Mennyi idős terhesen csinálják az első ultrahang felvételt? (tudásbázis)
van, aki napokon belül érzi... van, akinek hirtelen attól lesznek "terhes-tünetei", hogy meglátja a pozitív tesztet :)
nekem rohadt erős görcsökön kívül semmi tünetem nem volt.
Én 4 hét 1 naposan voltam először (ciklus közepén volt peteérésem). Alig találta meg a doki az 1,7mm-es kis pöttyömet, amit "petezsáknak imponáló képletnek" nevezett :-D
Egy hétre rá 5+1-nél szintén csak petezsák, 6+1-nél pedig 5,4mm volt a babám.
ez is csak akkor mondható el, ha az embernek szabályosak a ciklusai.
nekem mensi alapján 8+2 hetesen volt először stabil, ritmusos szívhang (előtte egy héttel éppenhogy csak 3-4 dobbanást lehetett elkapni)... igaz, a babóca akkor még csak 6 hetes volt.
nem kell ehhez magándoki.
én a pozi teszttel (pedig még csak nagyon halvány volt) mentem a kórházba. kaptam a kicsi pöttyről képet is. a drágám még csak "felritkulás" volt :) 2 nap múlva újra uh... igaz, akkor már befektettek (1 hét alatt újabb 2 uh... mindről adott a dokim képet :))
ha egy kicsit is fél az ember, vagy voltak korábban problémái, jobb minél előbb menni, mert pl a méhenkívüli terhességet jobb minél előbb kizárni... illetve rossz esetben minél fiatalabb a terhesség, annál kevesebb szövődménnyel műthető...
Szerintem aki magándokihoz megy, ott ahogy pozi teszt van ő megnézi uh-val is, és mi mindig kaptunk képet is kérés nélkül, a kis petezsákról is!
Én meg a saját esetemen azt tanultam, hogy 1hetes késésnél irány a doki! Én is hittem, hogy ráérek menni 2hétnél, mert akkor már lesz szívhang is,vagy sokak mondják a 7hetet, 3hetes késést, hát jó annak aki ráér akkor menni. Szerintem jobb az elővigyázatosság, és inkább rendeljen vissza a doki.
6 hónapban? Talán hétben, nem?
Nálunk egyébként a kórházban 6 hetesen is hasi UH-t csinálnak, géptől függ.
A kérdésre válaszolva dokitól függ, mikor csinál vagy mikor utal be először, ha neki nincs UH készüléke. Az első kötelező UH 12 hetesen van.
nem most volt,6 éve:D
de mindig kukac volt uhán,mert apuci béna volt lányt csinálni:D
Sziasztok.
Az első alkalom,változó,láthatod,ki mikor megy el,legyen az 5,6,7,vagy több hetesen,ki-mikor szánja rá magát,ki milyen tanácsot kap,..stb,viszont a 7-ik hétnél hamarabb nem ajánlanám neked,
/kivéve esetleges,méhen kívüli terhesség kiszűrése céljából,bár a negítív gondolatokat hesegessük el/
ugyanis az orvos,úgyis visza fog rendelni,hogy meggyőződjön róla,hogy elkezdett e verni a kicsi szíve,amit csak a 7-ik héttől tud megállaítani,vagyis ha hamarabb mész,még nem tudhatja biztosan,hogy élő terhesség e. A 7-ik (betöltött)hét szerintem mindenképp időben van,felesleges kitenni magadat olyan kijelentésnek,amiket annó velem közöltek a 6-ik héten,pusztán elővigyázatosságból.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- 31. hetes terhesen 1.500 grammra becsülték a babát. Dokim szerint ez kicsit kicsi. Mit csináljak, hogy nőjön a következő ultrahangig?
- Tatabányán a Szent Borbála Korházban odaadják a 12, heti ultrahang felvételt?
- A MÁV kórházban a 18. heti gentikai ultrahangon van lehetőség arra, hogy ha viszek pendrive-ot megkapom a felvételt?