Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Melegfelvonulás betiltása - politikamentesen! fórum

Melegfelvonulás betiltása - politikamentesen! (beszélgetés)

1 2 3 4
104. timycat (válaszként erre: 101. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 21:42
Az a baj, hogy ezzel a 3 napos csodákkal oda jutottunk, hogy emberek halnak meg a nem működő egészségügy miatt, hogy funkcionális analfabétákat termel a valaha magasszinvonalú oktatásunk, a felsőoktatásunk kikerült a világ körforgásából, nemzetközi kutatásokból-fejlesztésekből kimaradunk, hogy a gazdaságunk a piaci alapról nepotizmus alapra helyeződött, hogy egy fiatal ha nincs mögötte segítség lassan 30 évet kell dolgozzon egy lakóingatlanért ha egyáltalán, hogy a nők tenyészállatokká lettek degradàlva, hogy a gumi jogszabályok pusztán eszközök a hatalom kezében megleckéztetni azt aki "kiénekel a kánonból" és még sorolni lehetne.
103. timycat (válaszként erre: 100. - Amaunet)
tegnap 21:25

És ennek farvizén az arcfelismerő nyilvántartást is ráengedték a hétköznapokra.

Abban sem vagyok biztos, hogy nem ez volt e maga a cél, a társadalomba vert homofóbia pedig csak az eszköz.

Kíváncsi lennék van-e arra tanulmány, hogy mi veszélyesebb a gyermekek testi, értelmi, erkölcsi fejlődésére? Az állami oktatás/eü/gyermekvédelmi intézmények vagy a lefóliázott könyvek és az évi 1 pride hét?

102. tien (válaszként erre: 101. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 19:54

Ez már régen nem a melegekről szól.

Itt sokkal súlyosabb problémák vannak.

tegnap 19:48

Gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán hozzászóljak-e a témához.

Bizonyos témákhoz - hiába van ott, hogy politikamentesen - szinte lehetetlen anélkül hozzászólni, hogy valamilyen szinten ne érintsük a politikát.

Ilyen kérdésekről inkább csak otthon vagy szúk baráti körben szoktam értekezni.

Bár a melegfelvonulással kapcsolatban volt már kommentem korábban.

Olvasom a hozzászólásokat pro és kontra.

Soha nem voltam Pride-on. Mindkét tábor hozzászólásaiban látok igazságot.

Nekem semmi bajom a melegekkel, a leszbikusokkal, a transzneműekkel. Mindaddig, amíg magánügyüknek tekintik a másságukat. Még azt is elfogadom, hogy kellett nekik a felvonulás, hogy elfogadtassák magukat. Csakhogy - mint írtam - nem az elfogadásukról van szó. Az, aki zsigerből megveti őket, csak azért, mert "mások", mint az átlag - teljesen más kategória. Azért az emberek többségében nem zsigeri utálat van irántuk.

Azért az tény, hogy mindig voltak olyanok, akik a felvonulásokon megbotránkoztatóan viselkedtek. Na! Őket kellett volna valamilyen módon kiszűrni azoknak, akik békésen, feltűnésmentesen vonultak. A tütüben és tangában vonagló férfiakat, és hasonló, feltűnési viszketegségben szenvedő társaikat. Ha őket nem tűrték volna, egész más lett volna a Pride megítélése.

Tudom, hogy a fotókkal, videókkal manipulálhatóak az emberek.

Ha valaki Pride-párti volt, akkor a békésen vonulókat mutatták. Akik akár szimpatizánsok is lehettek.

Ha valaki az ellenkező oldalt akarta erősíteni, akkor a megbotránkoztató fotókat nyomta.

Szóval, bárhogy is nézzük. mindenki véleményében látok igazságot. Ki-ki aszerint véleményez, amit tapasztalt. Függetlenül attól, hogy ő maga látott-e élőben ilyen felvonulást.

A kedélyek majd lecsitulnak. Ez az intézkedés is olyan "minden csoda 3 napig tart" lesz nemsokára.

100. Amaunet (válaszként erre: 97. - 55Judit)
tegnap 16:59

Judit, hány felvonulást láttál élőben?

Ez az intézkedés túlmutat ezen a felvonuláson, ahogyan a fóliázás is.

Csak olyan könyvet olvashatsz, ami engedélyezve van. Csak olyan felvonulás kap majd engedélyt, ami a felsőbb hatalom engedélyez.

(Persze, eddig is engedélyeztetni kellett a tömegrendezvényeket, de ezek után mindet áthúzhatják.)

tegnap 15:48

Ez egy 2022-ben készült kép a Budapest Pride-ról:

[link]

98. 55Judit (válaszként erre: 97. - 55Judit)
tegnap 15:22
jav: elfogadtatni...
tegnap 15:20

Nem is az a probléma hogy kézen fogva sétálnak az utcán. Hanem hogy nagy hangerővel, kirívó viselkedéssel hívják fel a figyelmet magukra - paradox módon pont azért, hogy a hétköznapjaik nyugodtak, természetesek, hétköznapiak lehessenek.

Ezek szerint a hétköznapjaikban állandó stresszben, frászban, és riadalomban telnek. Percenként kötnek beléjük az utcán, molesztálja őket a rendőr, talán még meg is pofozzák szegényeket, a "homofób" hentes meg nem ad nekik rövidkarajt. Bizony ez kemény lehet.

És ezen az áldatlan helyzeten csak egy tollboás, segg rázós fölvonulással lehet segíteni, mert attól az emberek rögtön toleráncsossabbá válnak, nyitott világnézetűvé, és a tegnap még gumibotozó rendőr ma már virágot tűz a gomblyukába, miközben széles mosollyal nézi a menetet.

Bevallom, volt már hogy én is igyekeztem fogadtatni magamat, de teljesen máshogy. És simán ment.

Ha valaki erőszakosan akar valamit elérni, az újabb erőszakot szül. Ezt a tömegben senki sem tudja?

96. tien (válaszként erre: 95. - Myra)
tegnap 15:12

Emberi jogok?

Minek.

95. Myra
tegnap 15:05
Utálom. Minek
94. birebora (válaszként erre: 92. - Enissa)
tegnap 15:01
Amikor dugóba kerültem és kerülnöm kellett miattuk nagyon nem tudtam tolerálni. Aztán tőlem mindenki úgy ugrál és vonaglik rózsaszin csipkés, fodros bugyogóba férfi létére ahogy akar, csak ne tolják bele az arcomba ha én erre nem vagyok kiváncsi. Arról nem beszélve, hogy vannak dolgok amelyek két emberre tartoznak. És a négy fal közé.
tegnap 14:44
Innentől kezdve tényleg nehéz politikamentesen beszélni róla.
92. Enissa (válaszként erre: 91. - Kacsahercegno)
tegnap 13:36
Én is egyszer láttam csak, az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky sarkán. A saját hülyeségem miatt, mert nem figyeltem eléggé, hogy hány órakor kezdődik. Ott dekkoltam a kocsiban, várva, hogy tovább tudjak haladni. Semmi olyat nem láttam, amit gyerekek nem láthattak volna, vidám táncoló emberek. Nem lehetett látni, se cicit, se farkincát ott, akkor.
tegnap 13:27
Egyszer voltam pride-on még évekkel ezelőtt (nem bírok annyit a tűző napon+tömegben lenni sajna) de kifejezetten "csalódás" volt, hogy mennyire visszafogott, pár táncost láttam lenge öltözetben, de pl. egy drag queent vagy BDSM szerkós arcot sem láttam egész végig, meg amiket még mutogatni szoktak ilyenkor. 99.9% hétköznapi emberek hétköznapi ruhákban. 🤷‍♀️
90. tien
tegnap 13:05
Ja.
89. Enissa
tegnap 13:01

Imádom, amikor úgy nyilatkoznak dolgokról emberek, hogy 1 x nem láttak egy igazi felvonulást sem, amit meg a média bevág, külföldről ollózott a 80 %-uk.

Olyan ez, amikor a virgácsok télen is nyáron jöttek a média bejátszások alapján és azon szörnyülködtek az okoskák, hogy jaj, ennek sosem lesz vége.

88. tien (válaszként erre: 87. - Amaunet)
tegnap 12:55

Nekem ez jut eszembe:

"Először másokért jöttek..."

tegnap 12:42
Megtették. Ezt is.
86. 55Judit (válaszként erre: 84. - Asztanaviszta)
márc. 9. 10:54
Isten őrizz, véletlenül se! Bőven elég ahogy a tévében látom a vonulókat. Olvass vissza, megtudod. Én erre a témára nem tudok több időt szánni.
85. 55Judit (válaszként erre: 83. - Timycat)
márc. 9. 10:52
Igen, megvan. De mi közöm hozzá? Amit írtam, a cikkből másoltam ki.
84. asztanaviszta (válaszként erre: 79. - 55Judit)
márc. 9. 10:48
Voltál már ilyen felvonuláson? Kik azok a "sokak" és mi a megbotránkoztató viselkedés?
83. timycat (válaszként erre: 81. - 55Judit)
márc. 9. 10:31
Az ugye megvan, hogy a Sziget nem "szabadon" látogatható? Jelenleg 30ezertől indul egy napi jegy.
82. kannanana (válaszként erre: 79. - 55Judit)
márc. 9. 09:45
Máshol sem különbek nagy tömegben az emberek sajnos..
márc. 8. 18:27
Most olvastam: Amennyiben a Pride-ot betiltják, a Sziget Fesztiválon helyet kap. Így nem kell aggódni aki menni szeretne, lesz buli.
80. 55Judit (válaszként erre: 66. - Channa*)
márc. 7. 15:12
Nekem is van egy fiú pár ismerősöm, tök normálisan viselkednek, és elítélik a felvuláson illetlenül viselkedőket.
79. 55Judit (válaszként erre: 78. - Kannanana)
márc. 7. 15:09
Nem lehet hogy a felvonulók sokakat megbotránkoztató viselkedéséről van szó? Más esetben lehet hogy azért hagyják a vonulást, mert gyomorforgató dolgokat nem művelnek a résztvevők.
márc. 7. 13:53
Szerintem engedni kéne, hiszen van gyülekezési szabadság és ha előre bejelentett programról van szó, akkor más esetben hagyják. Tüntetést is lehet szervezni. Miért pont ezt ne enegdjük?
márc. 1. 00:36
nalunk most lesz marciusban.
76. bellabi (válaszként erre: 36. - K-né Zsóka)
febr. 28. 22:51
Azért házasságkötés joga elég komoly jog illetve a kapcsolódó örökbefogadáshoz való jog is, amiből kimaradnak.
75. tien (válaszként erre: 74. - Timycat)
febr. 28. 21:25
Zuerst kamen sie.
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook