Mennyi idős terhesen kezd el látszani a pocak? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én 19 hetes kismama vagyok, és rajtam ruhában nem látszik, csak ha tudják, hogy terhes vagyok, amúgy tőlem még az ultranhang váróban is megkérdezte a többi várandós,hogy én is babát várok-e. A doki azt mondta minden rendben: normális méretű a bab meg a méhem, ne foglalkozzak vele, mekkora a pocakom. Ez inkább genetika kérdése, meg a hasizom erőssége, plussz én magas is vagyok. Akinek nagy pocakja van, az élvezze, hogy szép gömbölyű várandós lehet (nekem nagyon tetszik a várandós pocak), akinek meg pici, az meg annak, hogy neki kevésbé veszi igénybe a terhesség a bőrét meg a hasát. Rajtam a várandósság az előző gyerekemnél is alig látszott (pláne télen kabátban meg poncsóban), a ház lakói észre sem vették, csak csodálkoztak, amikor már a babát tologattam. :-)) Szóval a pocak mérete nem jelent semmit a babára nézve.
köszönöm mindenkinek a tanácsokat:)
Sajnos tényleg több folyadékot kell innom, valószinű ez is lehet a baj!
Igyekszem jó sokat vedelni!
Lesz majd ott pocak is! A végére még sokallni is fogod! ;))
Nálam székrekedésre: sok folyadék, joghurt/kefir, aszalt gyümölcs (főleg szilva) szokott segíteni
Szia..probalj meg sok folyadekot inni..tobbet mint eddig es ehetsz activiat is ha szereted.Amugy a puffadas termeszetes es keves kismamat kerul el..de idovel megno a pocak es nem erzed majd:-)
A metabolizmusod lelassul...a belmukodes is, azert, hogy tobb tapanyag felszivodjon a babanak..emiatt van a szekrekedes es a puffadas.
igazad volt win :)
Nagyon puffadok..ez még nem pocak :(
Puszika :)))
Mit lehet tenni székrekedésre? Én a sok rosttól csak jobban puffadok...az nem segit !!
... akkor csak én látom pocaknak :)))
Sebaj, egyszer csak megnő:D
Amúgy sokat fáj a hasam, mint akinek fel van puffadva, van mikor még ennél is nagyobb, bár azt én is tudom, hogy na az tényleg puffadás!!
Köszike:X
Ahogy én tapasztaltam, semmi köze a kettőnek egymáshoz. Legalábbis nálam nem volt. :))))
Rendben volt az emésztésem, mégis puffadt volt a hasam. A megváltozott hormonháztartással szokták magyarázni, hogy nő a bélgázképződés.
A fiamnál nekem sem kellett többet járni pisilni, valószínűleg úgy helyezkedett el, hogy a növekvő méh nem nyomta a húgyhólyagot. Ez nem baj, nem mindenkinél jelentkezik minden terhességet kísérő tünet.
Megnéztem a képedet. Szerintem sokan a fél életünket adnánk egy ilyen hasért! :DDDDDDDDDDDD
Sajnos nem igazán tudok mondani Neked semmit, mert nem tudok mihez viszonyítani. De nekem inkább enyhe puffadásnak tűnik...
Igazad lehet, mert pont én is diétáztam és pont ugyan úgy ahogy te is nem értettem, hogy miért ekkora a hasam...akkor folyamatosan felvagyok puffadva? De még úgy is hogy simán rájok wc-re, vagy ennek nincs köze hozzá?
Viszont ami furi, nekem egyáltalán nem kell többet pisilni ...ez baj??
Simán lehetséges! :))))
Egyrészt nagyon vékony vagy, másrészt ilyenkor még nem a baba látszik, hanem általában a terhességgel együttjáró haspuffadás miatt az ember hasa "megnő".
Nekem a fiammal az volt (persze már csak utólag jöttem rá) az első jel. Őt későbbre terveztük, véletlenül lett. :))))) Éppen egy diétát csináltam akkor és nem értettem, mitől lett hirtelen tök nagy a hasam, mikor nem eszem sokat, meg betartom a szabályokat. Aztán hamarosan kiderült, mi is az oka a haspuffadásnak? :DDDDDDDDDDDDDD
sziasztok.Én második babámat várom és a 11.hétbe vagyok.és már van egy kis árulkódó pocakom.
:):)
szia.első baba?
Még szerintem nem a baba hanem a rossz emésztés okoza a nagyobb hasat.(puffadás)
Amikor a kislányommal voltam terhes, igen rossz nvéen vettem, hogy tizenkét hetes terhesen nem veszik észre a hasamat. Nekem akkro úgy tűnt, hogy már jócskán látszik. De rajtam kívül szinte senki sem látta. Azt hiszem a negyedik hónap vége felé vették észre mások is.
Most tizenegy hetes terhes vagyok, néha látszik a hsam, néha nem. Attól függ, fölfújódok-e vagy sem. Ez még mindig nem a baba, hanem az emésztés szeszélye. A nadrágjaimat fölhúzom, de amikro leülök, kie kell gombolnom, mert szorít.
További ajánlott fórumok:
- 6 hónapos terhesen elhagyott a barátom a legjobb barátnőmért
- Mennyi idős terhesen csinálják az első ultrahang felvételt?
- Hány hetesen kezdett látszani a pocakod? :)
- Babád mennyi idős korában mutatta meg a testrészeit kérésedre? (fej, szem, száj, orr, pocak, stb) Mikortól "elvárható"?
- 17hetes terhesen mekkora pocaknak kellene lenni?
- Béres Alexandra-Détár Enikő Pocaktornája hány hetes terhesen ajánlott?