Mennyibe kerül egy válás?mennyi időbe telik amig elválasztanak bennünket? (tudásbázis)
minimum fél év.
közös megegyezés+kiskorú gyerek volt nálunk is.
szeptemberben adtam be,első tárgyalás decemberben volt,a második pedig márciusban.A válást a másodikon mondták ki.
Ez nem kívánság kérdése hogy kell vagy nem a békítő tárgyalás.
Ahol kiskorú gyerek van,ott hiába egyeznek meg a felk mindenben,a gyermek miatt két tárgyalás kötelező!
Tudom,mert én is ezen mentem át,annyi különbsége hogy az exem meg én már évek óta külön éltünk,tehát már felbomlott a család réges rég,de a kiskorú gyerek miatt nem mondták ki a válást az első tárgyaláson.
gyerek nélkül, közös megegyezéssel már az első tárgyaláson kimondhatják a válást!a kérelem benyújtása után 3 hónap(ha esetleg meggondolnátok magatokat.
Gyerekkel, szintén közös megegyezéssel 3 hónappal az első tárgyalás után ki is mondják a válást!azaz így hat hónap a legrövidebb! nálunk ez a variáns volt és ügyvéd sem kellett%!
Mielőtt marhaságoznál, akkor csak úgy szélsőségesen felvilágosítalak hogy két válás mellett ott voltam az édesanyám és a nagynénéménél is. És sajnos igen nálunk éveket pontosabban két évet kellett várni hogy így meg úgy meg ez meg az.
De jobbat mondok a barátnőm szülei 6 éve járnak tárgyalásra és még most sem váltak el.
Ha minden tisztázva van, és minden megegyezés alapján akkor hamar megy. De ha bármelyik fél kekeckedik akkor már nem olyan egyszerű.
dehogy, ez marhaság hogy éveket kell várni.
Beadod a papirt, utána 3 hónap múlva hivnak be, ha gyerek van, akkor hosszabb. Az első tárgyalás után újabb papirt kell beadni és utána már elválasztanak. Max. 1 év, de ha nincs gyerek, hamarabb is megy. Nem kell ügyvéd, csak felesleges pénz.
Szia!
Eltarthat évekbe is. A mostani ügyvédek látogatásonként kb 5000 ft-ot elkérnek ez minimum.
Ha közösen döntötök akkor hamar elválasztanak.
TApasztalat.
Szia!
Árat nem tudok, de közös megegyezésnél a békéltetőn kívül egy tárgyalás van. Talán 2 hónap.
További ajánlott fórumok:
- Tanácsot kérnék pasi ügyben. 5 éve vagyunk együtt és most válaszút elé kerültem. Vele, vagy nélküle?
- Általános iskola választás Budapest VIII. kerületében
- Mióta új házunkba költöztünk nagy ívben kerül bennünket a szerencse, csak rossz történik velünk.Mit tegyünk?
- Ki tudja, hogy Budapesten milyen a 18. kerület? Itt az ingatlanok olcsóbbak mint máshol, miért van ez? Köszönöm a válaszokat!
- Mennyibe kerül ma egy válás ügyvédi költségeit tekintve?
- Mennyibe kerül ma egy válás? És az ügyvéd hozz? Egyáltalán hogy megy ez a folyamat?