Mennyiből lehet kihozni egy szerényebb (30-40 fős) esküvőt? (tudásbázis kérdés)
Ahogy mondod a legolcsóbb a legdrágább és legidőigényesebb.
Manapság már az esküvőszervezők, ügyesen is megtudják oldani hogy költséghatékony legyen.
Az egyik ismerősömnek volt egy nyaralója Balatonon ő úgy oldotta meg az esküvőt hogy Pesten volt a házasság utána pedig Balatonon a nyaralójában előkészítettek mindent haza rendelték a kaját és történetesen van egy rokon aki lakodalmakban énekel úgyhogy ezen sem kellett hogy fájjon a feje.
Megspórolta a bérleti díjat és a zenész költségét.
Már ezzel is sokat nyert.
És mindenki addig maradt ameddig akart.
Egy ismerősöm 20 fős lakodalmat tartott 2-300 ezer forint körül volt.
Spórolni lehet a következőkkel:
-házi sütemények a rendelt helyett
-polgári esküvő "négyesben", csak aláírás
-zenekar, ha a vendéglőben amúgyis van aznap zene
-saját kezüleg készített meghívók
-étterembe bor és levestészta vitele(ha megengedett)
-nincs templomdíszítés(amúgy sem lesz időd nézegetni)
-ismerős, aki jól tud fényképezni és jó gépe van
-ismerős, aki videózik
-nászajándékként pénzt kérni
Szerintem ha szerény is, de szeretnénk emlékezetessé tenni akkor valamennyire legyen igényes . Azt mai árak mellett kb. 800ezer-1millio Ft-ból nagyon jó ha sikerül kihozni egy kb.30-40 fős esküvőt.
Persze nagyon sok függ a szervezéstől, igényektől, és hogy kinek mit takar az a szó hogy "szerényebb"!!!
Ez attól függ, hol rendeznéd? Sátoros? Tanyán? Előkelő étteremben? Sajnos ez mifelénk is így megy: Körbe kell érdeklődni. S ahol a legjobbak a feltételek, ott kell tartani.
Sok helyen megengedik, hogy te vidd a süteményt, a csirkéket megpucolva, stb. Így csökkentheted a kiadásokat. A legtöbbe az italok kerülnek, meg a zene.
Ha van egy jó nyomtatód, meg egypár jó ötleted, akkor sokat tudsz spórolni. Például mi magunk csináltuk a meghívót (tuti egyedi volt:), ültető kártyákat, vendégkönyvet. Sógornőm varrta a gyűrűtartó párnát. A termet mi díszítettük, ehhez vettem is díszítőket, meg csináltam is (talán boszorkánylétrának hívják, farsangi díszítésnek biztos hajtogattál ilyet krepppapírból).
Ha a vendéglő engedi, akkor vigyétek ti az italt, mert azon is sokat lehet spórolni. A sütik jelentős részét anyu, és az anyósom csinálta.
Szintén sokat spórolhatsz, ha nem márkás menyasszonyi ruhát kölcsönzöl, mert azoknak csillagászati ára van szerintem.
Ha van egyházi ceremónia is, akkor lehet a polgárit megtartani úgy, hogy egy hétköznap besétáltok a két tanúval és aláírjátok a papírokat az anyakönyvezetőnél, és csak az egyházira hívtok meg mindenkit. (Nálunk ezt az ötletet a család bojkottálta, mert bejelentették, hogy ők oda is akarnak jönni...)
Ha van valaki ismerősnek egy jól kinéző autója, akkor lehet az a mennyasszonyi kocsi, és nem kell bérelni.
Sok boldgságot, és jó tervezgetést!
szerintem ez jó ötlet:) biztos mindenki jól érezné magát, és sokáig emlékeznének... pláne, ha a papot, anyakönyvvezetőt is odarendelitek:)
sok boldogságot!
További ajánlott fórumok:
- Karácsony mennyiből?
- Mennyiből lehet kihozni egy szerény, 30 fős lagzit, esküvőt?
- Mennyiből lehet kihozni egy 4 fős családnak egy saját szervezésű horvát nyaralást?
- Mennyiből lehetne kihozni egy fürdőszobát, ha csak a helyiség van meg és a falakat plafont is javítani kell?
- Dízel Fiatnál mennyiből lehet kihozni egy olajcserét?
- Mennyiből lehet kihozni egy kb. 50 fős esküvőt?