Mekkora távokat futhat egy 8 éves gyerkőc? (tudásbázis)
Tipikus futóalkat.., és imád futni, a suliban lefutja a fiúkat is.
Versenyszerűen kézilabdázik, úgyhogy rendelkezik némi kondival.
Én meg minap valahol azt olvastam, hogy ekkora gyerekeknek pont a rövidtáv nem ajánlott.
Ha megtalálom a cikket megmutatom 😉
Nagyon köszönöm Neked is ❤
Ha "tehetséges" és igazi vékony futóalkat simán le is hagy. Láttam már kezdő 7 évest 10 km-t futni. Közel 5 perces 1000-et futott. Persze ez ritka.
Táv: Szépen fokozatosan mehet akár 10 km-ig is. Kifulladni nem fog. De hallottam már olyat, hogy növésben lévő gyereknek nem egészséges nagy távokat futni. Tudományosan még semmi információt nem találtam erről.
Ha meg nem futott eddig, akkor csak kb. 10 perc lassu kocogassal kezdje szerintem Veled. De lehet ugy is, hogy 5 percet kocog, aztan kicsit setal, majd megint 5 percet kocog. Utana szepen mehet felfele idoben es tavban. Persze nem sokaig, mert ugye meg csak 8 eves. Szerintem kb. 3 km-ig (egybe) menjen egyenlore. A lenyeg a fokozatossag. Aztan szepen lassan edzesbe jon.
En 9 evesen kezdtem atletizalni es akkroiban mi 3-4 km volt a max, amit egybe futottunk.
Mert nem bicózni akar...
Szeret futni, ezért kérdeztem, amit.
Hülye kérdés:miért nem bicózhatna melletted?
Nem fulladna ki,de mozog.
Itt már 8 évesen futják a cooper tesztet.
Hogy az távban mennyi azt nem tudom,de ha jól emlékszem 12 perc folyamatos futás és a végére már vonszolják magukat,pedig sokszor meg is állnak.
Én rendszeresen futok, de a Lányom is szeretne becsatlakozni. Nyilván nem viszem magammal a 10km-es távokra, de szívesen eljárnék Vele, csak tudnom kellene, hogy mi az a táv, amivel nem terhelődik túl..
Azt tudom, hogy a suliban bemelegítésként 1200 m futnak, azt mondja, hogy nem fárad el.
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- 3- 7 év közötti gyerkőcök klubja
- 2007 nyári/őszi/téli gyerkőceink mai menüje
- 2007 februári gyerkőcők
- Vett már valaki Bobocar-t a gyerkőcnek? Mik a tapasztalatok? Mennyire tartós, mekkora gyerkőc tudja használni?
- Általában mekkora zoknit hord egy 4 éves gyerkőc? Ha valaki UK méretet tudna az sokat segítene.