Mekkora esély a terhességre...? (tudásbázis)
Bármikor teherbe lehet esni.Az első terhességem a menzesz előtti napon sikeredett.
Tessék végre megtanulni,hogy aki védekezés nélkül szexel,gyerek lehet a vége.
28 napos ciklusom 25 napján lettem terhes anno.Most 13 éves a fiam.Előtte a testvérére éveket vártunk. :)
Szóval bármikor lehetsz terhes.
Én meg a ciklusom 7. napján maradtam terhes, a következő menses időpontja előtt, már napokkal pozitív teszteket csináltam. Nekem 27 naposak voltak akkoriban, szülés után most már 26 naposak, és érzem a peteérésem, és többször is van, mint 1x 1 hónapban.
Szóval a ciklus hónap elején, és a végén is ugyanúgy terhes maradhat bárki, habár a hónap közepén van várható peteérés, de ez is változó, főleg, hogy 1 havi ciklusodon belül több peteérés is lehet.
Szóval is-is, 50% esély bármelyikre... :)
Elvileg, ha szabályos, 27-28. napos menstruációs ciklusod van, akkor nincs nagy esélye, annyira. Annál biztos kevesebb az esélye, mintha 28 napos ciklus középidejében, 12-13-14. nap körül van a védekezés nélküli aktus.
A gond az, hogy - mások is leírták -, hogy elvileg bármikor lehet rendkívüli peteérés is akár (orgazmus hatására - más is írta). Vagy, ha hosszabb a ciklusod a 28 naposnál, akkor más időpontra esik a peteérés. Vagy, ha változó a ciklusod hossza, még nehezebb "kisakkozni" az elvileg termékeny napokat.
Volt olyan ismerősöm, aki mesélte, hogy rokona a menstruáció utáni 1. napon lett terhes, biztosan. Szóval, sok minden előfordulhat.
Én legközelebb nem kockáztatnék a helyedben, hacsak nem baj, ha összejön a baba.
Őszintén nem vagyok nőgyógyász, de én 50%-ra tippelek:D
Vagy igen, vagy nem.
Remélem ennél konkrétabb választ nem vártál.
Kicsit hülyén fogalmaztam, bocsi!!!! :D
Tehát mekkora az esélye a terhességnek ha a ciklusom, -ami 28-29 napos mikor mennyi de ennél sosem több vagy kevesebb- 23. napján védekezés nélkül voltam együtt a párommal???
További ajánlott fórumok:
- Mekkora testsúlygyarapodás az "ideális" terhesség alatt?
- Mekkora a hcg értéke az ikres terhesség esetén a 4.hétben és az 5. hétben?
- Első terhességnél 31. héten 2222-es méhszáj. 6hét kórházba.Mekkora a valószínűsége, hogy a második terhességnél nem lesz ilyen probléma?
- Volt valakinek korai terhességnél haematómája? Ha igen kinek mekkora volt és megmaradt a babája egészségesen?Valamint mit csináltatok?
- Mekkora az esélyem a terhességre az alábbi esetben?
- Mekkora az esély a terhességee?