Melyik virág nem igényel nagy fényt? (tudásbázis)
Zöldike van itthon. Az is kezdett kiszáradni. Nem így néz ki , mint amikor elhoztam.
Gondolkodom művirágon, mert sajnálok ennyi élőlényt halálra ítélni...
...Clorofitum-zöldike-csokrosinda ...írd be a keresőbe a nevet és olyan virágot látsz , mint amit kiraktál képet , még sose hallottam h kukoricalevélnek nevezték volna :(
a kukoricalevél = Aspidistra és a tövében a földön van a virága :)
SZia megnézted a kukoricavirágot ? az enyémeknek
az aljlevelei barnulnak de a virágok gyönyoörűek, már több mint 1 méteresek a szobában ill a macska atrocitásqai ellenére is,
a barna leveleket levágjam ugye ? ? kicsit kevés a föld a cserépben, ilyenkor utánatölthetem , van még egy kis virágföld a garázsban vagy várjak még egy kis időt?
kösz ha válaszolsz bocs hogy zavartalaok.
Boldog uj évet kivánok !
Hát itt akkor sincs se világos, se meleg, amikor itthon vagyok. Márpedig általában itthon vagyok.
Kaktusznak ideális lenne a klíma, de hát amikor a visszhorgos, 2 cm-s töviseseket is a padlón találtam több darabban, már nem akartam több kaktuszt.
És 16-20 fokot szeret, és fényszegény helyen nem virágzik.
Jelenleg itt a szobámban nincs 15 fok sem, és nyáron is égetni kell a villanyt ahhoz, hogy írni lássak. Kivéve közvetlenül az ablak előtt., de ott meg huzat van.
Azt se nagyon hiszem, hogy kibírja, ha egy 4-5 kilós macska belefekszik a cserepébe.
Azért sok növény tart téli pihenőt, nem mind virít egész télen.
Nekem már a téli gondozás, az elszáradt levelek leszedése, a tő visszavágása is a terhemre volt, annyira el kellett barikádozni őket.
Nézem most is , de magyar-német -latin vagy magyar nélkül nehéz. Legalább tanulok. 😊
Megismertem egy újabb fajtát, például a szégyenlős virágot 😃
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ezek közül melyik tanfolyammal nagyobb az esély az elhelyezkedésre?Pénzügyi-és számviteli; Virágkötő; Kéz-és lábápoló+műkörömép.
- Tudja valaki, ha rendszeres gyermekvédelmi támogatást akarok igényelni, egy főre eső jövedelembe a közös ht-ban élő nagyszülő is számít?
- Az aranyeső nagyra nőtt, de már második éve nem nagyon virágzik. Mi lehet ennek az oka?
- Milyen nagycsaládos kedvezmények igényelhetőek 2015-ben?
- Hogyan lehet nagycsaládos igazolványt igényelni?És hol?
- Ha köztisztviselői munkát végzek, de minimálbér környékén kapok nagyjából fizut, én igényelhetek akkor is adójóváírást? Vagy már megszűnt?