Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Melyik a legkevésbé ártalmas cukor? fórum

Melyik a legkevésbé ártalmas cukor? (tudásbázis)


1 2
41. Kajati
2017. ápr. 29. 15:40
kókuszvirág cukor
40. ina87
2017. ápr. 25. 16:41
mindegyik ártalmas
2016. dec. 19. 20:06
Még mindig azt gondolom.
2014. febr. 21. 08:44
Amit nem eszel meg.
2014. febr. 21. 05:45
MEZ
36. Babeck (válaszként erre: 23. - 4b713bfe75)
2013. okt. 11. 13:26

próbáld ki a negyedannyi-ugyanannyi cukorhelyettesítőt, az eritrit és stevia keveréke


nincs utóíze, de baromi drága. viszont nagyon-nagyon sokáig elég és 0 kalória :)

35. grizus
2013. okt. 10. 22:50
Láttam olyanokat, hogy rizsszirup meg zabszirup, persze nem a legolcsóbb, de hát a stevia meg a többi se az, sajnos.
34. erolin88 (válaszként erre: 33. - 65cbd9a253)
2013. okt. 9. 13:58
Nekem se volt egyiktől sem soha hasmenésem, még fel sem puffasztott egyik sem. Egyéni tolerancia az egész.
2013. okt. 8. 16:47
Én napi 5-6 kiskanál nyírfacukrot eszem az első naptól kezdve és nem volt hasmenés hasfájás, bár az üzletben ahol vettem, ott is azt mondta az eladó, hogy számítsak rá.
2013. okt. 8. 10:15
Húha...oké. Bár most majd ha megjön a xilit megtapasztalom én is. De gondolom mindenkinél más... majd meglátom. :)
31. 7a3a05277b (válaszként erre: 28. - Forrest2010)
2013. okt. 8. 09:17

Nem mind abból készül.


Az élesztő a liszttől is megerjed, ahhoz nem kell cukor.


A cukor pedig egyéb betegségeket okoz. Azt valahogy senki nem rója fel neki.


Egyébként nálunk nincs hasmenés miatta, pedig csak azt használunk.

30. erolin88 (válaszként erre: 29. - 4b713bfe75)
2013. okt. 8. 08:15
Egy idő után hozzászokik a szervezet és semmilyen problémát nem okoz.
2013. okt. 8. 07:44
Oké, köszönöm. Hát akkor a steviát megpróbálom, xilitet pedig már rendeltem, remélem nem lesz nagyon rossz a hatása...de én is olvastam már, hogy sokaknál hasmenést okozott...
2013. okt. 8. 05:27
A xilitről / nyírfacukor , eredetileg nyírfakéregből vonták ki , ma pedig kukoricacsutkából készül / azt olvastam , h élesztős sütikbe nem jó , mert nem segíti az élesztőt erjedni , viszont eleinte még teába , kávéba se ajánlatos belőle sokat , csak napi 2 kiskanálnyi ajánlott , rajta van a dobozán a tájékoztatóba ! / ha nem akarjuk kibérelni a budit aznapra ! /
27. Annie1130 (válaszként erre: 23. - 4b713bfe75)
2013. okt. 7. 22:56
A xilit nálunk az egész családot hasgörcsökkel kísérve egy teljes napra a mellékhelyiségbe kényszerítette...
26. 6b006fc769 (válaszként erre: 23. - 4b713bfe75)
2013. okt. 7. 22:45
a stevia egy növény, teljesen természetes:)
2013. okt. 7. 20:41
24. Dinkaanyu (válaszként erre: 23. - 4b713bfe75)
2013. okt. 7. 20:04

Természetes édesítők:eritrin,xilit,stevia.

A steviát tartják a legjobbnak,mert a növény őrleménye,és nagyon kicsi elég belőle, az íze szerintem borzalmas.Az eritritet és a xilitet,már biológiai úton nyerik ki valamilyen növényből.

2013. okt. 7. 18:48

Köszönöm mindenkinek!!

Én a gyümölcscukorra gondoltam, de úgy látom, hogy szinte olyan mint a cukor, csak édesebb. Igazából nagyon édesszájú vagyok, édesség nélkül nem nagyon bírnám ki, legalábbis még...

Egészséges életmódot szeretnék élni, így leginkább az a cukor kellene, ami a legtermészetesebb. Stevia?

Ami tudom, nem cukor, de ez természetes?

És valami olyasmi kellene, ami sütikbe is jó. Szóval pótolja a mennyiséget is, ha jól értem ez a xilit lenne?

Mert már mindenfélét összeolvastam.

A mézet nagyon szeretem, de például nem minden sütibe jó egyrészt, másrészt pedig az íze sem mindig a legjobb. De amikor csak tudok azt fogok használni. :)

Na szóval...akkor melyik a legtermészetesebb?

Még egyszer köszi mindenkinek!!

22. erolin88 (válaszként erre: 21. - Cand Ida)
2013. okt. 7. 18:36
Szívesen :)
21. Cand Ida (válaszként erre: 15. - Erolin88)
2013. okt. 7. 17:53
Nagyon köszönöm :)
2013. okt. 7. 17:49
Stevia, mert nem cukor, hanem növény.
2013. okt. 7. 17:36
A fahéjnak olyan az íze, mintha édesítene. Aki szereti, teába tehet belőle.
18. erolin88 (válaszként erre: 17. - Fagyii)
2013. okt. 7. 17:00
Így igaz a cukoralkoholoknak van egyfajta íze, amit meg kell szokni
17. fagyii (válaszként erre: 15. - Erolin88)
2013. okt. 7. 16:55
Az eritrit kcal- és GI- szempontból tényleg a legjobb, viszont szerintem (hangsúlyozom, hogy szerintem!) az íze nem túl jó... hűvösen csípős. Emiatt "nyersen" csak a fél adag cukrot helyettesítem vele, a másik fele méz. Ha sütök, főzök, úgy elvész ez a mellékíz, úgyhogy ott bátrabban használom.
2013. okt. 7. 16:55

Én pár hónapja a nyírfacukrot teszem a kávémba. teába meg semmit.

nekem ez a legjobb.

15. erolin88 (válaszként erre: 13. - Cand Ida)
2013. okt. 7. 16:49

Igen cukor betegek is fogyszthatják, mert 100g- nak 1 g a szénhidráttartalma, így nem kell számolni, az íze kb., mint a nyírfacukoré, de nem annyira édes, a dietetikus is ezt ajánlotta nekem. Amúgy 2800- 3000 körül van kg-ja, de én akciósan vettem az


egészségplazabudapest.hu-n


meg kellett vennem 3 kg-t, mert így csak 1800 volt kilója, de lehet venni 1 kg- t is az 1990. Érdemes nézegetni ezt az oldalt, mert sok minden van, és sokszor van akció is.


Ezt a linket nézd meg:


[link]


(lehet benne felesleges szóköz, azt töröld ki és akkor jó lesz)

2013. okt. 7. 16:45
Nem kell cukrot enni :) Én már 3 éve élek nélküle, de úgy, hogy sem ételekben, se kávéba nem teszek, egy grammot sem, ami pedig tartalmazza azt nem veszem meg :) Vannak nagyon jó természetes édesítők, és pár kiló méz is van a konyhámban.. :)
13. Cand Ida (válaszként erre: 7. - Erolin88)
2013. okt. 7. 16:40

Szia!

Tudsz nekem erről mesélni? Eritrit.

Milyen árban van és cukrosoknak adható? köszönöm

12. Cand Ida (válaszként erre: 8. - 9b10f3d7ff)
2013. okt. 7. 16:39

állítólag a barna cukor épp úgy készül, mint a fehér....csak a fehérnél kivont melaszt a végén hozzáteszik újra, hogy barna legyen. Emiatt nincs különbség a vércukorszintben, hisz mindkettő répacukor.

A nádcukor egészségesebb, de a vércukorszintet emeli.

A gyümölcscukor (fruktóz) nincs kihatással az inzulin szintre, ha mértékkel fogyasztják.

A steviának valóban van egy mellékíze, de a xilitnél (nyírfa cukor) én nem tapasztaltam. Ez nem jelenti azt, hogy más sem érzi.

Az -oz végüek mindig cukorszármazékot jelentenek.

Dextróz - szőlőcukor.

Laktóz - tejcukor

Én is sok dologgal kísérleteztem már....azt is olvastam, hogy a mazsola beáztatva is használható édesítésre. Na, nem cukrosoknak.

A méz valóban jó ötlet...cukrosoknak a diab méz.

Az agavé szirup is hasonló ízű.

Hirtelen ennyi :)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook