Mennyi idősen jött ki a babátok első foga? (beszélgetés)
jujjj
:Dez rossz helyre ment:D:D
sorryka
:) ezért írtam! Én is aggódtam rajta, teljesen feleslegesen. Egyébként is zavart, hogy bárhová mentünk, a korán fogzó gyerekek anyukái felsőbbrendűségük teljes tudatában sajnáltak le, hogy a 11 hónaposomnak még egy foga sincs, bezzeg az ő gyereküknek már 3 hónaposan volt... mintha ez érdem lenne :)
A darabost szerintem nem kell eröltetni, amíg nincs foga, csak az emésztésének árt, ha rágás nélkül nyeli a darabos ételt. Amíg kellett, én pépesítettem - vagyis még bőven az első fogak megjelenése után is, hiszen metszőfoggal meglehetősen nehéz rágni... Kb. 1.5 éves volt, amikor a főtt ételt már villával törve adtam (előtte turmixoltam), és 14-15 hónapos koráig cumisüvegből kapta, mert nem fogadta el kanállal. Még most is van olyan amit kicsit összenyomkodok, hiszen még mindig nincs kint a 4 nagyörlőből csak egy fél. Mindenki azt mondta, meglátom majd emiatt nem fogja elfogadni a darabos ételt, meg hogy nem fog kanállal enni. Természetesen nem lett igazuk, 2.5 évesen kanállal és villával hibátlanul eszik, a kést is egyre ügyeseben használja és mindenevő :) A tanulság: a legfontosabb, hogy úgy csináld, ahogy az Neki a legjobb, ne úgy ahogyan mások elvárják :)
Most azért sikerült megnyugtatnod:)
Mert mindenki úgy meglepődik, hogy nincs még foga, hogy néha már kezdem azt hinni, hogy ez tényleg olyan nagy baj....
A darabos ételekkel mi is kicsit gondban vagyunk, hisz nagyon nem merek még neki adni, mivel nincs mivel megrágnia.
Most úgy csinálom neki, hogy villával töröm össze a zöldségeket, húsokat.
Így azért nem teljesen pépes, de mégsem fullad meg tőle:D:D
Mondjuk nekünk az egyik ismerősöm azt mondta, hogy állítólag minél később jön ki a foga, annál egészségesebb lesz!
Hát remélem:):)
Az én kislányomnak 1 évesen jött az első foga, most 2.5 éves és a 17. foga bújik éppen. Viszont gyönyörű hibátlan gyöngyfogai vannak és remélem maradnak is ilyenek :)
Kicsit nehezebb volt, hogy emiatt későn kezdett darabosat enni, viszont annyira lassan jönnek a fogai, hogy a szemfogakig észre sem vette a fogzást. A rágófogakkal kicsit nehezebb, de nem vészes az sem. Szóval nincs min aggódnod :) van ez így... Amúgy nekünk is már 3 hünapos korában azt mondta a doktornéni, hogy már mindjárt foga lesz... nem nyert :)
Hááát, azt mondják azok.
Számomra mindenesetre csodagyerek.
Az én kisfiam június 6-án lesz 10 hónapos, és még nincs fogunk.
Pont ma voltunk a dokinál, ő azt mondta, hogy még nem is nagyon látszik , hogy jönne, bár azt mondta, hogy az alsó ínye már meg van duzzadva, de 3 hónapos korában is ugyanezt mondta...amúgy már 3 hónapos kora óta rág mindent, folyton a szájában van a keze, nyáladzik.
Nem tudom mikor jön ki az első fogunk:D
Szia!
7 és fél hónapos volt a kisfiam amikor kijött az első, rá 2 hétre a második. Most várjuk a többit:-))
További ajánlott fórumok:
- Első babára várók, akiknek mégse jött össze egyenlőre
- Mikor bújt ki a babátok első foga?
- Mit szólt a párotok mikor bejelentettétek, hogy babátok lesz? Első reakció, majd a továbbiak!
- Ha az első baba könnyen összejött akkor a másodiknál is lehet rá számítani?
- Ha az első baba császárral jött a világra, akkor a második is császár lesz?
- Te hogy mondtad el a párodnak, hogy babátok lesz? Milyen volt az első reakciója?