Mennyi most a munkanélküli segély, azaz álláskeresési járadék összege? (tudásbázis)
Mennyi ideig jár az álláskeresési járadék?
Minden 10 nap jogosultsági idő 1 nap járadékfolyósítási időnek felel meg. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki az állása elvesztése előtt 3 éven keresztül folyamatosan munkaviszonyban volt, akkor 90 napig kapja a járadékot, ha viszont épp a minimálisan megkövetelt 360 napot dolgozott, akkor csak 36 napig.
Össze-vissza utalják... én nem tudtam követni az egészet, amikor a párom munkanélkülin volt.
Azt sem értettem soha, hogyan számolták ki. Mindig más összeg volt, és mindig más időpontban utalták!
De hál'istennek, ez már a múlt!!! :)
Szép napot mindenkinek,nekem egy fontos kérdésem lenne,seholsem találtam rá választ,amikor tört hónapban utalják a járadékot,azt mikor utalják el? newkem Dec. 10-én járt le az álláskeresési járadékom,d emég mindig nem utalták el az összeget,ezt a 1 0napot,nem tudom,hogy itt is éveket kell várni,vagy,hogy van ez?
Köszönöm a segítségeket.
További szép napot
Az álláskeresőt mennyi munkanélküli járadék illeti meg?
Az álláskeresőnek a munkanélkülivé válását megelőző 4 naptári negyedévben elért átlagkeresetét alapjául véve kell kiszámítani, a munkanélküli járadék összegét.
A munkanélküli járadék folyósítása két szakaszra tagolódik, az első szakaszban-folyósítási idő feléig, de legfeljebb 91 napig tart a folyósítás maximális összege, az átlagkereset napi összegének járadékalap 60 százaléka. A folyósítás második szakaszában, az összeg a minimálbér 60 százaléka.
Az alsó-felső határ az évenként emelkedő minimálbérhez igazodik, alsó határa a minimálbér 60 százaléka a felső határa a minimálbér 120%-val egyezik meg.
A munkanélküli járadék összege a folyósítási időtartam mindkét szakaszában az átlagkeresettel egyenértékű, ha az álláskereső korábbi átlagkeresete a munkanélküli járadék alsó határánál alacsonyabb.
Mennyi időtartamra jár a munkanélküli járadék?
A munkanélküli járadék folyósításának időtartamát ,annak a periódusnak az alapjául véve kell megállapítani amennyit az álláskereső a munkanélkülivé válást megelőző 4 év alatt munkaviszonyba töltött. Minden 5 munkaviszonyban töltött nap 1 nap járadékfolyósítási időnek felel meg.
Az álláskereső munkaügyi központnál történő jelentkezése, megegyezik a munkanélküli járadék folyósításának kezdő napjával.
A munkanélküli járadék folyósításának időintervalluma minimum 73, maximum 270 nap.Az első folyósítási szakasz a megállapított utalási idő fele,de legfeljebb 91 nap .A járadékfolyósítás második szakasza a megállapított utalási idő hátralévő része, legfeljebb 179 nap.
Ha a munkaviszonyt a munkavállaló tisztességes(korrekt,rendes), illetőleg a munkaadó rendkívüli felmondással szüntette meg, a munkanélküli járadék munkaviszony megszűnését követő 90 nap elteltével utalható feltéve, hogy az utaláshoz szükséges feltételeknek az álláskereső megfelel.
12 órában, br 360 000 fizu, minden bejelentve, hivatalosan. Éves szinten még plusz pénzek is jöttek hozzá, bónusz, túlóra, stb.
Akkor elszámolhattak valamit?
Be kellene menni reklamálni?
Hát ez az! Akkor vajon mért csak 35 ezret utaltak?
(7 éves munkaviszony után, átlagtól magasabb fizetés alapján)
Nekem úgy állapították meg,hogy ahány napot dolgoztam eddig teszem fel dolgoztál 100 napot, akkor annak a tíz százalékát veszik az az 10 napig kapod az álláskeresőit, én 1800 forintot kaptam naponta azt hiszem 1830-at...
És nagyon sokat vonnak le belőle, pontosan nem tudom,hogy mennyit,de pl. az utolsó darab hónapomban 22 helyett 16-ot kaptam :) Szóval kedvesek :)
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek megérteni az álláskeresési járadék milyenségét? :)
- Diplomás munkanélküliség, álláskeresés 2012-ben-segítsünk egymásnak!
- Mennyi a munkanélküli segély összege?
- Hány hónap munkaviszony kell ahhoz, hogy álláskeresési járadékot kapjak, ha elbocsátanak?
- Ha munkanélküli vagyok, álláskeresési támogatást kapok, fizetnem kell-e az orvosi ellátásért, ha megbetegszem, vagy műtétre lesz szükség?
- Pályakezdő álláskereső vagyok. 4 és fél hónapos munkaviszonnyal nem vagyok jogosult munkanélküli segélyre. Másra sem?