Mennyi GYES-t kapok majd ha...? (tudásbázis)
9. vecus (válaszként erre: 6. - Mártus3)
2013. ápr. 12. 07:51
Várhatsz amíg a nagyobbik betölti a 3 évet és utána igényled a kisebbik után, ilyenkor nem kell lemondani mert automatikusan megszűnik.
Vagy amikor intézed a kisebbik után járó családit meg anyaságit akkor igényled egyből a gyest is. Ilyenkor le kell mondani a gyesről és újraigényelni a kisebbik után.
Én így csináltam mert nem kellett külön intézni a dolgokat.
Végül is mindegy melyiket választod de egyszerre két gyerekre nem kaphatsz gyest.
8. 7d5797ce0c
2013. ápr. 11. 20:45
addig nem kell semmin változtatni,amíg a nagyobbik be nem tölti a három éves kort.utánna kell a kicsi után igényelni.én is így voltam vele.
7. kitrákotty
2013. ápr. 11. 17:49
ezt nem tudom, érdeklődd meg a területileg illetékes MÁKnál (e-mailcím, telefonszám, stb.)
6. mártus3 (válaszként erre: 5. - Kitrákotty)
2013. ápr. 11. 17:40
tehát akkor nekem kell lemondanom a nagyobbik után járót,vagy ez automatikus?
5. kitrákotty (válaszként erre: 4. - Mártus3)
2013. ápr. 11. 17:38
csak egy gyermekre lehet ellátást igényelni, így a kicsi megszületése után az ő három éves koráig kapod majd, ugyanazt az összeget. (amennyiben nem vagy jogosult tgyásra és gyedre)
4. mártus3 (válaszként erre: 3. - Kitrákotty)
2013. ápr. 11. 17:36
Ez eddig nekem is oké,hiszen jelenleg is kapom.Csak az nem világos,hogyha fedi egymást a két gyermek utáni GYES,akkor mivan?
3. kitrákotty
2013. ápr. 11. 17:33
a gyes összege fix, bruttó 28500 Ft jelenleg.
2. mártus3
2013. ápr. 11. 17:32
...ha jövő júliusban lesz kislányom 3 éves,de idén decemberben szülök majd?
1. mártus3
2013. ápr. 11. 17:29
Mennyi GYES-t kapok majd ha...?
További ajánlott fórumok:
- Lehetséges-e az, hogy lemondom a GYES-t, majd pár hónap múlva újra igénylem?
- Éjszaka azt álmodtam, hogy zuhanok, majd arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt, mi lehetett ez?
- Kapok majd gyedet, ha munkanélkülin vagyok?
- Ha én most leszek terhes, és nincs munkaviszonyom, augusztusban járt le a gyesem, akkor kapok majd gyest?Vagy nem jár már?
- December 18-án tölti be a kislányom a 3 évet. Még kapok decemberben gyes-t?
- Januártól GYES-t kapok, márciusra várom a babát, mekkora GYED-re számíthatok ha most rögtön visszamegyek dolgozni?