Melyik utazást, nyaralást választanád? (beszélgetős fórum)
Attól függ, mire vágysz. Tengerre és pihenésre? Akkor az elsőt. Ha a nézelődés, a sok új impulzus tölt fel, akkor a másodikat.
Egyébként nekem a kombinált nyaralások jönnek be. Tenger is, és útközben látnivaló, kultúra, stb. is legyen benne. Persze az is számít, kikkel utazol és nekik milyen preferenciáik vannak. ( párod, esetleg gyerekek vagy más családok vagy fiatalokból álló társaság...?)
Volt szerencsém ezeken a helyeken járni. Bécsben én is csak 1 napokat voltam, nem vagyok múzeumos, inkább az utcai csavargások vonzanak, a Kertner srt, a duna part, és a piac, na azt imádtam, lehet nézelődni, jókat enni, szombaton bolhapiac is van. Igaz már rég volt, de a piacon láttam-ettem először karambolát, licsit, sok féle sajtot.
Plitvice gyönyörű, de érdemes legalább egy éjszakát ott aludni, nem messze van egy medvefarm.
Zakopánéban is sok látnivaló van, már a gerendaházak magukban is csodák, érdemes ilyenben megszállni, ha nincs köd, akkor felmenni valamelyik kilátóba, elmenni a kirakodó vásárba, esetleg bobozni.
A nyaralás a két buszozás közt van ;)
Én is bármikor lebuszozok egy napot a tengerpart miatt :D érte :D
A másodikat inkább úgy, hogy egy irányban több helyre mennék, egyszerre, most ilyent tervezek a nyárra, pont a tavak, meg Trieszt és a tengerpart. Úgy tíz napra tervezem, de nem busszal hanem egyénileg.
Az, hogy egy-két-három napra megyünk egy-egy városba, majd máskor egy másikba, az is jó, de most egy hosszabbat szeretnék.
A 10 naposat.
A megcélzott városból lehet rövid kirándulásokat tenni a környékre,
de az egynaposok tele vannak utazással, ami fárasztó, elviszi az időt és még meg is drágítja a dolgot.
Nem mindegy, hogy a tengernel szeretned suttetni magad vagy inkabb muzeumok, templomok, parkok, arboretumok, epuletek... olyan kulturalis nezelodes...
reszemrol is-is.
De 1 nap Becsben? az csak szaladas...
Nem szeretem a vonulós nyaralást, szóval a másodikat biztos nem. De busszal sem
mennék szívesen Görögországba.
Ha megtehetnétek melyik utazást választanátok 1 évre?
Egy 10 napos nyaralást, mondjuk Korfura, Porecsre?
Vagy inkább több helyre elmennétek kisebb időre, és úgy több helyen jártok, több mindent láttok.
Ez pl. 1 nap Bécs, 3 nap Plitvicei tavak, 1 nap Zakopane.
További ajánlott fórumok:
- 36 év házasság vagy egy új, 1 éves szerelem? Te melyiket választanád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Ha ezek a nevek közül kellene csak választanod, melyik név állna legközelebb hozzád és miért?
- Ti melyik lakást választanátok a kettő közül?
- Háziállatot tartók! Ti hogy oldjátok meg a nyaralást, több napos utazást?
- Valaki tervez most utazást/nyaralást a Távol-Keletre? Hogy működik ez?