Mennyire tartod fontosnak a magánélet szentségét? (beszélgetős fórum)
Jajj. Tehát a "tiszteletre méltó" korára és az "élettapasztalataira" hivatkozva lát el kéretlen útmutatásokkal, ha jól értem? A helyedben én is fedezékbe menekülnék, amint észlelem, hogy közeledik. Az sem csoda, hogy a puszta látványára is felment a pumpád.
Valójában rossz lehet neki - el tudom képzelni, hogy egész életében nem nagyon vehették komolyan, most pedig már a koráért tisztelni kell, és nem veszi észre, hogy nincs igény a nagy bölcsességeire.
Nem, ő anyám-korú, de gyakran találkozunk, közeli rokon 🙂
És az megvan, hogy korából adódóan jogosítva érzi magát, hogy minden mondatot így kezdjen: "Azt tanuld meg, hogy....blabla, a rántást balról jobbra, csak reggel szabad locsolni, a diót padláson szárítani" stb.stb. stb. Bele az örökkévalóságba, az ember már igyekezett max. hangos beköszönés után slisszolni a dolgára, nehogy megszólítson. Végén már akkor is felment a pumpa, ha megláttam.
Ez a stílus belőlem is kihozza a barátságtalanabbik énemet. Eleve nem szeretem, ha az emberek körülöttem mindent kommentálnak - szerintem kulturáltabb, ha az ember nem tesz megjegyzést mindenre, kiváltképp személyeskedőt nem. Igen, nekem is van véleményem a dolgokról, de nem mindig tolakodok vele mások arcába, mert lehet, hogy nem én tudom jobban eldönteni a számukra.
Ez a passzív-agresszív erőszakoskodás - megmondja a frankót, ezután még neki áll feljebb, játssza a sértettet és ez az álszent duma, amit írsz. "Én nem szólok bele, csak mondom" - egyszerűen tenyérbe mászó.
A példa, amelyet említesz, hogy minek ez a lobonc... majdnem csúnyát mondtam. Jó, akkor mindenkinek egységesen toljuk le a haját géppel egyenletesen fél milliméteresre, mert minek az a sok lobonc, tényleg, csak sérti az ő kifinomult szépérzékét. Így gondolja?
Irigykedik esetleg a szép hosszú hajadra, ezért nevezi szükségtelen loboncnak és "csak mondja", hogy vágasd le?
Túlságosan is. Szerencsére nem vonzok magam köré olyan embereket, akik próbálkoznának ilyesmivel.
Annak a tanácsát van hajlandóságom megfogadni, akiét kikérem.
További ajánlott fórumok:
- Fontosnak tartod a napi háromszori étkezést?
- Fontosnak tartod az egészséges étkezést?
- Globális felmelegedés! Tegyünk ellene! Te fontosnak tartod, hogy óvd a környezeted? Mit teszel ezért?
- Mennyire tartod fontosnak a szépséget, vagy a jó megjelenést?
- Mennyire tartod fontosnak, hogy kontrolláld a saját életedet?
- Késő bánat, eb gondolat!-Te jártál már úgy, hogy valamit fontosnak tartottál, de most utólag már hülyeségnek tartod?