Mennyire fájdalmas egy egyszerű fogtömés? (tudásbázis kérdés)
Azért nem írtam,mert tönkre ment a laptopom:-(
Nem tudok antibiotikumot szedni,mert szoptatok,de az otthoni terápiám levitte a gyulladást.Most beteg a gyerek,de jövöhéten mindenképp elindulok a fogászatra.
Na, gyökérkezelték a fogamat... szerdán kell visszamennem... ha fáj, kitisztítja, ha nem akkor gyökértömi.
Még zsibbadok, de ha kimegy az érzéstelenítő biztosan fájni fog.
Na, fasza, nem kellett volna róla beszélnünk... :(
Sztem menj el, hogy adjon gyulladáscsökkentőt vagy antibiotikumot.
Nekem is fáj, vagy nyom vagy feszít, nem is tudom a betömött fogam, amit szerdán tömtek. 2-kor hívom a dokit és megyek vissza, hogy szedje ki, mert kurvára zavar ez az állandó nyomás, feszítés.
Na reggelre begyulladt a fogam:-((
kicsit be is dagadt:-((
így gyulladtan tuti nem megyek,de ha lejjebb megy a gyulladás első dolgom lesz kihuzatni
tapasztalat: két gyökérkezelt fogamat nem tömettem be ugye évekig, mindkettőből letört, az egyikre koronát fognak rakni, a másikat simán betömték, arra már koronát se tudnak rakni...
menj el!!!!!
Tényleg megértelek.. Én konkrétan nagyon durván tudom produkálni az izgulást: izzad a tenyerem, mint állat, remeg a kezem, volt, hogy még a hasmenés is rámjött... :DDDD Szóval nagyon gáz, tegnap is nagyon féltem, de muszáj. Ha egyszer elkezded, akkor végig tudod csinálni! Csak el kell határozni magad!!! (én is csoda, hogy elhatároztam komolyan, nagyon büszke is vagyok magamra. :D)
És pont az, amit írsz, hogy muszáj addig megcsináltatni, amíg nem fáj! Mert, ha fáj, akkor semmilyen érzéstelenítő nem hat! Tapasztalatból tudom, engem akkor anno nagyon kicsináltak. Doki tekintettel is van erre, látja, h totál para vagyok.
Idáig 7-szer voltam, ennyi alkalom alatt tették rendbe 3 fogamat. Ezt követően fogok csak a korona miatt menni...
Menj el, én nagyon szorítok!!!
Kösz a bíztatást.
Egyszer elindultam,vittem a kicsit meg egy rokont,aki vigyázott volna a kicsire,amíg bent vagyok.
Amíg vártam kint,egyre jobban féltem bemenni,végül amikor kijött a dokinő,csak időpontot kértem,amire persze nem mentem el.Nem tudom miért van bennem ekkora félsz,nem tudom megmagyarázni,mert tudom,hogy nem fáj semmi,kivéve ha gyulladt.
Fejben le is tudom pörgetni,hogy mi fog történi,ha bemegyek,tisztába vagyok a dolgok menetével,de egyszerűen a fogorvosi ajtónál leblokkolok és azt mondja az agyam,fordulj sarkon,tipli van,majd eljövök jövöhéten,addigra összeszedem magam.Persze jövöhéten sem megyek el.Mindig nekiugrok,hogy na holnap lemegyek kérek időpontot,és ennyibe maradok magammal.Bezzeg ha fáj,akkor" mi a f..ért nem húzattam még ki,de ha lemegy a gyulladás akkor tuti elmegyek és megcsináltatom"aztán nem.
Sztk-ba oda kell menjek ahova tartozom,nincs választás.
A magándokira most nincs pénzem,itt a legolcsóbb is 4000-ért töm,a korona pedig 12 ezer.
És egyessével nem szeret tömni.
És sok korona kéne,mert a hátsófogaim az mind trapa,ami megmaradt.Az sztk ingyen tömi,de a koronáért ott is ennyit kell fizetni.
Engem 2008-ban iszonyatosan megkínoztak. Olyan gyökérkezelésem volt egy szuvas, gyulladt fogamon, hogy sírva jöttem el. Még 2 óra múlva is sírtam és remegtem. Na és azóta nem mentem vissza.... (volt egy másik nyitott fogam is, az 2007 óta volt úgy...) Most határoztam el magam pár hete, amikor letört az egyikből egy darab, h keresek vkit és nekiállok megcsináltatni őket..
Mai napig utálom, pedig nagyon rendes dokit ajánlottak, mindig beinjekcióz, tök kíméletes, nem hentes.
Próbáld meg rászánni magad, keress vkit!!
Nem attól.Valahogy ahogy belépek meglátom a széket és végem van.Régen jártam rendesen,tömtek,húztak,gyökérkezeltek is már,húztak már úgy is,hogy fel volt dagadva a fél arcom.
Tudom,hogy nem fáj,nekem az injekció sem szokott,jártam sztk.ba is meg magánhoz is.Egyszer a magán durván elrontotta a fogam,betömte másnapra feldagadt,úgy begyulladt,fogászati ügyeletre mentem vele este 10-kor.Vissza kellett volna menjek betömetni,és nem mentem azóta sem.Azóta törik az összes,elől szerencsére nem,de most már félek,hogy szálsebész lesz a vége.
A másik amitől tartok,hogy megszól a doki,hogy nagyon elhanyagoltam a fogaimat.De valamiért nem merek menni.