Hogy lehet a számítógépen megcsinálni az adóbevallást? (tudásbázis kérdés)
Szia
a jogosultsági hónapok száma 10,mert 10re lettél volna jogosult.
ők viszont csak kettőben vonták ezt,tehát annyival több adót fizettél be,így visszajár az adott összeg,de akkor is 10hónapra vagy jogosult.
Segítséget kérnék!
Adóévben 10 hó jogosultsági hónapom van adókedvezményre!
Két hónapban meg is kaptam a 9.000 Ft-ot,
8-ra viszont nem, most akarom visszaigényelni!
Ez esetben melyiket kell beírni "az adójóváírás jogosultsági hónapok számához" és az összeghez?
A 10x9.000,- Ft-ot, vagy a 8x9.000,- Ft-ot???
Ha van köztetek valaki, aki ért a kitöltéshez, vagy könyvelő, jelentkezzen privátban!
(Én is tanultam, csak van nem szokványos tétel is benne.)
Az önkéntes magány-nyugdíj-pénztári befizetéseket már nem lehet kivenni? Ahogy nézem, csak a pénztárnak visszautaltani. De igy meg nem sok értelme van.
0753-10: Járulék:
• vendéglátó üzlet felszolgálójaként a fogyasztótól közvetlenül kapott borravaló után
15 %-os nyugdíjjárulékot kíván fizetni.
• külföldi személytől szerzett járulékalapot képező jövedelmet, és járulékfizetési
kötelezettsége van.
Konkrétan: nem
Sziasztok!
Legyen szíves valaki érthetően leírni, hogy a 0753-10-es lapot kinek kell kitölteni!
Konkrétan: munkaviszonyból származó bérjövedelemmel(1) és önálló tevékenységből származó jövedelemmel(9) ki kell e tölteni a 10es lapot?
Szerintem nem, de nem vagyok bizti benne.
KÖSZI A SEGÍTSÉGET:)
Ha nem megy jelentkezem:)
van benne olyan gomb, hogy ellenőrzés.
azt megnyomod. ha nem ír ki hibaüzenetet, akkor formailag OK vagy, ha van hibaüzenet, akkor elolvasod, hogy mi az, és javítod.
Könyvelők SEGÍTSETEK!
Tegnap letöltöttem az apeh oldaláról a nyomtatványt,de nem tudok mit kezdeni vele.Papíron már megcsináltam csak ellenőriztetni szerettem volna,hogy minden oké-e.
Ha valaki jártas ebben kérlek SEGÍTSETEK!!!
További ajánlott fórumok:
- Február 15-ig az Apeh megcsinálja az adóbevallást, de hogyan?
- 9 éve újonnan üzletben vásárolt számítógép nagyon lassú. Állítólag RAM, és winchester kellene bele. Érdemes megcsináltatni?
- Hogyan kell a neten telepiteni az APEH programját éa aztán hol kell kitölteni, ha csak a normál adóbevallást akarod megcsinálni?
- Hogy lehet megcsinálni?A számítógépemen lefagyott az egér hiába mozgatom ugyanott marad a nyíl.
- Az Apeh február 15-ig megcsinálja az adóbevallásom? Igaz ez? Mit vigyek magammal?
- Számítógéppel elkészített adóbevallást át lehet "vinni" másik számítógépre?