Mennyi magnéziumot kell pótolni? (tudásbázis)
Én Mangosolv-t szoktam inni, sztem az jó. Szedtem orátot is, nekem nem sokat ért. Terhesség alatt citrátot szedtem, akkor jó volt. De pl én a Béres magnézium+B6 vitaminjáról a lelkemet is kif@som.....
Most a biszglichatot szeretném majd kipróbálni.
Magnéziumpótlásra a magnézium-oxid a legrosszabb, annyira kevés százaléka hasznosul. Egyéb ok miatt lehet előnyös.
Az én háziorvosom az orotátra esküszik, az is a legdrágább, más háziorvosok meg a citrátra, ahogy hallom.
A három legjobban hasznosuló az orotát, a citrát és biszglicinát. Ebből aszerint még lehet választani, hogy mennyire bírja a hasad, mert bár én sosem tapasztaltam egyiknél sem, de némelyik hasmenést okozhat...
A "mennyi" a dobozon található...
Első google találat: [link]
Én biszglicinátot szedek, a háziorvosom a magnézium-citrátra esküszik, de másoktól azt hallottam hogy a magnézium-oxid vált be. Hogyha nem konkrét tünetekre szeded, akkor nem biztos hogy nagy változást fogsz tapasztalni, bármelyiket is választod.
További ajánlott fórumok:
- Egyik ismerősőm elvesztettete az érettségi bizonyítványát. Tavaly érettségizett. Most újra kell érettségiznie vagy lehet pótolni?
- Egy héttel szülés után is még csak annyi tej van, hogy majdnem minden evésnél pótolni kell, laktoherb meg homeo sem segít, mit tegyek?
- Ha kiesik a baba füléből a fülbevaló mennyi időn belül kell pótolni?
- Hogyan kell rendszámtáblát pótolni?
- Az ételutalványból adnak vissza, vagy inkább kevesebbet kell adni és ki kell pótolni készpénzzel?
- Origó komplex nyelvvizsgának ha csak az egyik fele sikerül, akkor megkapom az írásbeli/szóbeli nyelvvizsgát, és csak a másikat kell pótolni?