Mennyi idősen lesz bárányhimlős a gyerek? (tudásbázis)
Kisebbik unokám 7 hónapos volt, amikor átesett rajta.
Utólag derült ki, hogy övsömörös felnőtt járt a közelében előtt pár nappal.
Mielőtt megköveznétek a felnőttet, akkor még ő sem tudta, hogy beteg lesz, pár óra múlva jelentkeztek rajta a tünetek.
S azt is kiderítettük, hogy ő viszont egy bárányhimlős kisfiútól fertőződött meg!
Miután a pici bárányhimlős lett, természetesen 2 hét múlva a nővérkéjén is megjelentek a pöttyök.
Így megy ez, láncreakció.
Az én lányom 4 évesen lett bárányhimlős.
Tesóm kisfia viszont még nem volt egy éves sem, amikor elkapta.
Ez egy tapasztalatlan, fiatal anyuka kérdése aki szeretne több dolgot, illetve tapasztalatot meghallgatni, hogy ha lehet fel tudjon készülni az ilyesfajta nyavalyákra!!
Ha nem tetszik a kérdés, nem kell válaszolni!
A b.himlő télen és tavasszal terjed!!!
Doki mondta,nálunk a 4 évesem nem kapta el az oviból pedig sokáig voltak a gyerekek himlősek.A 15 hónaposom elkapta mert bejárunk ugye,de megúszta 3-4 pöttyel!Hogy aztán ez ad-e elég védettséget vagy még elkaphatja az a jövő zenéje....
De kisiskolás korban is terjed,meg amúgy bármikor...
Változó.Attól függ, mikor találkoztok olyannal, aki már fertőz. Az én gyerekeim nyáron, közösségmentes környezetben szedték össze valahol, valakitől, vagyis bárhonnan jöhet, bármikor. csak arra ügyelj, ha van mód, még ovisan essetek át rajta, ha kell, többször is, hogy felnőtt korára megszerezze a megfelelő védettséget ellene.
Van, akin csak pár pötty jön ki, mégis megszerzi a védettséget, s van olyan, mint én is voltam és a húgom, hogy 2-3 alkalom is kellett hozzá, s voltunk nagyon pöttyösek is.
ha kipöttyösöttök, sokat zuhanyozzad a gyereket, az valamennyire megnyugtatja bőrt, s kevésbé viszkettek majd. Én aloe firsttel is fújtam a csemetéket, nem is maradtak hegek a gyerekeken.
Szerintem ősszel nagyobb az esélye a bárányhimlőnek.
Így visszagondolva jobb hogy túl lett a kicsi is rajta,de nagyon szenvedett szegény.
ez nincs korhoz kötve
én pl 34 éves gyerekként kaptam el a bárányhimlőt
Ez változó!
Két unokahúgom 1 évesen (ikrek), a nagyobbik azt hiszem 3-4 évesen, én 16 évesen voltam.
Jobb előbb túl lenni rajta.
Sziasztok!
A kisfiam 4 éves, még nem volt bárányhimlős.
Mikor szokott terjedni a vírus?
További ajánlott fórumok:
- Mitől lesz egy 4-5 éves gyerek gonosz?
- Szerintetek egy gyerek mennyi idősen lesz elég önálló egyedül utazni?
- Mennyi idősen adtad be a gyereked a bölcsibe?
- Volt már bárányhimlős a gyereketek? A kistestvére elkaphatja tőle?
- A két éves fiam bárányhimlős, én pedig 9 hetes terhes leszek de viszont voltam már bárányhimlős. Lehet valami baja ettől a babának?
- Egy majd kétéves gyereknél, a bárányhimlő hányadik napja a legrosszabb?