Melyik a legkevésbé ártalmas cukor? (tudásbázis)
próbáld ki a negyedannyi-ugyanannyi cukorhelyettesítőt, az eritrit és stevia keveréke
nincs utóíze, de baromi drága. viszont nagyon-nagyon sokáig elég és 0 kalória :)
Nem mind abból készül.
Az élesztő a liszttől is megerjed, ahhoz nem kell cukor.
A cukor pedig egyéb betegségeket okoz. Azt valahogy senki nem rója fel neki.
Egyébként nálunk nincs hasmenés miatta, pedig csak azt használunk.
Természetes édesítők:eritrin,xilit,stevia.
A steviát tartják a legjobbnak,mert a növény őrleménye,és nagyon kicsi elég belőle, az íze szerintem borzalmas.Az eritritet és a xilitet,már biológiai úton nyerik ki valamilyen növényből.
Köszönöm mindenkinek!!
Én a gyümölcscukorra gondoltam, de úgy látom, hogy szinte olyan mint a cukor, csak édesebb. Igazából nagyon édesszájú vagyok, édesség nélkül nem nagyon bírnám ki, legalábbis még...
Egészséges életmódot szeretnék élni, így leginkább az a cukor kellene, ami a legtermészetesebb. Stevia?
Ami tudom, nem cukor, de ez természetes?
És valami olyasmi kellene, ami sütikbe is jó. Szóval pótolja a mennyiséget is, ha jól értem ez a xilit lenne?
Mert már mindenfélét összeolvastam.
A mézet nagyon szeretem, de például nem minden sütibe jó egyrészt, másrészt pedig az íze sem mindig a legjobb. De amikor csak tudok azt fogok használni. :)
Na szóval...akkor melyik a legtermészetesebb?
Még egyszer köszi mindenkinek!!
Én pár hónapja a nyírfacukrot teszem a kávémba. teába meg semmit.
nekem ez a legjobb.
Igen cukor betegek is fogyszthatják, mert 100g- nak 1 g a szénhidráttartalma, így nem kell számolni, az íze kb., mint a nyírfacukoré, de nem annyira édes, a dietetikus is ezt ajánlotta nekem. Amúgy 2800- 3000 körül van kg-ja, de én akciósan vettem az
egészségplazabudapest.hu-n
meg kellett vennem 3 kg-t, mert így csak 1800 volt kilója, de lehet venni 1 kg- t is az 1990. Érdemes nézegetni ezt az oldalt, mert sok minden van, és sokszor van akció is.
Ezt a linket nézd meg:
(lehet benne felesleges szóköz, azt töröld ki és akkor jó lesz)
Szia!
Tudsz nekem erről mesélni? Eritrit.
Milyen árban van és cukrosoknak adható? köszönöm
állítólag a barna cukor épp úgy készül, mint a fehér....csak a fehérnél kivont melaszt a végén hozzáteszik újra, hogy barna legyen. Emiatt nincs különbség a vércukorszintben, hisz mindkettő répacukor.
A nádcukor egészségesebb, de a vércukorszintet emeli.
A gyümölcscukor (fruktóz) nincs kihatással az inzulin szintre, ha mértékkel fogyasztják.
A steviának valóban van egy mellékíze, de a xilitnél (nyírfa cukor) én nem tapasztaltam. Ez nem jelenti azt, hogy más sem érzi.
Az -oz végüek mindig cukorszármazékot jelentenek.
Dextróz - szőlőcukor.
Laktóz - tejcukor
Én is sok dologgal kísérleteztem már....azt is olvastam, hogy a mazsola beáztatva is használható édesítésre. Na, nem cukrosoknak.
A méz valóban jó ötlet...cukrosoknak a diab méz.
Az agavé szirup is hasonló ízű.
Hirtelen ennyi :)
További ajánlott fórumok:
- Mi a kedvenc...és mi a legkevésbé, vagy melyiket választod a kettő közül?
- Miért a fekete hajfesték a legkárosabb? ha mindenképp festem feketére melyik amelyik legkevésbé káros?
- Ha festi valaki a haját kékesfeketére, légyszi irja már meg nekem, hogy melyik az a termék ami a legkevésbé kopik hajmosés közben?
- Melyik memóriajavító a leghatásosabb, és a legkevésbé káros?
- Melyik a legjobb és legkevésbé káros hajfesték?
- Melyik festék a legkevésbé egészségkárosító falépcsőre?