Melyik az az 1-ből és 0-ból álló szám, amelyik osztható 36-tal? 7.osztályos fiamnak, ez a házifeladata, és nem tudok neki segíteni benne (tudásbázis kérdés)
Igaz! :))
Elütöttem! :))
A megoldás akkor ez, ha a kérdés úgy szól, hogy "Mondjon egy olyan számot, ami...."
Ha azonban a kérdés úgy sl, hogy "Melyek azok a számok, amelyek....", akkor a megoldás az, amit már leírtak előbb asszem többen is:
végtelen ilyen szám van, 9-cel osztható számú egyesnek kell benne lennie egymás után, a végén 2 o-val.
Annyit az iskolai feladatokról,még elmondanék, hogy fiam alsó tagozat 3.osztályban belépett a " Teki Toto" nevű országos matematikai vetélkedőbe.Harmadikos gyermekként, olyan feladatokat kaptak, hogy a felsős matematika tanárok nem tudták megoldani.Az a baj ezekkel a szöveges dolgokkal, hogy olyan nyakatekerten teszik fel a kérdést, hogy teljesen megzavarják vele a gyerekeket, pedig a megoldás egyszerű,csak úgy kellene feltenni a kérdést.
Én a 7.es gyerek Édesanyja is köszönöm a segítségeteket.
hűű nem semmi lehetett az ikrekkel!! :)
szép babák.hány óráig tartott?mmint megszülni?
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!:) Ezt én írtam az a 7. osztályos gyerek akinek ez a házija volt.
Megvan a megoldás:11111111100 (9 egyes és 2 nulla)
Még egyszer köszi mindenkinek!!!!!!!(5ös)
Volt már, hogy este hívott a volt munkatársnőm, hogy segítsek a negyedikes gyerek matekháziját megoldani. Az a baj, hogy általában bonyolultan gondoljuk, közben pofonegyszerű a megoldás.
Régebben korrepetáltam gyerekeket, akiknek nem telt tanárra, de már évek óta nem foglalkozom ilyennel, nem tudom megoldani a gyerekek mellett. Lehet, hogy ideje lenne elkezdeni, eltunyul az agy, ha sokáig pihenget. ;)
Pedig ez nem bonyolult tényleg.....
oszthatóság témaköre. csak a szabályokat (amiből nincs is sok ráadásul) kell tudni.
Hol állítottam, hogy elégséges feltétel???????
Itt én be is fejeztem, felesleges szócséplés.
bocs, rosszul fogalmaztam, : nem egész szám lesz.
Vagy az mindegy?
Bizony... mi ezt még csak külön szakkörön tanultuk....
(közben eszembe jutott, hogy nem is érettséginél, hanem középiskolás felvételinél kérdezték tőlem)
A párosság szükséges, de nem elégséges feltétel. Így önmagában nem elég.
Nem kell nekem semmit magyarázni, egyszerűen nem elég a párosság, lásd: 10/4 = 2,5.
Melyik? Két számot is írtam.
Ellenőriztem, oszthatóak.
Már 7.ben ezt tanulják?
Remek,lehet jövőre én is beiratkozom a leányommal a suliba,mert biztosan mi sem fogunk tudni nekisegíteni 8 év múlva,ha hetedikes lesz:)Akkor vajon mit fognak tanulni matekból?
Hát javíts ki, ha tévedek, de ha 36-tal osztható, akkor szerintem 100%, hogy páros, és ha csak 1-ből és 0-ból áll, akkor kizárólag 0 lehet a végén, mert ha egyes lenne, akkor nem lenne páros.
Kicsit fura, hogy ezt kell magyaráznom...
További ajánlott fórumok:
- Harmadik osztályos matematikában tudna valaki segíteni?
- 4.osztályos nyelvtan feladathoz tudnátok segíteni?
- Ebben az 5. osztályos nyelvtan feladatban tudtok segíteni?
- Akinek 7. osztályos csemetéje van, tudna- e segíteni?
- 3. osztályos Mozaikos felmérő feladatlapokban tud valaki segíteni?
- Újpesti Károlyi István 12 osztályos sulival kapcsolatban ki tudna segíteni?