Mennyi az a pénz, amiből bele mernétek vágni? (beszélgetés)
Nem tudom..,de ha szeretjük egymást, összekapaszkodunk,és csináljuk egymásért.
Lehet,hogy átmenetileg nehezebb, de tenni kell érte.
Tündéri gyerkőceid vannak:)
Akkor okoljuk ezt a világot, vagy a tehetetlenségünket?
Mindig ezen a rohadt pénzen múlna minden?
Én már nem vagyok kezdő, megvan mindenem ,ami kell.
Lakásom,állásom(szakmai minimálbérrel) tartalék pénzem, és már szülni sem fogok valószínűleg.
A kedves" párom"(szeretőm) lassan 2 éve lesz munkanélküli.(most épp dolgozik , de előtte hónapokig semmi)
És azért nem mer lelépni otthonról,mert szerinte nem tudnánk az én fizetésemből megélni,és ebből vita lenne előbb -utóbb,amire rámegy a kapcsolatunk.
Ő nem költözik a nyakunkra,neki kellene minket eltartania,nem nekem őt.
És már egy nagy nullának érzi magát, mert ő nem hasznos ember, csak here,emiatt időnként elkeseredik. És patthelyzet van,mert nem stabil a pasi sem anyagilag,sem lelkileg.
Szerintem amúgy ez egy jól felépített álindok.
Még annyit hozzászólnék, hogy nem kell a pasikat szidni, mert pl reálisan gondolkodnak.Ők másképp gondolkodnak és ez így jó.Sajnos mindig a férj lesz az aki a fenntartó (még ha többet keresel akkor is), sajnos a teher az ő vállán van, ő van középpontban.
A nők jobban beleviszik az érzelmi dolgokat,meg jobban manipulálhatók azzal, hogy mi lesz ha neki nem lesz mert xy-nak már van stb...meg hát a csúnya biológia.
Sajnos nagyon sok esetben a gyerek zsarolás, és sunyiság árán születik, nagyon kevés helyen jelentik ki közösen, hogy most....
Hát szerintem nehéz pénzszerűsíteni, de
- 2 jó fizetés esetén (200 felett),vissza tudsz e menni gyerek után dolgozni?
- biztonsági tartalékkal
- lakással
- 2 ember kötelessége a családalapítás
Emellett fontos a családi háttér, nagyszülők be tudnak e segíteni a felvigyázásba stb.
Egy biztos, hogy 2 keresős modell fontos,meg az, hogy te is jól keress, mert soha nem lehet tudni mi történik az emberrel sajnos.Meg el is hagyhatnak, ezt persze csak pl-nak hozom fel.
Kedves Roppancska,
Mivel nem ismerem a parod, nem bocsatkoznek "kifogast keres - nem keres kifogast" jellegu talalgatasokba.
Viszont hadd vedjem meg egy kicsit a ferfinemet is, mert ok maskent mukodnek, mint mi, nok. Nekik IGENIS nagyon fontos az anyagi biztonsag. Egy valamirevalo ferfi felelosseget erez a majdani csaladja irant, felelosseget az irant, hogy biztositani tudja az alapveto szuksegleteket. Ez nem feltetlenul idohuzas.
A ferjem hozzaallasa is az volt, hogy a csaladhoz szukseges:
- tehermentes lakas/haz megfelelo szamu szobaval (adott esetben 4);
- tehermentes auto(k);
- olyan netto fizetes, amibol akar harman is megelunk (vigyazat, csak a sajat fizetesere gondol! az en keresetem itt nem szamit);
- normalis, szereto asszonka :)
Hat, ilyenek a ferfiak, de ettol meg nem tartom oket gonosznak. Becsuletere legyen mondva, osszehozta a felsoroltakat.
Ismetlem, mivel nem ismerem a parod, latatlanban nem itelkeznek, hogy idot huz, vagy csak felelosegteljes. Ezt magadnak kell eldontened.
Hát tudod... A "pasid" csak kifogásokat keres, ez egyértelmű. Te meg keress más pasit.
Az más kérdés, hogy nyilván a kényelmes élethez bizonyos összeg és bizonyos megtakarítások szükségeltetnek.
Teljesen egyetértek! Én csak akkoe vágnék beke, ha teljes anyagi biztonságban lennénk. TELJESben, nem csak úgy kb-ra, eléldegélve a kis pénzünkből... Bár attól is függ, kinek milyen munkája van, vagy milyen munkalehetősége lehet. Nekem éppen ezért "nagyok" az igényeim, nekem a teljes biztonságot havi nettó >400 jelentené. Ebből bátran törlesztenénk lakásrészletet, és ha baba lenne, se esnénk kétségbe.
De -hogy a másik oldalt is nézzük- láttam már közvetlen példát (családban) arra, hogy havi 140-150e-ből élnek boldogan 2 gyerekkel, nem nélkülöznek, és még egy kis belföldi nyaralást is kispórolnak évente.
Ezzel azt akarom mondani, hogy azért kicsit akarat kérdése is, a pénz mellett.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi az a minimum pénz, amiből egy átlag család jól lakik egy hónapban?
- Ti mernétek külfölre menni, élni, dolgozni?
- Ki mernétek költözni egy 1 éves babával külfölde ahol az apja fél éve dolgozik?
- Be mernétek vállalni így a vezetést?
- Fel mernétek venni rövidet, ha tele lenne a lábszáratok szőrtüszőgyulladással, benőtt szőrökkel?
- Divat még a piros bőrdzseki? Fel mernétek venni?