Mennyibe kerül egy tanya átminősítése lakóingatlanná? (tudásbázis)
Nálunk eleve lakóház-udvar besorolású a tanya,ahol élünk,de a szomszéd tavaly intézte,kijött 100 ezerből(gazdasági épület volt,bevezette a vizet,fűtést kijavította és így már megfelelt)
Tanyát is hiteleznek,állapottól függően,nekünk is kellett hozzá.A lényeg,hogy lakóház-udvar legyen és 5 millió feletti értéke legyen(ezek 3 évvel ezelőtti infók,mi akkor éltünk a "lehetőséggel"
ált.tégla épületre vagy normális alappal rendelkezőre adnak érthető okból régi,össze dőlő félben lévő vályog-viskóra nem)
Akkor minősítik át általában, ha belterületen van. Erről az illetékes önkormányzatnál lehet érdeklődni.
A hitelfelvételhez kell önerő, manapság önerő nélkül nem adnak hitelt. Maga a hitelfelvételnek is vannak költségei.
És nem tudom, milyen összeget akartok felvenni, de sokszor az albérlet jóval olcsóbb, még rezsivel is, mint a hitel.
További ajánlott fórumok:
- Én kicsi tanyám
- Banya tanya....
- Hánykor kerülsz ma este ágyba?
- 11 éve örököltem egy földterületet, lakóingatlan nincs rajta. Kell-e utána adót fizetnem, ha kell, akkor milyen %-ot?
- Jelenleg (2013.július) mekkora könnyűszerkezetes (fa) ház építhető lakóingatlan céljából? Könnyűszerkezetes ház építése
- Hogyan zajlik és mennyibe kerül egy melléképület átminősítése lakóépületté?