Megtakarítás manapság (beszélgetés)
:D
Engem is érdekelt...
Én is utána szoktam olvasni mindennek, ami be akarok szerezni.
Arra írtam, ha már van, nem éri meg lecserélni. Ha újat veszel LED.
De én a kompakt izzóval teljesen meg vagyok elégedve+
Nahát, mire megmostam a hajam, már kiderítetted! De aranyos vagy, köszönöm szépen!
♥ (=szívecske, ha nem jelenne meg)
Az élettartamát nézve más a megtérülése:
"egy LED-fényforrás élettartama akár 50 000 óra is lehet, ami a kb. 1000 órát világító hagyományos izzóénak 50-szerese, a 12 000 órát bíró kompakt fénycsőnek pedig 4-szerese."
Köszönöm,megvan!
Már csak azt nem tudom, számgép előtti munkához, ha gyakran használok papírt is, és papír szótárat is, melyik fény jobb. De kiderítem.
A kukorica olyyan hogy a belseje kukoricaxsőre emlékeztet.
(csak a kép kedvéért)
A kukoricásat is elolvastad??? :)
Elküldtem.
Ezt a neten mind megtalálod! Érdemesebb onnan rendelni.
De ha később lesz konkrét kérdésed, van kitől megkérdeznem, mi a jó - most nyaral, messze van.
Láttam kukorica-LED-et, annak milyen a fénye?
Egyetlen viágítástechnikai bolt van a városban, ott meg tartok attól, rám lőcsölnek valamit, ami drágább és kevésbé kelendő.
Pl. a fényerő -
Az a ciki, hogy ilyeneket kérdezgetsz.
Minden relatív, van, aki havonta ennél többet keres, van aki még sosem látott ennyi pénzt egyben.
Tanulj, dolgozz, és ne az anyagiakban mérd a cikiséget, hanem emberi szempontból.
🍀
"Ha igaz, amit sokan mondanak, hogy minimálbérből élnek,"--->Igaz bizony. Engem pl. 33 év munkaviszony után százalékoltak le sclerozissal, és mivel csak a III. fokon kaptam meg, fel kellett élni a tartalékokat, mert olyan nincs, hogy nem fizet az ember rezsit. És hidd el, elég nehéz visszakapaszkodni,ha pl. a párod is minimálbért, vagy na jó, talán pár ezerrel többet keres, ha bevállalja a túlórákat.
Pl. az is igaz, ha hiszed, ha nem, hogy életemben nem voltam még nyaralni.Leszámítva a nyári szüneteket a vidéki rokonoknál. Meg most már nem is tudnék elmenni, akkor sem, ha futná rá.
Amúgy meg a kérdező ha 24 éves, akkor szerintem nem "ciki" a 400.000 Ft megtakarítás. A "ciki" az, hogy ilyet egy netes fórumon kérdez.
Ha valamit rosszul vagy rossz helyre írtam, elnézést, még nem régen vagyok itt az oldalon, és ma kezdtem el a hozzászólásokat.:)
Már egy évvel előre eltervezed, hogy következő évben hová és mikor mész nyaralni?!
A velencei ház minek kell?
Ha igaz, amit sokan mondanak, hogy minimálbérből élnek, akkor bizony abból nem lehet ennyit félretenni, sőt! talán 4 hónap alatt ennyi az összes bevétele a minimálbéresnek és neki bizony azt mind ki kell adnia a megélhetésére, így a helyedben sokan örülnének, ha csak egyszer látnának ennyi pénzt egyben, ami az ő pénzük.
Az összeget nem fogom megmondani, hogy mennyim van, de annyim mindig van, hogy ne hitelre kelljen vennem egy-egy nagyobb összegű tárgyat, mint pl. mosógép, TV, hűtő, stb.
Nem szeretem a hitelt, így én inkább összespórolom az ilyenekre, meg a nyaralásra is.
Én pl. hazajöttem a nyaralásból és már le is előlegeztem a jövő évit, hogy ne akkor kelljen majd az egészet kifizetnem.
Gyűjtögetünk egy velencei házra is, azt az összeget nem vésztartalékként tartom számon...
Ez igaz:)
Fontos lenne tudni mennyit keresel, albérletbe vagy sajátba laksz, van-e hiteled, elkezdted-e már a nagybetűs életet, egyedül önállóan vagy a szüleiddel élsz, van-e társad akivel közösen fizettek rezsit vagy bármit.
Mindezek ellenére azt gondolom, hogy 24 évesen a 400 ezer tartalék nem rossz.
Ha így érzed, egész biztosan ciki!
Most már csak azt kell eldöntened, hogy sírva dicsekszel, vagy dicsekedve sírsz!!
Nem tud mindenki félretenni, tartalékot képezni. Főleg akkor nem,ha nulláról indult az életben - anyuci,apuci nem tudott adni semmit - és nincs diplomája, vagy nagyon keresett szakmája.
Ha hátránnyal indulsz, hitel kellett lakhatáshoz vagy háztartási gépekhez, mire kifizeted az egyiket, cserélni kell a másikat, törlesztés mellett meg nem lehet tartalékolni.
Nagyon-nagyon sokan élnek így ma Magyarországon.
További ajánlott fórumok:
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben?
- A megtakaritott pénzem érdemes euróba átváltani?.Kevés kamatot fizetnek rá, és előbb utóbb úgyis át kell majd váltani, ha majd itt is lesz.
- Tudtok mostanában előnyös megtakarítási formáról? (viszonylag magas kamat, kevés kockázat)
- Hova lenne érdemes beforgatni a megtakarított pénzemet?
- Mibe fektetnéd, ha lenne megtakarított pénzed?