Mekkora szókincs normális, mit kell tudnia és ismernie egy 17 hós babának? (tudásbázis)
Miért nem értesz egyet a válaszával?Megkérdezhetem?
Pedagógus vagy,esetleg védőnő?Szakmabeli?
Én egyik sem,de az tény,hogy nem fejlődnek egyformán a gyerekek,úgy ahogy a szobatisztaság is másképpen alakul,vagy a mozgásfejlődés,ugyanúgy a beszéd is.Az Én kislányom 14 hónapos kora előtt kb. 20 szót használt és ahogyan elkezdett járni nem volt hajlandó többet meszólalni egésdzen 28 hónapos koráig,a vele egyidős gyerekem meg mondatokban beszéltek.Szerencsére behozta a lemaradást:)Viszont már 2 évesen szobatiszta volt,egykorú társaival szemben akik még pelusba kakálnak.
Egyszóval Én azt tapasztaltam nem fejlődnek egyformán.
De persze ha szakmabeli vagy kifejtheted bővebben miért nem értesz egyet ezzel,nem vonom kétségbe a tudásod.
Van erre valami "előarás" ?
Ugyan, ne foglalkozzatok senkivel, semmivel, csak a babáitokkal. Ez nem verseny. Biztosan sokat foglalkoztok a csemetékkel, csak úgy szívják magukba az információt, mindent raktároznak (azt is, amit nem gondolunk, vagy nem szeretnénk :D), az rajtuk áll, mikor adják vissza. Egy ilyen korú baba iszonyat sok mindent megért már, függetlenül attól, hogy beszél-e vagy sem. Tudják ők, mit mikor kell :)
Senki se csüggedjen!
Sziasztok!
Csak beszélni kell róla:) Ma 3 uj szót mondott és ne csak egyszer hanem egész nap ugyhogy tuti mondani fogja őket:vissza,dinnye és tészta:)
Sziasztok!Szerintem ezt nem lehet meghatározni...
az én lányom 20 hónaposan többet beszél,mint öcsém 27 hónapos fia!!
Jaj aranyosak nagyon ezek a kis lurkók!! :))
És akkor hol van a gyermeki őszinteség?;DDD
ja hát a kondenzcsík... simán a szemembe néz és totál őszintén megrázza a fejét, hogy nincs kaka. Mondom deee hát büdi vagy...és rázza tovább :P
Bezzeg ha énutánam jön be a vécére, mert ugye nyugodtan még ott se lehetek, akkor tudja mondani hogy pfüüü
Mázlista :) a fejős tehén kutyafüle hozzám képest :(
Bilivel mi is így állunk, megmutattam neki, nézett rám hogy mit akarok és ennyi :)
Konkrétan ott tartunk, ha megkérdem van-e kaka, akkor letagadja, és fél órát kergetem, meg bírkózunk mire sikerül pelust cserélni.
Múltkor meg nem volt rajta pelus, simán csurgatott a padlóra, és a szemembe meg totál őszintén megrázta a fejét, hogy neki nem kell pisilni.. ja már nem...
Gondolom már inkább csak cumizik rajta.Vagy van még sok tejed? Szerintem még én is szoptatnék ha nem mondott volna le magától 15 hónaposan a ciciről.:))
A szobatisztaság...megpróbáltuk mi is a bilit,de nem mutatott rá hajlandóságot,és el is tettem.Nem erőltetem,majd talán nyáron megint bepróbálkozok vele,hátha addigra jó buli lesz.:))
óó nálunk még van más babás dolog is... szóval nem is csodálom..
Igaz ennyi idősen még nem is kell szobatisztának lennie, bár tudok olyanról aki már az. Meg mi még cicizünk ám erősen :) Most vagyunk a leszokásban, de még napi 3-szor elkap :( Annyi mindent meg egyszerre...
:))))) ja nem is égnék nagyot, ha egy forgalmas helyen előadná a szépbeszéd repertoárunkat....
Sokak szerint az a baj, hogy megértem amit akar. És nem kell megerőltetnie magát. De félek, ha úgy csinálnék hogy direkt nem értem meg mit akar, akkor megmakacsolja magát, és csak azért se mondd semmit :S Majd hátha kijön már a jóidő, és találkozik más gyerekekkel és tanul valamit :)
Az én kisfiam 16 hónapos, és mindent de mindent megért, és megérteti magát, h mit szeretne. Beszélni annyi h apa baba mama ede.
Olyan nagy szókincsről nem hiszem h beszélhetnénk még ebben a korban. Fog majd beszélni, sokat ismerek akik csak 2 éves korukban kezdtek el beszélni,de akkor már sokkan szebben beszéltek, mint társaik
Nekem az volt a fura, hogy már 10 hónaposan mondta hogy apa, cica, és abszolut semmit nem hajlandó most. Bár mindent megért, ha kedve van végre is hajt egyszerű utasítást, de mondani nem mondja. Nagyon ritkán kapom rajta, hogy mintha mondott volna valami értelmeset pl. kérek inni. Aztán hetekig semmi.
De a csúnya beszédre már mi is vigyázunk,nem szeretném ha azzal indulnánk hogy wazze!
Igazából élvezem a csendet :)))
Mert ha neki indul, szerintem úgy kell majd "lelőni" :)
Sziasztok!
Az én lányom is oylan idős mint itt az átlagé,20 hós.
Kb olyan 30 szót mond rendszeresen(gyors fejszámolást végeztem) és néha néha valami ujat, kb olyan naponta kétnaponta mond egy egy uj szót de van hogy utána hetekig ne is mondja.
Azokat a szavakat amiket rendszeresen használ, már egy ideje össezjacsolja, pl.apa elment meg iylenek.
És ezen kívül rengeteget halandzsázik,reggeltől esti egész npa beszél,szinte sosincs csendben, ha mesét néz talán csak akkkor.
Én is szoktam félni,hogy sose lesz a halandzsa rendes beszéd de sztem ha 30 szót mond akkor fog többet is.Gondolom nem ragad le ennyinél:)
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Baj-e ha a két és fél éves gyermeknek 15-20 szó a szókincse. és mondatokat még nem mond?
- Magyar szókincsünk ritkaságai: használjuk őket gyakrabban, tegyük különlegessé mondanivalónkat!
- Hány szavas szókincs szükséges angol közép- illeve felsőfokra?
- Angol nyelvvizsga - mekkora szókincs kell