Melyik az a város /falu amelyik élhető? (beszélgetés)
Igen a főváros elfogadhatatlanul drága vidéken házat veszel egy Pesti lakás áráért, és szerintem azért fontos hogy legyen kert, főleg ha a gyerekre is gondolunk.
Iszonyatosan felmentek az árak! A belvárosban -ott születtem, éltem.... megfizethetetlenek a lakások :(
Én is imádom Budapestet, de sajnos jelenleg az ingatlan árak megfizethetetlenek! :(
Nem akarok senkinek a pénztárcájában vájkálni, de nagyon függ attól, hogy mennyit tudtok áldozni az ingatlanra. Én pl. szívesen költöznék Dunakeszire, Fótra, most jártam Kecskeméten, szívesen élnék ott is. Viszont ezeken a helyeken elég magasak az ingatlanok árai. Tehát ha jó helyre akartok költözni, többe kerül.
Ez így van, és általában nagyobb cégeknél keresik őket.
Én is ezért írtam, hogy előbb bizony munkahelyet kell keresni.
Jobb ha tudod, hogy a munkavédelem, nagyon fontos, érdekes és komoly, szerteágazó szaktudást igénylő foglalkozás. Ja és nagyon jól lehet vele keresni, tisztességes munkával.
Abban egyetértek, hogy célszerű előbb munkát találni, és ha tetszik a munkahely és környezet, akkor odaköltözni. Próbaként először albérletbe.
Miért minősíted a munkájukat, hogy nem éppen érdekes?
A belső ellenőr és a munkavédelem a cég működését támogatja, igenis megbecsülendő munka. Nem történnek naponta szenzációk, de ha csak érdekesség alapján választana mindenki munkát, jól is néznénk ki.
Kicsit le vagy maradva.ár évtizedek óta nincs szenes erőmű, se cementgyár.
Mi is erre lakunk,közel van Fehérvár,de a Balaton és Bp.sincs messze.
Köszönöm az ötletet megnézem mindenképp a lehetőségeinket.
Nézitek a munkahelyi hirdetéseket, vagy hol találtok - hát nem éppen érdekes - munkátokhoz helyet? Tatabánya nem a legegészségesebb levegőjű hely. Budapesthez közel Fót-Nagymaros-Őrbottyán, ott vannak eladó házak. Busz,vonat óránként. Gondolom lesz autótok is. Közel a Duna, és jó a levegő. Fót - Újpest egymás mellett például. Vagy mint írtam, nekem Vas megye a kabala.
Debrecen, Szeged, Gödöllő (innen még hévvel is bejárhatok)
Fejèr megye, közel Szèkesfehèrvàr, èrdemes körülnèzni.
Köszönöm megnézem mindenképp.
Javaslom Tatabányát, vagy a környékét.
A ti végzettségetekkel, plusz angollal könnyen találtok munkát, válogathattak is.
Nézzétek szét, mennyiért vannak házak, csak figyeljetek, hogy hol van. Vannak kerülendő környékek.
Jelenleg Angliában, szóval bárhova megyünk mo-n az közelebb lesz a családnak és a barátoknak.
Zalában olcsók a házak. Fillérekért dobálják utánad! Viszont munkalehetőség nincs sok.
Kecskeméten rengeteg a munkalehetőség, de a házak ára brutálisan drága.
Azért a két példa, mert mindkét helyen éltem/élek.
Rokonok, szülők, testvér, barátok nem fontosak? Nem akarsz a közelükben maradni?Mindegy csak bárhová el? Most hol élsz? Ott vagy a környék, nem jó?
Előbb munkahelyet néznék, és aszerint költöznék. Nem sokfelé kapós a képzettségetek szerintem.
Végülis mindegy csak élhető legyen.
És mindegy lenne, hogy alföldi vagy hegyvidéki?
szerintem az van a fővárosban vagy a környékén
Nagyon függ attól mi a munkatok, mert vannak olyan szakmák ami tényleg nincs egyes helyeken. Mi 2,5 éve költözünk le Balatonra Bp-röl. Nagyon szeretjük. Kicsit mintha egész évben nyaralnánk 😬 de télen nagyon nyugis lehet van akit ez zavarna. Mi nagyon szeretjük hogy nincs dugó stb.
Igen kB csak nem tudjuk merre van az a város 😀
Ez úgy hangzik, mintha egy nagyváros kertvárosi részében szeretnétek élni.
Én munkavedelemben dolgozom a párom belső ellenőr egy cégnél, most tervezünk babát. Olyan helyet keresünk ami nyugodt biztonságos, de közel a nyüzsgés is ha arra lenne szükségünk.
Ez az információ így kevés. Nem tudunk általánosságban írni semmi konkrétat, ahhoz többet kellene tudni rólatok. Mi a szakképesítésetek, mihez értetek, gyerekek száma, kora. Családi kötődések. Anyagi helyzetetek, amivel meg lehetne teremteni a jövő kezdetét. Egyáltalán, mi az elképzelésetek.
fejér megye.van itt eladó ház.a munkaruhahely egy óra.
További ajánlott fórumok: