Mennyi az esély fajtiszta macskát ingyen kapni? (beszélgetés)
"hogy ivartalanítási kötelezettség vállalásával adnak csak át cicát - na, én ezt nem értem. De biztos megvan az oka"
Az összeset én sem ismerem, de az egyik az, hogy ne romoljon a vérvonal. És főleg ne kezdjék szaporítani eszetlenül.
Egyetlen pillanatig sem gondoltam, hogy rossz ember vagy, sajnálom, ha félreértettél. (Ez esetben magamat is annak kéne tartanom, mert nekem az említett felajánlás óta is a vörös perzsa az álmom - erre most van egy vörös, meg egy hosszú szőrű. :D)
Úgy gondolom, a fajtatiszta állat több (speciális) odafigyelést, extrább kaját, stb. igényel. Lehet, hogy tévedek. Több tenyésztő oldalán olvastam, hogy ivartalanítási kötelezettség vállalásával adnak csak át cicát - na, én ezt nem értem. De biztos megvan az oka.
Szerintem a szeretet, a boldogság amit egy ilyen különleges cica mint a Szfinx adna, az kárpótolna a kényes természete miatt. Legalábbis én így látom, mivel nagyon szeretem az állatokat. De tudom mennyi meló, és mennyire nehéz, és sok pénz kell.. Valamit valamiért, ugye.
Amúgy az én "egyszerű" házimacskámra most kb annyit költök havonta, mintha lenne egy fajtatisztám, mert kényes, allergiás, és nagyon finnyás... Sok a gond vele pedig csak egy cirmos, de ki tudja milyen genetika van a háta mögött.
Szfimx cica nem egy egyszerű cica, tényleg egyediek, a tartásuk, személyiségük és az igényeik. Sokkal nagyobb odafigyelést igényelnek mint a bundás fajtársak.
Amúgy egyszerű, a fajtatiszta macska ha rendes tenyésztőtől van akkor tutit veszel, nincs zsákbamacska, nem csak a kinézet, hanem az igények, betegségekre való hajlam, főbb személyiségjegyek is kiszámíthatóak.
Nálunk van sziámi, ő a tipik, hoz minden sziámi jegyet, mind külsőben, személyiségben, igényekben, a britek dettó ilyenek voltak. Egy ragdollal faragtunk rá, a tenyésztő önszántából vagy kényszerből de fel is hagyott a "tenyésztéssel", hát az a cicus elég szívás volt, szerencsére sok idő és pénz árán de rendbehoztuk.
Van "parlagi" macskánk is, jó, strapabíró cica. De volt másik parlagi cicónk aki kényes volt. A bizonytalan származású macskáknàl zsákbamacska van.
Nem leszek népszerű.
Nagyon szép a cica ,kutya tartás.
Mielőtt ebben gondolkozunk , tegyük fel magunknak a kérdést.
Van e rá időm?
Van e rá pénzem?(tartalék ha orvosi kezelést kap,ez akár több százezer is lehet)
Család hogy viszonyul ehhez?
Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Kifelejtettem a kiállításokat, főleg amennyiben külföldre kell menni.
Minél több, előkelőbb helyezést érnek el, annál drágábbak a kölykök.
Bocsi, ezt nem olvastam.
Matematikai esélye tuti nagyobb. :)
A 11.es hozzászólásban ezt írta: " Kutyában is van, pl. minden álmom egy németjuhász.."
Hátha ez hamarabb teljesül, mint egy szfinx. ☺️
Szívesen összehozlak egy németjuhász mentővel. De magad is megkeresheted, Jakab Ildikónak hívják. Tőle biztosan klassz kutyát fogsz kapni, nem adja csak úgy oda, csak ha meggyőződik, hogy jó helyre kerül.
Nem etikátlan, kérdezz meg egy tenyésztőt, hogy mennyi költsége van, amíg a kölyköket átadhatja. Munkaidő és effektív költségek.
Szinte nulla az esély rá.
Nagyon drága, és a bőrápolása sem olcsó.
Én kaptam 2x is ingyen, elsőt, mert leálltak a tenyésztésükkel, másodszor allergiás lett rá a tulajdonos barátja.
Én negengedtem, hogy meggyőzödjön hova kerül a cica, sőt azt is , hog, meglátogassa. Csak 2 x jött el, azt mondta szerinte a legjobb helyre került
13 éve van nálam, mindig küldök róla fotókat, videót.
Ezek a cicák sokszor fogékonyabbak a betegségre, hiszen előfordulhat beltenyészet.
Azért olyan drágák, mert a tisztességes tenyésztő, akár milliókat költ a tenyészállataira, hogy jó vérvonala legyen.
Sokba kerül az állatorvos, a törzskönyvezett, védőoltások, a minőségi étkeztetés.
Ha valaki csak i gyen szeretne ilyen állatot, nagy az esélye, hogy a felmerülő költségeket nem tudná fizetni, ha netán beteg len ne.
.ilyen fajtatiszta cicát szeretnél? Miért éppen olxat?
További ajánlott fórumok:
- A macskatartás titkai
- Küldj egy macskát ! 🐱
- Miért lett "divat", hogy a kutyát vagy macskát gyermekeinknek szólítsuk?
- Mért van, hogy sokan sajnálni tudnak macskát kutyát..és ki tudja mit de egy embert már nem annyira?
- Lehet valahonnan szerezni fajtiszta(vagy nem) pici méretű kutyát?
- Te vinnél haza temetőböl macskát?