Mennyi idő mire megkapom a személyimet és mit kell magammal vinnem, hogy megcsináltassam, ha lejárt? (tudásbázis)
Ha lejárt akkor 3000,-Ft-ot vigyél magaddal, valamint a lejárt személyit. Ha nem a szocializmusban készült régi címeres, keményfedelű személyid van akkor kell a születési anyakönyvi kivonat. ha nincs meg a születési, az önkormányzatnál ingyen kiadják, természetesen annál ahol születtél.
A legegyszerűbb a központi okmányirodába menni (Visegrádi utca). Lefényképeznek, befizeted az általuk adott csekken a pénzt, és kb. 1 hét múlva meg van az új személyi.
"gondolom telefonon a maguk érdekében úgyis azt mondják, hogy kérjek időpontot 2 hónapra előre"
Ekkora sületlenséget én még nem hallottam!
Sajnálom, ha így gondolkozol.
Talán ha nem lennél lusta, és utánanéznél, és intézkednél a saját ügyedben, akkor nem írnál le ilyen baromságokat. :P
Sok sikert és minden jót.
A Központi Okmányirodában tuti lehet időpont nélkül. De vannak kihelyezett irodák is, ott is lehet szerintem.
Itt megtalálod: [link]
Ha most gyorsan megcsináltatod, kész lesz mire utazol.
De siess, mert a papírral, amit adnak addig, míg nincs igazolványod, nem mehetsz külföldre.
Azért én nem halogatnám. Nekem is aktuális volt a személyi csere, és július elején már csak augusztus 15-re tudtak időpontot adni...
Ha pesti vagy, talán a Visegrádi utcában a Központi Okmányirodában 1 nap alatt, előzetes időpontegyeztetés nélkül is el tudod intézni, de inkább hívd fel őket is.
Területileg illetékes okmányiroda. Hívd fel őket, lehet, hogy időpontot kell kérned.
Vinned kell a lejárt személyidet, lakcímkártyát, ha van.
A pótlás 1.500 Ft, és általában 1 héten belül tértivevénnyel postázzák az új igazolványt.
Minimum két hét.
A régi személyit, lakcímkártyát, pénzt.
További ajánlott fórumok:
- "Csak azért is megcsinálom!" ... lefogyok és életmódot váltok!
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Ki mikor kezdi el az otthonát karácsonyi hangulatba "öltöztetni"? Én már legszívesebben ma megcsinálnám, de lehet, hogy még korai:)
- Szerintetek egy nő miért nem engedi megcsináltatni az apasági vizsgálatot?
- Ti engeditek tévézni a babáitokat? Ha nem, mit csináltok velük, amíg muszáj megcsinálnotok otthon valamit?
- Az Apeh február 15-ig megcsinálja az adóbevallásom? Igaz ez? Mit vigyek magammal?