek ..mert semmit sem csinálnak a házon,
Nálunk 10 ezer / hó, és mindig kitelik amire kell. Mi is 9-en lakunk egy társasházban. A nagyobb közös költséget, a ház állapota indokolná, de úgy tudom, egy jó karbantartott épületről van szó.
Egyébként elég ha a lakók 50%-a ott van a gyűlésen, akkor már szavazóképesek, és ott eldönthetik mennyit fizetnek.
felügyelő bizottságnak hívják azt a bizottságot...
és nekik kellene ellenjegyezni, ill. jóváhagyni a múltévi zárást - bár még nem tudjuk, milyen jogi formában üzemel ez a közösség -
MIMNDENKINEK KÖSZÖNÖM A HOZZÁSZÓLÁST!
CSATLAKOZOM SVARCHOZ: KELLEMES NAPOT !
ÉN INKÁBB MEGYEK LOCSOLKODNI !
AZ ITT MEGFORDULT LÁNYOK ÉS ASSZONYOK IS ÉREZZÉK MAGUKAT MEGKÖLNIZVE...LOCCS-LOCCS ! KELLEMES NAPOT MINDENKINEK !
Írtál OTP előtakarékosságot, ha jól emlékszem. 9 lakásnál érthetővé teszi ezt a mértékű emelést, az viszont nagyon egy nagyon ésszerű megoldás, hiszen a végén 30% vissza nem térítendő támogatást kaptok hozzá, amit használhattok felújításra.
De végül is tényleg lehetséges, hogy tévedésből egy másik ház költségvetését kaptátok meg, ettől még nem kell megkövezni a fickót, bárkivel előfordulhat.
A kertápolás havi 20ezerért valóban soknak hangzik, főleg, ha csak gyep van és hetente csak nyírni kell.
Ha virágok beszerzése, gondozása is feladat, napi öntözés, ja gyepnél nyáron szintén naponta kell öntözni, munkadíj a napi melóért, plusz vízdíj, ha belegondolsz, ez nem is túl sok már.
nem lehetséges, hogy van valami nagyobb horderejű felújítandó dolog a házon (pl. tető, stb.)és azt belekalkulálta?
A többi lakónak mi a véleménye az új közös költségről?
igen, ez csak 9 lakásos, és emiatt a költségek is így oszlanak meg, ami előny az hátrány is néha..
valószínű a drasztikus emelés miatt lázongok
Valóban így már sok. A lakógyűlésen beszéljétek meg.:)
Nálunk a városban van mondjuk 5 ilyen képviselő és abból ha 1 tiszta......
nálam nincs benne tulajdonképpen semmi a 7500 ft-os közös költségben (100nm a lakás)
Külön fizetem a vizet, fűtést, villanyt, szemétszállítást.
Ha a kérdésfeltevőnek a 8. hsz-ben leírtak benne vannak, akkor kicsit ugyan sok a 44 nm-es lakásra, de nem találom vészesnek.
szerintem is,
a 45 hozzászólásban elirtam 12 000 Ft volt eddig és abből lenne 17 200 FT, vagy ki tudja....
Ahogy olvasgatom az összegeket, mi egész "reális" közösköltséget fizetünk.
Liftes házban 69nm + erkélyes lakásunkra 9.000ft, amiben igaz nincs benne a víz/csatorna, de azon kívül minden, és példaértékű a rend/tisztaság.
Év elején kapunk egy minden igényt kielégítő összesítést, meg jövő évi tervezetet, ezután szokott lenni a lakógyűlés, ahol mindezt megszavazhatjuk.
Ja, és mindig csinálnak/újítanak valamit, így soha nincs semmilyen fennakadás/probléma.
1-2 renittens lakótól eltekintve (tapasztalatom szerint ilyen sajnos mindenhol van:)) teljesen megvagyunk elégedve.
További ajánlott fórumok:
- Mennyit alkudhatunk lakásnál?
- Mennyibe kerül egy panel lakásnál a rezsi?
- Tudja-e valaki, hogy egy fővárosi kis lakásnál mennyi a gáz m3 ára?
- Társasházban ki akarják kapcsolni a liftet a közösköltséget nemfizető lakók miatt. Megtehetik jogilag? Mit lehet ellene tenni?
- Mit jelent egy lakásnál, hogy "kertkapcsolatos"?
- Bp.XV.ker.-i Újpalotán lakók!mennyi közösköltséget fizettek egy liftes panelházban 54 nm felett?költözés miatt érdekel.