Az Apeh február 15-ig megcsinálja az adóbevallásom? Igaz ez? Mit vigyek magammal? (tudásbázis kérdés)
Elintéztem.....
Köszönöm a segítségeteket. :-)
Nem kell majd semmi. Kitöltöd ezt a nyomtatványt, ők meg ápr. 20-ig elküldik postán a bevallásodat. Ha egyetértesz, akkor aláírva visszaküldöd és már kész is. Az apeh felé a céged leadott minden olyat, hogy mennyi a jövedelmed, mennyi a levont előleg, stb és ha máshonnan nem volt jövedelmed, akkor pikk-pakk megvan egyszerűen. Amikor nekem először így lett megcsinálva, valami 1 ft eltérés volt, szerintem valami kerekítésből adódhatott.
Csak mindenképpen 15-e éjfél előtt nyilatkozz, hogy élsz a lehetőséggel.
Nem, csak ezzel a nyomtatvánnyal jelzed a szándékodat. Ők fognak keresni. (Nekem ezt mondták...) Az egyik példányt lebélyegezve visszaadták, tehát ettől kezdve nem a te felelősséged az időpontok betartása.
Vittem a két igazolást, de nem kérték (tavaly az egyik ügyintéző segített megcsinálni...; úgyhogy én már visszajáró lélek vagyok).
További ajánlott fórumok:
- Február 15-ig az Apeh megcsinálja az adóbevallást, de hogyan?
- Hogy lehet a számítógépen megcsinálni az adóbevallást?
- Hogyan kell a neten telepiteni az APEH programját éa aztán hol kell kitölteni, ha csak a normál adóbevallást akarod megcsinálni?
- A NAV megcsinálja az adóbevallást, ha családi kedvezmény miatt 2 hónap hátralékom van?
- Tudna valaki segíteni abban, hogy tudom kinyomtatni máshol az interneten megcsinált adóbevallást, ha nincs otthon nyomtatóm?
- Ha valakinek a cég megcsinálta az adóbevallását és az adózó is beadta akkor az NAV ügyfélszolgálatára be kell mennie?