Mennyire vagy toleráns? (beszélgetés)
Mennyire vagy toleráns?
Nagyon.
Most törlöm le az ujjlenyomatokat a késről...
Jajjj a Nobel díj:))
Kik is osztogatják? Békedíjat az EU-nak, akik háborút indítanak? Ugyanmár. A nobel díj is nevetséges.
Egyébként egymás közt osztogatják, ahogy az oscar díjat is...
Hát ugye a benes dekrétum hamis statisztikán alapult. Így jogos a felháborodás. Nem olyan réfgfen történt ez, pár ma élő öregember át élte még az eseményt.
Nem dörgöljük mi ezt az orruk alá. A románok azt akarták, hogy Magyarország pest megyébe zsugorodjon. Ez a hely a legjobb Európában mert gazdag a termőföld. Nem véletlen pályáztak már Mária Terézia idejében is "befektetők" erre a területre.
Ezt még évekkel ezelőtt én is hallottam:)
Volt egy német srác a szállodában, aki csere diák programban ide került Magyarországra 3 hónapot dolgozni. Kicsit nehézkesen beszélt magyarul, és azt mondta, hogy egyszerűen nem értette, hogyan lehet 2 szóból megérteni azt, hogy "Tanuló vagyok."
Náluk 4 szó kell hozzá. Ich bin eine Schüller.
Azt mondta, hogy nagyon nehéz ez a nyelv.
Ezen akadt még meg a szemem...
Ezt tipikusan azok az emberek szokták mondani, akiknek fogggalmuk sincs a magyarok történelméről, hanem az elmúlt évek szocializmusában felnőtt emberekbe sulykolt beidegződés. "Szégyeld magad mert itt élsz."
Jó, majd holnap elgondolkodok rajta...addig is büszkén kiteszem a zászlót Március 15-én, Aug.20-án és Október 23-án.
A szomszédaink azért nem szeretnek minket, mert egy pár új ország született meg, amikor aláírták a trianoni "béke" diktátumot, ugye?:) Gondolom hallottatok már erről páran...
Mi, nem is olyan régen még, nagy hatalom voltunk. Igazából ők irigyek ránk, mert nekünk van történelmünk, az övék meg elférne egy zsebnoteszban:)
Tudják, hogy "belőlünk" lettek országok. Románia, a fele ekkora sem lenne, ha nem lett volna békediktátum. Nem lenne Szlovákia, délvidék, szlovénia stb.
Ők irigyek, nem mi. Mi nagyon is jó helyen vagyunk.
Mélyszegénységböl jöttem. Igen korán belénk nevelték mire vagyunk jók: semmire! Hamar leszoktam a leckeírásról. Hiszen megmondták úgyis csak segésmunkás lehetek. Nem a jobb jegyet kaptam, hanem biziosztás előtt még a rosszabbért kellett felelnem. Mi még oroszt tanultunk. Mígnem egy új tanár úgy döntött. Ezt csak azoknak kell, akik tovább tanulnak. Én a rossztanulók közé lettem ültetve, hiába állítottam, hogy szeretnék tovább tanulni. Sőt egy tanár el is beszélgetett velem. Ha már tanulnék, akkor csak állatgondozó lehetek, vagy kertben dolgozhatok, az én adottságaimmal. Söt elküldtek, az akkor még létező pályaválasztási tanácsadóba. Ahol egyetlen cél volt rábeszélni a könnyű /szellemi szintemnek megfelelő/ dísznővénykertész képzésre. Meguntam az agitálást, s rábólintottam. megbeszélt egy találkozót az iskola megtekintésére. Örült hogy meggyőzött. Nem mentünk el. Egy másik diszlexiás, de szegény gyereket, akkor kisegítő néven működő csoportba tettek. Másikat inkább átengedték. Elvégezte úgy az általánost, hogy képtelen olvasni. Lezüllött.
Több történet majd a könyvemben.
Martin Luther King ilyen jókat mondott:
"Van egy álmom: egy napon felkel majd ez a nemzet, és megéli, mit jelent valójában az, ami a hitvallásában áll: „Számunkra ezek az igazságok nyilvánvalóak; minden ember egyenlőnek lett teremtve.”
Van egy álmom: egy napon Georgia vöröslő dombjain a hajdani rabszolgák fiai és a hajdani rabszolgatartók fiai le tudnak ülni a testvériség asztala mellé.
Van egy álmom: hogy egy napon még Mississippi állam is, amely ma az igazságtalanság és az elnyomás forróságától szenvedő sivatag, a szabadság és a jog oázisává fog változni…
Van egy álmom, hogy négy kicsi gyermekem egy napon olyan nemzet tagja lesz, ahol nem a bőrszínük, hanem a jellemük alapján ítélik meg őket."
Azóta van egy színesbőrű amerikai elnök, akit újraválasztottak. Sokak szerint minden idők legjobb elnöke.
Pontosan. Ha tettekben nyilvánul meg, akkor diszkrimináció.
Mindhárom fogalom negatív.
További ajánlott fórumok:
- A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak?
- A szellemi képességeidnek mennyire vagy birtokában MOST?
- Mennyire vagy őszinte?
- Mennyire fukar vagy bőkezű veled a férjed?
- Mennyire vagy megelegedve a paroddal?
- Aki toleráns az elfogadja...